Gå till innehåll
måndag 21 januari 2019

Ruskpricken

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  476
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

Ruskpricken senast vann den dag 23 September 2018

Ruskpricken hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

77 Expert

1 följare

Om Ruskpricken

 • Placering
  Kommendör 1. graden

Senaste Profilbesöken

971 profilvisningar
 1. Ruskpricken

  Bygga om inredning storfidra

  Hej du "lysande" Fidra! Celesta! Av en slump hamnade jag här för Toaen nämde nått om just Storfidran precis just nu. Jo, seddu, jag har en Fingal, en av de sista som gjordes. Å där har förra ägaren rivit nästan all inredning. O nu det roliga, det jag tänker bygga, om orken räcker, är nått som liknar just det du visar på bilden. Vafför? Jo, det är väldigt "space"-igt men totalt obekvämt att sitta, man måste ha en drös med kuddar bakom ryggen å man slår i nacken hela tiden i sargen/kanten mellan däcket å ruffväggen. Så mitt förslag är att bygg inte om eller ta inte bort. Ang ev farhågor vad gäller själva hållfastheten. Det har ingen som helst betydelse. Jag sågade bort en tvärstagning som kallas "bridgedäck" för att lättare kliva ner från däck till kajutan. Mätte först tvärsöver med båten i vattnet. Sågade bort å nu kommer hon att kippa ut som en sko på land tänkte jag. Mätte på land Skiljde bara ett par millimeter!! Mätte sedan i vattnet igen å det stannade vid de där 2 millimetrarna. Det som kan hända är att ditt däck ev svajar mer om du tar bort "skåpen" Då kan du limma en förstärkning på undersidan ungefär som en linjal på högkant, på undersidan dåcket. Ha en skön seglarsommar.
 2. Ruskpricken

  Handlar ni båtprylar utomlands?

  Anknyter till Ikea lite. I många år fanns "bara" butiken vid Kungens kurva i Huvudkommunen. Det var postorder som gällde. Sedan började de tjäna pengar på "mer"försäljning när de tvingade runt kunden i fållor i varuhusen som växte uppsom svampar. Sen kom Jula med postorder i Skara å vips hade man varuhus i Gallerian i samma Huvudkommun å nu finns de i nästan varje buske de med. Samma för Temat. För mig är det ingen skillnad på postorder å internet handel. Samma sak. Nytt namn. Å för mig är det oftast så att lilla butiken har inte den där lilla skruven jag behöver. Å inte de stora drakarnas butiker heller. De säljer bara sånt som går att sälja pallvis, "en masse". Så jag gynnar lilla butiken hemma å missbrukar denm sällan för att klämma på varorna å sedan köpa över nätet. Det jag köper allra mest är elektronic. Då finns det inte många alternativ. En i Malmö å en i småland å sedan Draken Elfa som inte vill ha småkunder å slutligen Kjell med sin Compani å som åsså skurit ner på lagret å varianter å säljer helst mass-varor å vill ha in kunden i butiken, så de likson Jula har slutat med priser i katalogen men än så länge finns katalogen kvar. Ikeas vet jag inte för jag handlar ytterst sällan där. Så nu har jag berättat om mina moraliksa betänkligheter det där med internet köp. Fast om jag trots allt skall köpa ett ankarspel så lär det bli utomlands å troligtvis England, får skynda mig före Brexit. Vad jag har sett hittils utomlands att de har många fer varianter å lösninga å andra detaljer på båt-saker. Vi har bara en vantskruv här, H...fors... som med lås från Assa bassa...inga namn allt stereotyp..... God fortsättning förrexten å hoppas på å önskar bra seglatser för alla. 😉
 3. Ruskpricken

  God Jul

  Trodde å lärde mig en gång att när man färdas på sjön så seglar man även om man går för motor. Får la förtydliga för motorbåtsägarna å somliga andra då: God Jul å härlig seglats kommande sommar.
 4. Ruskpricken

  Ta bort "notifieringar"

  Har nog frågat tidigare. Jag har 5 sidor med notifieringar å jag vill rensa dem. Hur gör man? Jag har lyckats ställa in så jag inte får flera men jag vill radera de gamla. Tackar, Ruskpricken
 5. Ruskpricken

  God Jul

  Hej alla Seglare... Skulle bara önska God Jul å Gott Nytt År å önskar alla får en härlig seglats kommande sommar. Ruskiga Pricken.
 6. Ruskpricken

  Upphittad reservdel.

  Kom att tänka på när vi köpte våran Nissan fanns det ingen farthållare, upptäkte det efter köpet. Så jag införskaffade ett å monterade. Det var då jag upptäckte att det finns ingen "gasvajer". Det sitter en potentiometer på gaspedalen å en elkabel. Sedan dess håller jag tummarna hårt så det inte skall bli glapp å slitage i den givaren. I så fall kan jag kanske få återkomma å köpa ditt fynd Georg, om det nu skulle passa. 😀 Å förutsatt att din "Geometer" vissar rätt värde. 😀 Tror att själva banan är keramisk om det skall hålla över tid. Vet hur det har gått med Pot. i tex stereon å likn. De ger dessutom störljud. Lägg ut den på försäljning vettja. Borde finnas folk som behöver just den. Köp inte dyra Julklappar, bättre att ge en ....fysiskt... ❤️
 7. Ruskpricken

