Jump to content
Friday 27 January 2023

SEVET

Medlemmar
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About SEVET

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lite fler bilder från spolningen. Tror de är ganska ok nu. har kört med glykol, oxalsyra och nu glykol igen.
 2. Nu har jag fått lite fart på kylkanalerna. Borrat o gängat R1/4” i hålen för att montera slangnipplar. kratsade först med ett krokigt buntband och en vajer o borrmaskin. Fick ut en del gegga o sen en magnet på en blomsterpinne. Fick ut magnetiskt skräp. Nu har jag spolat på kors o tvärs genom nipplarna o de som nu kom ut syns i spannen. Gissar det är från gängningen.
 3. Hej, MISSADE 1 HÅL PÅ VÄNSTER SIDA. OBS!!!! hålen vänster sida nerifrån: pinnbult kylkanal pinnbult kylkanal skymd av pappret. Glömde i inlägget. oljehål, pumpar olja när man drar i svänghjulet hålen höger sida nerifrån: pinnbult kyrkanal oljekanal, verkar gå ner i sumpen pinnbult
 4. Hej hålen vänster sida nerifrån: pinnbult kylkanal pinnbult oljehål, pumpar olja när man drar i svänghjulet hålen höger sida nerifrån: pinnbult kyrkanal oljekanal, verkar gå ner i sumpen pinnbult
 5. En bra tanke angående magnetiska partiklar. Har nu provat med en magnet på en träpinne o fått ut en del metall. Fortsätter med magneten och glykolsköljning.
 6. Nu har jag fått ut lite skit men inte några rostflagor ännu. Jobbar lite när det är töväder. Glykolblandningen får jobba så länge.
 7. Tack för svar. nu har jag fått hål på skiten så det droppar igenom glykol. Får fortsätta så länge det är någon minusgrad. Sen kör vi oxalsyra.
 8. Hej behöver rensa lite i cylinderns kylkanaler. Nu är det frost ute så jag undrar om man kan blanda oxalsyra ihop med glykol o låta de stå några timmar? annars får jag vänta till det blir töväder. Vilket blandningsförhållande är i så fall lämpligt?
 9. Hej ok. Min motor hade ingen avtappning för cylindern. Jag borrade upp o gängade hålet men får inte in nåt att rensa med. Har försökt med att sticka in buntband o köra med en bit vajer i borrmaskin men får inte hål på det. Satt fodret hårt?
 10. Hej har du fler bilder på motorn med cylinderfodret urtaget? har en md5A med stopp i kylkanalerna. Det verkar vara trångt mellan foder o cylinder.
 11. Hej har en MD5A som inte går att tömma på vatten. Motorn var förmodligen tänkt att levereras till sydligare breddgrader. Därför har inte avtappningshålet borrats ur. Ingen avtappningskran finns. Har nu borrat hål i gjutgodset o de finns en svart hård gegga innuti. Har provat o blåsa med tryckluft i hålet men får inget hål på skiten. Har plockat bort termostaten o frostpluggen men det går inte att få in luftslangar för att rensa från andra hållet. Undrar hur kylkanalerna är förenade. Någon som vet o har ett foto. Misstänker att jag får riva toppen för att få riktigt rent.
 12. SEVET

  Grundsundssnipa

  Är de någon som vet vad en Grundsundssnipa väger? Är de nån vikt i kölen då det är en segelbåt?
 13. Nån som vet vad en Grundsundssnipa väger? Är de nån vikt i kölen då den har mast o segel?
×
×
 • Create New...