Jump to content
Sunday 02 October 2022

Neiklot

Medlemmar
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Neiklot

 • Rank
  Löjtnant
 1. Haha. Ta mig fan, troll finns överallt. Allt är relativt. Med obefintlig budget menar jag att jag inte kan ta med en miljonen i fickan.. Båten kan jag lägga ca 500.000. Klumpsumma eller ännu hellre köpa en billigare båt och renovera.
 2. Vad vill du egentligen ha? Reallistiska svar på din fråga eller hejjarrop som bekräftar det du redan tror och vet? Ok, så då har ni ganska bra erfarenhet och bör veta hur trångt ni klarar av att leva. Då handar det som Mackey skriver om en båt stor nog att orka bära er och allt ni behöver. Det borde väl inte vara så svårt att räkna på om ni har koll på hur mycket ni gör av med i normalfall när ni seglar? Sen är det väl bara att börja leta efter båtar som får plats med allt det? Realistiska svar har jag fått en del, några av dina var inte med i den kategorin. Inget illa menat, men folk som tycker att man "enbart ska fortsätta drömma" har jag tyvärr gott om i den nära kretsen här hemma.
 3. 2 miljoner är något högt för vår budget även för en båt som den ovan. En halv miljon funkar, kanske något över men då tar jag nog för stor risk rent ekonomiskt. En risk blir det ändå, men.. :-)
 4. Ja, det hade ju varit ett alternativ såklart. 500tkr för en färdig båt är helt klart möjligt.
 5. För min del är äventyret målet och uppfyllandet av en dröm som alltid funnits där. Familjen kom innan drömmen blev verklighet. Äventyrligt/minnesvärt med hela familjen. Sen tycker jag att det hade varit en riktigt rolig erfarenhet att bära med sig, och jag tror att man lär sig mycket om livet i allmänhet genom att göra en sådan resa : bra för barnen! Ett år är tanken att vara iväg, minst. Det ska inte vara någon stressig resa och man ska kunna ta någon månad i land om man behöver, antingen pga lust eller vid ex. dåligt väder.
 6. JonasP: Det var mer en jämförelse med syftet att visa att det visst det går, även om man har barn. Men det är lungt, jag söker svar någon annanstans, tack för er expertis. Vi har som längst varit ute 7 veckor så barnen inte behövt ha ledigt från skola.
 7. Tack för tipset, hade inte klarat mig utan det!
 8. Hehe, jag har gjort större saker med "obefintlig budget". Mitt första företag startade jag med 0 kr i fickan och det gick bra. (Y) Pentax: Ja, jag funderar även på den lösningen och faktiskt (!) lämna fru med barn hemma och antingen segla själv, eller ta någon av barnen (dom som är mest intresserade) och min seglande bror. Men då försvinner hela grejen! Vi har gjort en del saker förut, bland annat cyklade vi hela familjen för ett par år sedan genom halva Sverige - med barn och allt. Sen vill jag ju iväg nu! Inte om 20 år, faen då är man kanske dö redan.
 9. Hallå hallå! Jo, jag har gått och grunnat på en långsegling ett tag (år) och nu har frun inte sagt ja, men åtminstone sagt "om ett par år, kanske". Vi har 5 barn, varan nummer 6 kommer om 2,5 månader. Sjövana, även om frun behöver segla upp sig lite. Men hur som helst, rent praktiskt: "Skulle det gå"? Hade jag seglat själv så hade inte båtvalet varit så problematiskt, jag skulle kunna konka mig över en triss magnum om det hade varit så. Men båtvalet är ju nu lite mer problematiskt. Vill gärna ha lite yta så inte barnen går helt bananas varje dag. Om 5 år (säger vi) är det 2 tonåringar och 4 i åldrarna 5-10, jag frun och ev. någon övertalad broder som följer med. Plats behövs, alltså! Budgeten är inte stor (nästan obefintlig då jag inte får tulla på "familjepengarna") och jag köper gärna ett lite billigare objekt och renoverar upp henne fram tills avsegling. Även om det oftast inte blir billigare i slutändan. Rutten tänker jag mig blir den vanliga: ner till Kanarieöarna sedan rakt över i lite sydvästlig riktning och sen rakt väster ut, med passadvindarna. /Neiklot - drömmaren
 10. Jag och min bror seglade hem en NF (nordisk folkbåt) förra våren. Landskrona - Karlshamn. Första dagen hade vi ingen vind alls och fick gå med motor från Landskrona ända ner till Falsterbo, dagen efter hade vi för hårda vindbyar och gick i hamn i Smygehuk. När det började passera 15 meter i sekunden var det inte kul längre. Resterande tur tog en heldag i Ok marschfart (4-5 knop ca) med ett eller två stopp för lite torskfiske.
 11. Haha! *Dumstruten* Dödmansgreppet var av, hade brustit och höll inte upp knappen riktigt. :-) Tack för hjälpen! ;-)
 12. Haha! JA! Kanske? Motorn har alltid startat på första eller andra draget. Nu, sedan "dendärgrejen" är borta så vill den inte gå igång. Jag utgick från att det hade med saken att göra!
 13. Hallå! Euhm.. ja. Jag har en Honda BF5, och på denna sitter (eller satt) det en slags gummigrej med lite elprytlar i (elkoppling?). Nu har denna svarta lilla sak blivit bortrövad av en ligist och jag undrar: VAD I HELVETE HETER denna lilla svarta gummisak och var köper man den? :-) Jag kan ju inte starta motorn utan denna.. Tack!
 14. Är det din? Jag tar den isåfall!!
 15. .... eller en utombordare som 'drunkar' pga rejält hög sjö och båten närmar sig klipporna i allt raskare takt!.. *ryser* Jag fick igång motorn efter XX antal försök och en stor press lättade från min bröstkorg. Mor och svåger var med i båten.. HAhaha! (Masten var på verkstad, skulle flytta båten till ny båtplats).
×
×
 • Create New...