Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

evastaffan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om evastaffan

  • Placering
    Fänrik
  1. Det är ju inte bara inköpet av båt som kostar pengar. Och att hitta en man tycker motsvarar familjens önskemål är en sak. Det bästa för ekonomin är nog att köpa en fullt utrustad båt. Att få med utrustning på köpet är ofta mycket billigare än att bygga, renovera och köpa instrument och utrustning. Det är ju även löpande kostnader varje månad när man seglar. När vi har tittat på bloggar som i detalj har tittat på sina kostnader så ligger det på mellan 15-30 000 kr/ månad inklusive kostander för att leva och ta hand om båten för 2 vuxna. Det är viktigt att tänka på det. Vi har även sett människor som planerat och kommer iväg, men pengarna tar slut efter ett tag. Det sliter mer än något annat på en familj.
  2. Hej! Vi letar också efter båt. Vi bor i Holland, men letar lite överallt just nu för att få en bild på vad den båten vi söker kostar. Om det är billigare här vet jag nog inte. Men att det finns fler båtar till salu här är helt klart! De sidor jag använder mig av är www.yachtworld.com www.sailboatlistings.com www.devalk.nl (mycket hjälpsamma!) www.botentekoop.nl www.boatshop24.com Jag gör ett spreadsheet och jämför båtarna i detalj för att se vad för instrument och detaljer som är viktiga för oss, ingår. En välutrustad båt känns som ett bättre köp än om man ska köpa allt nytt själv. Vi upplever att det är många från andra länder (inklusive Skandinavien) som kommer hit till Holland för att köpa båt. Lycka till!
  3. Sök bara Hallberg Rassy 352, så kommer den upp!
  4. Den jag helst vill ha är en Grill Magma Marine Kettle. Har bara läst bra recensioner om den.
  5. Tack för bra tips! Det ska jag prova!
  6. Underbart! Vilken tid och energi ni lägger ner på båten! Ni kommer ha en underbar resa. Längtar tills det är dags för oss om några år! Lycka till, ska följa bloggen med glädje.
  7. När vi har varit runt och tittat så är vår erfarenhet att det går inte att säga något generellt om det. Det finns ingen "standard". Man får nog titta på varje specific båt till salu, om det inte är ett märke som serieproduceras.
  8. Vi bor i Holland och här finns massor av båtar i den kategorin. Även fransmännen är duktiga på aluminium. Kolla på yachtworld.com, eller botenbank,nl, där kan du skriva i sökorden aluminium resp stål och längden du önskar så kommer nog en del upp. Men här tittar man mer på en design, som tillverkas på olika varv. Koopman, Van de Stadt, Bestevaer, Ovni, Garcia. Här kan du titta: kmy.nl www.garcia-yachting.com http://www.boreal-yachts.com Lycka till!
  9. Härligt, en underbart område! På vägen norrut strax söder om Sundsvall kan man även stanna i Skatan www.skatan.nu. Det ligger precis innanför inloppet till Björköfjärden. Där finns en mysig krog www.skatanscafe.se och en deli som även har lite basmatvaror. Man kan även stanna på Lörudden, som även det är en fiskeby. Där finns en superfin restaurang http://sillmans.se/ precis vid hamnen och en bit bort finns fiskaffär med en del matvaror. Fint att promenera bort till kapellet, till fyren och labyrinten. Tyvärr har kajen på Brämön gått sönder så pass mycket, så där får man inte längre lägga till, annars är det en underbar ö. Höga Kusten har vi seglat i många gånger, och jag har hittat några bra hemsidor: https://skargardslivhogakusten.wordpress.com/ http://hogakusten.com/skargard/skepparens-favoritrutt.html
  10. Intressant. Jag bor ju i Holland, så det kanske är värt att åka dit och prata med dem. Tack för tips! Jag hoppas fler tips kommer!
  11. https://sites.google.com/site/salingaroundtheworld/home http://www.runtjorden.com/projekt.php Så visst finns det folk som seglat långt med en Vega. Kör på! Gå efter dina drömmar, de kommer inte och hämtar dig!
  12. Min pappa har en fin Havsfidra som har svart skrov och orange däck. Vi har jobbat flera år med att försöka få skrovet blankt och fint, men lyckas inte. Det är matt och ser inte så kul ut. Kan ni bidra med tips på hur vi kan få upp glansen med rätt material så vi kan spegla oss igen? Det kommer bli mitt jobb i sommar. Tack!!
  13. Låter underbart! Vernazza är en liten stad som verkar alldeles bedårande. Velat åka dit länge! Såklart Korsika och Sardinien är ju helt underbara öar, både via landvägen och båtvägen.
  14. Kolla med www.skroten.se/ De verkar vara billiga och ha mycket olika sorters tyg. Läste på http://sy-ash.se/ att de köpt alla sina tyger där. De kanske kan skicka prover och sedan även skicka tyg? Lycka till!
  15. Vi gjorde en extra nedgångdslucka och satte fast en cykelstol på en "hylla". Funkade hur bra som helst för att hålla barnet stilla under tilläggning osv.
×
×
  • Skapa nytt...