Jump to content
Saturday 24 February 2024

Terrafobica

Silvermedlem
 • Content Count

  3,651
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68 Expert

About Terrafobica

 • Rank
  Hedersmedlem

Recent Profile Visitors

5,047 profile views
 1. Fast det är fint med en bostad på Gran Canaria också, är ute på havsturer nån gång ibland.
 2. Det var många år sedan jag tittade in här, är numera varken båtägare eller husbilsägare, det blev en fin lägenhet i Sveriges sydligaste skärgård istället. Ha en fin sommar alla.
 3. Terrafobica

  Hej hej.

  Som att köpa en årsprenumeration av någon båttidning menar du? Har man läst 12 nummer, så har man läst allt, sedan upprepas det bara i all oändlighet Numera har vi bostad på Gran Canaria istället, så när man blir statsanställd så småningom, vet du var jag finns.
 4. Terrafobica

  Hej hej.

  Låååång time no see. Hur har ni det alla snedseglare?
 5. Nej, husbilslivet är också avslutat. Har köpt lägenhet på Gran Canaria istället och håller på att flytta ner för gott. Motorcykeln klrde jag ner i augusti, en trevlig tur på 10 dagar.
 6. Terrafobica

  Snippa

  Annons från blocket. Tänk så fel det kan bli med bara en bokstav för mycket.
 7. Va? Nääää? Och som alltid trott att det var fetischdagen när jag försökte ta på mig gummikalsongerna
 8. Köp ett nytt batteri och en ny laddare. Men om du nu ändå ska kasta de gamla prylarna, kan du väl prova att polvända batteriet först, och till det behöver du din gamla "dumma" laddare. Ladda först ur batteriet helt, det ska inte kunna driva minsta lilla glödlampa, sätt sedan på laddkablarna polvänt ock kör på. Googla på polvända batteri och läs den här tråden: http://www.maringuiden.se/forum/topic/39820-polv%C3%A4nda-taskigt-batteri/
 9. Torrboll är tidernas största bluffprodukt. I segelbåten hade jag en elektrisk luftavfuktare, och då kunde jag se hur mycket fukt det egentligen är i en tillstängd båt, och det är rejält. Mer än tio liter vatten drog den ur luften på mindre än ett dygn innan det började att avta, jämför det med den skvätt vatten torrbollen samlar in på en hel vinter, här snackar vi en fjärt i universum.
 10. Vänta lite nu, jag har inte skrivit i detta forum på månader, men det här var för intressant för låta bli att lägga sig i.Menar du att det finns en person som säljer sin båt för att han inte får dricka alkohol när han kör den? Tänk att ibland förstår jag varför det tillverkas skor med kardborreknäppning för vuxna. Ja, det finns ett par som på Facebook påstått detta, bland dem Ola L. "Skall sälja min båt, känner mig otrygg och jagad på västkusten, så har jag aldrig känt förr..." (R.J.) "Samma här R. Jag är på västkusten likaså. Blir mest förbannad de få gånger vädret tillåter en båttur." (O.L.) "De fina stunderna, alla smultronställen efter trettio år jag vet om i världens vackraste skärgård med ett förbud mot en vinflaska i pickninckkorgen - de väger inte alls upp längre." (O.L.) Olas annons ligger inklistrad i tidigare inlägg i tråden. Det finns väl flera ivriga debattörer som påstår sig ha sålt sina båtar p.g.a. lagen. Kanske minns fel, men har för mig att han som orerade på ring P1 igår tillhör denna skara. Minns ni inte B-kändisupproret för några år sedan? Åtminstone Ulf Brunnberg sålde sin båt i vredesmod. Det roliga är att kampanjmakarna envist hävdar att man inte har rätt till åsikt i frågan om man inte är drabbad av lagen, d.v.s. inte har båt. Vi får väl se hur konsekvent Ola är, om han tystnar när han sålt båten. Vore ju faktiskt bra om så skedde för oss alla som önskar saklig debatt och hoppas på en utvärdering/översyn. Men så bra då, då har ju lagen nått sitt syfte
 11. Vänta lite nu, jag har inte skrivit i detta forum på månader, men det här var för intressant för låta bli att lägga sig i. Menar du att det finns en person som säljer sin båt för att han inte får dricka alkohol när han kör den? Tänk att ibland förstår jag varför det tillverkas skor med kardborreknäppning för vuxna.
 12. Köp boken Arholma - Landsort med Gotland av Bl.a. Lars Granath, rena porren en mörk vinterkväll.
 13. Vattenpasset kan väl vara bra till hands ifall man har glömt deodoranten hemma, det är ju rakvatten i dom
 14. Det påminner mig om en händelse för några år sedan. Jag skulle slussa ut ur Mälaren och när slussportarna öppnas så ropar slussvakten: fritidsbåtar till babord i slussen, men båtarna går in lite hur som helst så han upprepar: fritidsbåtar går in på babord sida i slussen. Fortfarande en jädrans oreda och slussvakten låter uppgiven: TILL VÄNSTER!
×
×
 • Create New...