Jump to content
Thursday 08 December 2022

ankarvakten

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ankarvakten

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tar det svåraste först. På min båt är förstag/rulle som är svår att komma åt att sätta i bulten. Lättast när inget annat drar i masten. Sedan toppvant med svepa spridare.
 2. Om jag kommer ihåg rätt, så hade RJ85 i början rodret i akterkant av kölen. Då är nog din båt ombyggd, så någon har plastat skäddan på din bild i efterhand, utan gelcoat. Du har säkert gelcoat i övriga delar av botten.
 3. Jag tror inte det, men värt ett försök i alla fall.
 4. Rören på min aluminium täckställning träs ner över de rostfria fästena för mantågsstöttorna. De sitter fast som berget på våren när man ska ta bort dem. Jag antar att det blir korrosion där mellan aluminium och rostfritt. Finns det något man kan smeta på för att undvika det?
 5. Antagligen för att fästa nedhal till spinnakerbommen
 6. ankarvakten

  Sydväst

  Med en välsittande keps under regnställshuvan så gör kepsskärmen att huvan följer med när man vrider på skallen.
 7. Jag hyrde presstång på Hjertmans (Bromma) när jag drog om batterikablarna. Inte speciellt dyrt vad jag kommer ihåg. Men det var nog ca 10 år sedan.
 8. Ja, kanske ännu smartare med gummiduk. Hur tjock har du?
 9. Tack Caribic. Ska absolut följa ditt råd för att få det losstagningsbart. Ser att det finns packningssilikon på biltema som borde funka för det här.
 10. Jag öppnade manluckan för att kolla efter beväxning och skräp i tanken. Det var ingen beväxning. Bara lite delar av tätningsmassan från manluckan låg i botten. Vad ska man bäst täta med? Sikaflex? Den gamla massan verkade mjukare än Sikaflex. Tanken är rostfri och antagligen inte helt plan.
 11. Och hur påverkar temperaturen resultatet när man är är nere på 100-dels volt nivå?
 12. Finns det elmotorer med kort rigg? Förutom Torqeedo som är svindyra. De elmotorer jag sett ser löjligt långa ut för att ha på en gummijolle. Och så vore det bra med litet format för att kunna stuva undan den.
 13. Hur har du tänkt hantera de fullstora korten när de är inplastade? Blir de inte omöjliga att vika och svåra att få plats med någonstans, både att förvara och ha framme?
 14. Det sitter två stift på givaren. Prova att flytta givarkabeln till det andra. Jag hade något liknande fenomen i våras efter att ha meckat och inte var säker på hur det var kopplat från början. Åtgärden fixade mitt problem i alla fall.
×
×
 • Create New...