  Hybriddrift

  Japp, den vare.
 8. Ruskpricken

  Hybriddrift

  Intressant läsning. Som sagt. Sätta snurra på biltaket som laddar batteriet medan man kör... det har faktiskt en politiker föreslagit på fullt allvar i riksdagen. Tyvärr har jag slarvat YouTube kopian. Men tänk då följande. En liten lastbil med lyftflak-baklucka, sån där som fäller ner bakgaveln å det blir till en last-hiss. Den lyfter å lastar ut å lastar på vid butikerna hela dagen med hydraul å pumpen drivs av en 12 V batteri i bilen å bilen står inte alltid på tomgång å laddar. Skulle man köra hissen med elmotor skulle batteriet inte räcka ens ett par lyft. Så varifrån kom den extra "gratis" energin? Problemet är lättare att reda ut om man inte blandar ihop kraft å energimängd. Stora eltruckar är en helt annan sak för de laddas på nätterna. Tillbaks till båtar. Har funderat att utöka batterierna å kunna köra på dem med en elmotor i hamnar å andra korta sträckor men starta dieseln vid längre sträckor. Sedan laddar man då batterierna. Men hallå. Vad vinner jag? Inget. Men kostar på en elmotor å flera batterier. Kan ju lika gärna köra de korta sträckorna åsså på dieseln å slipper bygget. Så jag har lämnat tanken.
 9. Ruskpricken

  Anrika SF-bio blir Kinesiska Filmstaden

  Alltså,... det står inte varför man inte kan gå på bio. Det står inte i texten. Att det heter filmstaden har ingen koppling till att inte gå på bio. Vederbörande har inte sagt orsaken till varför han inte kan gå på bio. Att att man skall dö å slipper gula faran har ingen koppling till bioägaren å gula farn är inte definierad. Eftersom det handlar om död kan det lika gärna vara "yellow fever" eller något annat som avsågs. Så all insinuation om ett ev rasistiskt uttalande får stå för den som påstår det. Det finns inget sådant i texten. Mackey friskrives härmed. Vad han sedan menade förstår vi alla men det är inte det frågan gällde. Han är frikänd. 😌
 10. Ruskpricken

  Låta båten frysa fast eller inte...

  Inga fler funderingar, jag har tagit upp båten. Tömt motorn på vatten å tömt allt annat på vatten å hon står under tak hemma. Tryggast.
 11. Efter att ha läst samtliga inlägg så här långt vet jag inte om jag törs yttra mig.Vi spelar inte samma lag. Jag har endast mostv. till trafikförsäkring för ett par hundringar hos Länsföräkringar. Det är allt. Kvittar vilket bolag, jag kommer inte få en krona för min Fingal om det blir en skada. Men om jag råkad tabba mig å skadar nån annan så slipper jag punga ut med "miljoner" till deras blankpolerade "pärla". Så ni kan känna er lugna. Fast jag hade en gång en trämast som jag lyckade kvadda själv i samband med hemtransport å den betalade Länsförsäkringar. Efterträdaren till Schelin i Kungsör gjorde sedan ett kanonfint jobb å limmade ihop masten. Fast det gick visst på hemförsäkringen om jag inte minns fel...... Det var visst 35 år sedan om jag minns rätt. Sen dess inte en skråma.
 12. Ruskpricken

  GPS mottagare till Raymarin A65

  Ödslar inte tid att bif svaren från Raymarin å därmed inte heller forksa vidare varför det funkade för någon annan enl högre upp i tråden. 7" är alldeles för lite anser jag å jag har 15" på laptoppen å den kostar 0 papp. Å den har seglat från Medelhavet å Biscaya 2 ggr så den funkar för mig ... 😂 Skulle jag få några "papp" över lägger jag det på annat. Kan inte lägga halva båtens värde på en liten plotterskärm, sen må den vara hur ny som helst. Eller är det nån som vill betala mer för min Fingal? Det är en "fin" Gal (girl på irländska). Tack återigen alla ni som hjälpte tid med råd å tips.
 13. Ruskpricken

  Sextant

  Sällar mig till gänget här ovan som har böcker. Bhemac' s bok som han nämnde- Mary Blewit har jag åsså å jag har börjat läsa en kurs men inte avslutat. Intresset försvann totalt när jag köpte min första GPS å fick positioner utskrivna på en liten 7 raders skärm. Skall jag nånsin segla över till Västindien så äre bara att segla ner till Kanari å sedan svänga höger 90 grader å rakt på, utan sextant.😀
 14. Ruskpricken

  GPS mottagare till Raymarin A65

  Hoppsan........så det kan gå...... Nu har jag fått...äntligen...två svar från Raymarine. Första, det går inte att ta in annan signal å annan GPS på GPS kontakten än deras egen för se den följer inte "standard" å de har slutat sälja den. Så hopper står til en ev beg om jag kan hitta. Det andra svaret. Kan man skicka NMEA porten? Nä! Se de har sagt att den går på en egen speciell NMEA 0183 protokoll å inte den "vanliga". Återstår sophinken! En får tacka. 😥 Upplysande. Men tusen tack alla ni som försökt att hjälpa mig. Nu äre bestämt, det blir min laptop som vanligt nästa sommar ombord.
 15. Ruskpricken

  Ta bort Notifieringar

  Helt rätt, jag har inte upptäckt det förrän härom dan. Varför ta bort? Samlar inte på gammalt data å rensar allt sånt krafs som jag inte behöver. Så man borde kunna ta bort dem. Man kan ju ta bort gamla PM. Fast okej, det samlas inte på min dator så.... Men...hur tar man bort dem?
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy