Jump to content
Thursday 29 September 2022

Leffe51

Medlemmar
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Leffe51

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leffe51

  AIS från Kina

  Idag fick jag min AIS från post nord. Så från beställningsdatum den 11/2, tog det ca 45 dagar. Tycker att det var hyfsat snabbt, och inga import- (tull+moms) och adminavgift i Sverige. Så jag är nöjd
 2. Leffe51

  Oxalsyra

  Under veckan så testade jag oxalsyran med Lasse-L råd om blandningen. Måste säga det var rent magiskt, hur bra det blev!
 3. Leffe51

  Oxalsyra

  Tänkte inte på att gå in på din hemsida Lasse, men där har jag svaret på min fråga.
 4. Leffe51

  Oxalsyra

  Har läst här hur bra oxalsyra är för flammig och smutsig gelcoat. Var idag på Bauhaus och fick tag på en 600 grams förpackning Oxalsyra i pulverform. Men har inte en aning hur blandningen med vatten skall vara, så hoppas på råd här.
 5. Leffe51

  AIS från Kina

  Tack för alla svaren, verkar som jag gjort ett hyfsat köp så långt.....skall uppdatera här när grejorna kommer och alla tilläggsavgifter. Har inte kollat så noga vad dom tar i båtaffärerna, antar att dom ligger på runt 5 tusen?
 6. Köpte igår en AIS från Kina https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.r6WmXP&orderId=89680133408773&productId=32816739129 fick betala 3277:- och fri frakt. Det är första gången jag köpt något från Kina och hoppas att jag inte gjort bort mig, men tyckte priset var kanon. Ni andra som köpt, var det en bra affär? Hur lång var leveranstiden? Kommer det massa andra kostnader här i Sverige? Har väl inte riktigt läst på...utan satt här och kollade på grejor i Kina och gjorde ett impulsköp, eller kalla det testköp:-)
 7. Vilket kanonjobb du har gjort!! Har suttit i två kvällar och läst hela tråden, helt fascinerad av det du gjort. Och även snappat upp en hel del tips, som nybörjare jag är har detta varit mycket lärorikt för mig. Kan inte så mycket, men tur att man har Maringuiden med alla som har så mycket kunskap!
 8. Jag använde en kniv och bara skala bort den gamla, hjälpte till på en del ställen med värmepistol.
 9. Jag får tacka för alla svar och råd jag fått. Köpt ett nytt batteri och en ny laddare....skall även byta batteri i mätinstrumentet.
 10. Skall ut till Jula nu och köpa laddaren och kanske ett batteri hos Hjertmanns dom har ett 70amp för 699:- som passar till min plånbok o båten:-) Georg_Ohm tack för bilden, skall definitivt ta med ut till båten och använda.
 11. Får nog offra mig och köpa en ny laddare oxå, men det tar styggt på pensionen
 12. Tack för svaren, det blir att inhandla åtminstone ett nytt...
 13. Jo batterierna var väl ganska nyladdade och dom ligger även i samma krets. Ja det där om ladda med en modern laddare, det har jag ingen. Min laddare är väl från 80 talet minst :-) Men den har fyllt sin funktion genom åren. Batteri 1 är från 2015 och batteri 2 kanske 3-4 äldre.
 14. Behöver lite experthjälp ifrån Er. Har två batterier i båten som har några år på nacken, mätte upp dom igår och fick dessa resultaten (som inte säger mig så mycket). Batteri 1 14.54v Batteri 2 11,71v Skall jag satsa på nya?
×
×
 • Create New...