Jump to content
Monday 03 October 2022

Lasker

Medlemmar
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lasker last won the day on July 28 2018

Lasker had the most liked content!

Community Reputation

52 Expert

About Lasker

 • Rank
  Kommendörkapten

Mina båtar

 • Båtens namn
  Labida

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag kan inte hitta några som helst nyheter på nätet om Mellgards förehavanden . Det leder snabbt mina tankar tillbaka till att det vi har här är ett nättroll som får näring av att tramsa i denna tråd.
 2. " En tramsig kränkt rättshaverist med gigantisk ego är tillräckligt för att hålla liv i i en ickefråga" Skrivet på maringuiden av mig idag till minne av Mellgards meningslösa korståg för TBT's bevarande.
 3. Med abonnemang ser Eniro ut såhär där hydrographica finns tillgängligt
 4. Normalt är det inte svårare att splitsa flätad lina om man har en splitsnål av lämplig modell .och storlek. Jag har lyckats bra med hjälp av denna instruktion https://www.roblineropes.com/fileadmin/user_upload/FSERobline/Services/Splicing/17-07-31_FSE-Robline-Splicing-Instructions-Double-Braided-Ropes-Splice_Web.pdf
 5. Skönt om du håller dig borta ett tag så man slipper frestas att läsa ditt pladder på ett tag. Ha en trevlig semester.
 6. Det där ser ut att vara en strömbrytare möjligen med nån inbyggd timer eller fördröjningsrelä. För teständamål eller som alternativ bör man kunna ersätta den med vanlig treläges vippströmbrytare och en av/på strömbrytare. (så har jag på min flybridge). Hittar man ett kopplingsschema borde det ge svar. Ser ut att vara 4 kablar troligen 1 = inkommande ström 2 = Bog styrbord 3= Bog babord 4 = Aktivera bog ( Bog av/På ) Edit: Ser att ovanstående talare hann före med liknande förslag
 7. Funderade på att sälja båten en lånefri gammal Nimbus 4004 Carisma, men kan inte komma på vad man ska ha istället . Visst dieseln är dyr men så länge man har råd går det ju an . Funderat på en segelbåt eller en motorseglare typ Nauticat 321. Har aldrig seglat men antar att även en övre medelålders gubbe kanske behöver lär sig nåt nytt. Orolig näe det är jag inte så länge jag har råd med mat, värme och tak över huvudet. Så för stunden kommer jag inte att ändra på båtlivet
 8. Ser ut att vara en adapter för micro-sd kort verkar som micro-sd-kortet i sig saknas vad man kan se på bilden.
 9. Spontant kan det kännas lite märkligt att applicera en substans som ska verka som ett sömnmedel på skrovet. Men visst det kanske är framtidens bottenfärg.
 10. Man brukar kunna sätta en Y-koppling på befintlig tömning och koppla till däckstömning. Finns lösningar om man behöver extra genomföring i septitanken. Exempel. https://www.magasin10.se/miljohantering/slangtillbehor/bevattning-kopplingar/genomforingar/tankgenomforing-quick-i-massing/?gclid=Cj0KCQjwkruVBhCHARIsACVIiOxQOyc4eg55gHFJE_LfW0af2wZ1xpfIhKYkPq3LKAlFkiShzuO9Fh4aAlQNEALw_wcB
 11. Vad roligt att höra att du inaktiverat din TBT sök patent på lösningen, hjälper dock föga om kravet är att du inte ska ha TBT på din båt i någon form. Egentligen vem bryr sig du är ändå förloraren i detta ärende, du inbillar dig om du tror dig komma undan med TBT, du bör snarare förbereda dig mentalt på att merparten av dagens bottenfärger för fritidsbåtar kommer att förbjudas inom en överskådlig framtid. Det är så det kommer bli och inget du kommer kunna påverka. Men tack för god underhållning med att hålla fast i dina gamla hjulspår.
 12. Spela roll du kommer ändå inte få rätt i sak eftersom TBT är förbjudet.
 13. Tror jag på när jag ser det fram tills dess lögn och mytomani !
 14. Bara för att man använder typ lacknafta som lösningsmedel i en impregnering så betyder inte det att den inte innehåller andra typer av impregnerande tillsatser. Exempelvis finns det impregneringar som använder vatten som lösningsmedel och impregnerande tillsatser som vax etc. Jag brukar stryka på med en svamp och arbeta in i tyget.
 15. Kanske dags att starta en grupp för anonyma TBT missbrukare där man kan söka hjälp
×
×
 • Create New...