Gå till innehåll
måndag 19 november 2018

Ruskpricken

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  470
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

Ruskpricken senast vann den dag 23 September

Ruskpricken hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

77 Expert

1 följare

Om Ruskpricken

 • Placering
  Kommendör 1. graden

Senaste Profilbesöken

912 profilvisningar
 1. Ruskpricken

  Hybriddrift

  Japp, den vare.
 2. Ruskpricken

  Hybriddrift

  Intressant läsning. Som sagt. Sätta snurra på biltaket som laddar batteriet medan man kör... det har faktiskt en politiker föreslagit på fullt allvar i riksdagen. Tyvärr har jag slarvat YouTube kopian. Men tänk då följande. En liten lastbil med lyftflak-baklucka, sån där som fäller ner bakgaveln å det blir till en last-hiss. Den lyfter å lastar ut å lastar på vid butikerna hela dagen med hydraul å pumpen drivs av en 12 V batteri i bilen å bilen står inte alltid på tomgång å laddar. Skulle man köra hissen med elmotor skulle batteriet inte räcka ens ett par lyft. Så varifrån kom den extra "gratis" energin? Problemet är lättare att reda ut om man inte blandar ihop kraft å energimängd. Stora eltruckar är en helt annan sak för de laddas på nätterna. Tillbaks till båtar. Har funderat att utöka batterierna å kunna köra på dem med en elmotor i hamnar å andra korta sträckor men starta dieseln vid längre sträckor. Sedan laddar man då batterierna. Men hallå. Vad vinner jag? Inget. Men kostar på en elmotor å flera batterier. Kan ju lika gärna köra de korta sträckorna åsså på dieseln å slipper bygget. Så jag har lämnat tanken.
 3. Ruskpricken

  Anrika SF-bio blir Kinesiska Filmstaden

  Alltså,... det står inte varför man inte kan gå på bio. Det står inte i texten. Att det heter filmstaden har ingen koppling till att inte gå på bio. Vederbörande har inte sagt orsaken till varför han inte kan gå på bio. Att att man skall dö å slipper gula faran har ingen koppling till bioägaren å gula farn är inte definierad. Eftersom det handlar om död kan det lika gärna vara "yellow fever" eller något annat som avsågs. Så all insinuation om ett ev rasistiskt uttalande får stå för den som påstår det. Det finns inget sådant i texten. Mackey friskrives härmed. Vad han sedan menade förstår vi alla men det är inte det frågan gällde. Han är frikänd. 😌
 4. Ruskpricken

  Låta båten frysa fast eller inte...

  Inga fler funderingar, jag har tagit upp båten. Tömt motorn på vatten å tömt allt annat på vatten å hon står under tak hemma. Tryggast.
 5. Efter att ha läst samtliga inlägg så här långt vet jag inte om jag törs yttra mig.Vi spelar inte samma lag. Jag har endast mostv. till trafikförsäkring för ett par hundringar hos Länsföräkringar. Det är allt. Kvittar vilket bolag, jag kommer inte få en krona för min Fingal om det blir en skada. Men om jag råkad tabba mig å skadar nån annan så slipper jag punga ut med "miljoner" till deras blankpolerade "pärla". Så ni kan känna er lugna. Fast jag hade en gång en trämast som jag lyckade kvadda själv i samband med hemtransport å den betalade Länsförsäkringar. Efterträdaren till Schelin i Kungsör gjorde sedan ett kanonfint jobb å limmade ihop masten. Fast det gick visst på hemförsäkringen om jag inte minns fel...... Det var visst 35 år sedan om jag minns rätt. Sen dess inte en skråma.
 6. Ruskpricken

  GPS mottagare till Raymarin A65

  Ödslar inte tid att bif svaren från Raymarin å därmed inte heller forksa vidare varför det funkade för någon annan enl högre upp i tråden. 7" är alldeles för lite anser jag å jag har 15" på laptoppen å den kostar 0 papp. Å den har seglat från Medelhavet å Biscaya 2 ggr så den funkar för mig ... 😂 Skulle jag få några "papp" över lägger jag det på annat. Kan inte lägga halva båtens värde på en liten plotterskärm, sen må den vara hur ny som helst. Eller är det nån som vill betala mer för min Fingal? Det är en "fin" Gal (girl på irländska). Tack återigen alla ni som hjälpte tid med råd å tips.
 7. Ruskpricken

