Jump to content
Saturday 18 September 2021
boatdriver33

Abborre?

Recommended Posts

Hej,

 

Hur brukar ni tillaga abborre? Själv så brukar jag rensa, ta bort huvudet, ta av"skinnet". Sen vänder jag dom i äggula sen i mjöl sen smörsteker jag dom.

 

Detta går bäst med små abborrar.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej,

 

Hur brukar ni tillaga abborre? Själv så brukar jag rensa, ta bort huvudet, ta av"skinnet". Sen vänder jag dom i äggula sen i mjöl sen smörsteker jag dom.

 

Detta går bäst med små abborrar.  :D

Gör samma. Men med massor av salt, ev. citron.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De lite större (+300 g) filéar jag och steker i smör med lite salt till. De små låter jag oftast växa till sig :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brukar grilla dom, låter fjällen vara kvar fläker upp dom med smör salt o lite citronpeppar och lägger dom med fjällsidan neråt när ryggbenet lossnar så är dom klara, på detta vis så har jag även en tallrik att hålla i

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har köpt en rök och rökte dem nu sist, la dem i salt några timmar sköljde sedan av dem och sen in i röken i ca 15 minuter, blev riktigt gott

Edited by fippe1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det gäller att fånga dom först. https://m.youtube.com/watch?v=2kDI4H6SLDc

 

Är det därför många båtar har en djup kölficka-för att man skall kunna använda den som sump. Det får jag prova nästa gång jag får några randiga. GAIS-are är det några som kallar dom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tar bort huvudet och rensar ur dem. Tvättar & saltar + citronpeppar. Sedan in i röken eller i stekpannan. Skinn & ben tar jag bort vid matbordet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ett favoritrecept på aborre!

 

Salta och peppra fileerna, lägg därefter ner fileerna i en mustig kantarellsås, låt puttra i 2-3 minuter, server med mandelpotatis! Så väldigt mycket host!!! Underbart!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Byxa" och sedan doppa i en blandning med senap och pepparrot. Därefter i ströbröd och stek i mycket smör.

Passar gädda också :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy