Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

AlbinVega

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

1 följare

Om AlbinVega

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

513 profilvisningar
  1. Jasså? Provade nyss och det verkade funka. Ja vi kanske syns därute!
  2. Är ingen "jorden runt" resa utan vi har satt västindien som slutmål till att börja med.
  3. https://sveavega.wordpress.com/ Kika gärna in och kom med synpunkter. Obs: Orkar inte med nått tjat om att vegan inte skulle vara långfärdsbåt, det har redan diskuterats sönder i andra trådar. Mvh Isac
  4. Vill börja med att säga att jag är färsk på det hät med båt och sjöliv så ha överseende med dumma frågor. Håller på att sätta in en yanmar 2gm20 istället för o21án i vegan. Nu behöver jag hjälp med upplägget för propelleraxel lagringen. Motorn sitter nu på gummikuddar, yanmar original. Räcker det med att bara ha en axeltätning där axel löper ut ur skrovet och sen endast lagras i stävlagret, den som ser att att kunna vara av bakelit, kanske, är det detta som kallas för cutless lager? Tänkte köra en centaflexkoppling mellan medbringorna. Låter detta vettigt? Hur blir det med det axiella trycket och draget från proppellern? Måste man hitta nån annan lösning, typ ha ett lager som tar upp krafterna från proppellern? Antar att motorn kommer kunna röra sig rätt mycket i och med motorkuddarna. Hur bör ett sånt här system se ut? Hur gör man på enklast möjliga sätt utan att tumma på funktion och driftsäkerhet? Väldigt tacksam för svar!
  5. Tack för hjälpen alla, ska ringa runt lite.
  6. Hej Albin Vega och välkommen till detta forum! Du har fått ett bra svar ovan, vill bara komplettera med att det funnit lite olika backslag på de efterfrågade masinerna, och du får även ta hänsyn till att utväxlingen kan vara annorlunda om du skaffar ett begangnat backslag även om det är "bara att skruva på". Varför vill du byta? Går det inte reparera det nuvarande? Kalle Har suttit en o21á med reversering i vegan, har nu fått tag på en 2gm20 i väldigt fint skick som jag tänkte stoppa i. Den har dock suttit som generatormotor i ett fartyg så fick inte med nått backslag. Hittade ett backslag till en 2qm20 men lite osöker på om det passar. Ingen som vet ifall nån har nått ligger å skräpar?
  7. AlbinVega

    Yanmar 2gm20

    Hejsan. Nån som vet ifall ett backslag ifrån en yanmar 2qm20 passar på en 2gm20 motor?
×
×
  • Skapa nytt...