  Sextant

  Sällar mig till gänget här ovan som har böcker. Bhemac' s bok som han nämnde- Mary Blewit har jag åsså å jag har börjat läsa en kurs men inte avslutat. Intresset försvann totalt när jag köpte min första GPS å fick positioner utskrivna på en liten 7 raders skärm. Skall jag nånsin segla över till Västindien så äre bara att segla ner till Kanari å sedan svänga höger 90 grader å rakt på, utan sextant.😀
 8. Ruskpricken

  GPS mottagare till Raymarin A65

  Hoppsan........så det kan gå...... Nu har jag fått...äntligen...två svar från Raymarine. Första, det går inte att ta in annan signal å annan GPS på GPS kontakten än deras egen för se den följer inte "standard" å de har slutat sälja den. Så hopper står til en ev beg om jag kan hitta. Det andra svaret. Kan man skicka NMEA porten? Nä! Se de har sagt att den går på en egen speciell NMEA 0183 protokoll å inte den "vanliga". Återstår sophinken! En får tacka. 😥 Upplysande. Men tusen tack alla ni som försökt att hjälpa mig. Nu äre bestämt, det blir min laptop som vanligt nästa sommar ombord.
 9. Ruskpricken

  Ta bort Notifieringar

  Helt rätt, jag har inte upptäckt det förrän härom dan. Varför ta bort? Samlar inte på gammalt data å rensar allt sånt krafs som jag inte behöver. Så man borde kunna ta bort dem. Man kan ju ta bort gamla PM. Fast okej, det samlas inte på min dator så.... Men...hur tar man bort dem?
 10. Ruskpricken

  Ta bort Notifieringar

  Tack Georg, men det var inte "det" å "där" jag ville sudda-ta bort. När man loggar in med sitt namn å lösenord å sedan tittar högst upp till höger en +Skapa ▿ "bell" " Envelope" "Alias icon" "Alias name" Klickar jag på Bell så kommer det upp en massa notiser, se bif skärmdump-bild efter texten längst ner. Det är dem jag vill ta bort. Ditt svar står överst.
 11. Ruskpricken

  Ta bort Notifieringar

  Kanske fel forum, men hur tar jag bort en massa sk Notifieringar.?Upptäckte först idag att jag har en massa sådana sedan den nya sajten kommit till. Hittar ingen som helst "delete" eller markera dem å ta bort.
 12. Ruskpricken

  Lågt vattenstånd Mälaren

  Var ner vid bryggan idag å kunde konstatera att Mälaren har sjunkit ytterligare en dm sista veckorna. Pilsener? Å varifrån tar man vattnet till den i Vårberg tex som köpts av Pripps, eller om det är Gränges som gör öl där. Våra björkar står inte vid sjön, det gör alarna, du får gärna komma å ta dem. Kan slipa kedjan åt dig vid behov. 😉
 13. Ruskpricken

  Låta båten frysa fast eller inte...

  Mitåt.....igår fick jag hicka. För jag har sjövattenkylning å kan inte tömma motorn på vatten helt å samma med intaget å några ställen till. Impellern, å tar jag bort den sänker jag båten. å stänger jag kranen så fryser den slangen å intaget. Så får jag inte problem så kylkanalerna fryser? Måste annars ha värme runt motorn. Vad sägs? Det är trots allt bäst att ta upp henne? Idag mot kvällningen var våran vik alldeles spegelblank med en härlig sol å det var lockande att ta en lite "dricka kaffe" tur. Men det blev en åktur på gräsklipparen istället. Nöden har egna lagar. Men fint vare.
 14. Ruskpricken

  GPS mottagare till Raymarin A65

  Tack alla för alla intressanta svar å tips. bhemac....sånt tur jag har ett oscilloskop, fast jag har inte använt den på kanske 5år! Jag lovade återkomma, igåpr lekte jag Jultomte, plottern jag fick av min svåger nere i Skåne har jag skänkt vidare till min svärson. Han blev jätteglad. Alla tipsen å länkarna å data mm har han åsså fått "ärva". Så nu är vi två som är glada. Jag för att jag slipper böka vidare. Det blir laptop å min gamla GPS som vanligt. Men tusen tack alla. Skönt att veta att det finns kunskap därute.
 15. Ruskpricken

  Bra pytsar för spackel och annat

  Såg det först idag....ha...ha...ha...en var bra! Annars glassburkar. mäter upp gör jag med en måttsats i plats, torkar ut med hushållspapper. Tar man T-röd medan det är flytande så löser det, annars aceton.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy