Jump to content
Wednesday 07 June 2023

Amanda31

Medlemmar
 • Content Count

  609
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Expert

About Amanda31

 • Rank
  Flottiljamiral

Mina båtar

 • Båtens namn
  Avalon

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för det! Ska läsa på lite...
 2. Nope. motgång. Är en annan Amungen som finns i listan. Längre söderut. Den Amungensjö jag är ute efter är den vid Svabensverk, längre norrut i Hälsingland
 3. Jepp, såg det! Mycket spännande detta!
 4. Anade det. Men kan vara värt att byta utrustning.
 5. Amungen. Men också Näsfjärden är av intresse. Ove, ok. Man kopplar alltså ekolodet (ett garmin med - tror jag - NMEA 2k) till GPS. Var får jag tag på Navionicskortet? Och kan du berätta mer om kartritningsfunktionen?
 6. Min polare har en motorbåt för fiske i en större sjö i Hälsingland. Det finns naturligtvis inget sjökort för sjön och den är inte uppmätt. Båten har legat i Mälatrn där Lowrance gps fingerat bra. Men finns det någon möjlighet att montera ett gps-dhip för typ Hälsingland? Så att man kan använda den i sjön där den är ni? Typ för att markera fiskeställen och grund etc. Är en lowrance hds 5m
 7. Det är inte så dyrt att köpa nytt- Kontakta några segelmakare, typ Boding som ofta ligger bra till i pris och kvalitet.
 8. Verkar finnas gott om säl i år. Såg en i Slätbaken utanför Söderköping. Och sedan en till i norra Mysingen. Den i Mysingen vände upp alldeles framför fören nästan som en delfin. Verkade sikta på samma sund som jag mellan Utö och Ornö...
 9. Välkommen, här finns många kunniga båtnördar.
 10. Jag har en toksnygg rorkult i trä som suttit på en ok-jolle. Kan tyckas som den är liten och klen, men den är ordentligt byggd, lätt och snygg. Hör av dig om du vill köpa.
 11. Amanda31

  Isiteek

  Så var det klart. Eftersom mönsterpassningen gjordes efter aktertoften blev det några smala plankor i ytterkanterna, men det är ok. Svart fogmassa i kanterna är bökigt att jobba med. Skulle jag göra det igen skulle jag överväga ljus nåt och vit fogmassa i kanterna. Det enda arbetsamma momentet var att maskeringstejpa inför kantfogmassan. Både paneler och ytorna runt om dem måste tejpas om det ska bli en snygg kant.
 12. Amanda31

  Isiteek

  Kan stämma.
 13. Amanda31

  Isiteek

  Inga tips på lösmeter av Isiteek. Ok. Får väl köpa en hel rulle. Och passa på att lägga teek också på andra ställen.
 14. Amanda31

  Isiteek

  Får man se resultatet? Är själv sugen på att göra detsama Aktertoften tillbaka i båten. Återstår att lägga en sträng svart fogmassa runt panelen. Sedan dom övriga panelerna på dom andra tofterna. Tveksam om det blir så mycket billigare än teak, Men eftersom det är så lätt kan man göra allt själv. Men saknar alltså en meter till sista toften... Är inte så sugen på att köpa en hel rulle. så letar efter någon som säljer en kortare bit eller per meter.
 15. Amanda31

  Isiteek

  Får man se resultatet? Är själv sugen på att göra detsama Valde att inte ha någon ram. Här är aktertoften (som går att ta lyfta bort och ta med hem). Bör vara över 20 grader när man limmar ihop panelerna. Mallningen galet viktig.
×
×
 • Create New...