Gå till innehåll
torsdag 19 juli 2018

Ruskpricken

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  400
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Ruskpricken senast vann den dag 19 Maj

Ruskpricken hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

59 Expert

1 följare

Om Ruskpricken

 • Placering
  Kommendör 1. graden

Senaste Profilbesöken

775 profilvisningar
 1. Ruskpricken

  Snöre.

  Svårt problem. Det är svårt att hitta on/off knappen på snöret när det är för långt! Gammalt känt faktum. Kan inte en vass kniv lösa problemet? Det brukar kunna få snöret kortare, svårare att skära det så det blir längre. Men akta så du inte skär av on/off knappen.
 2. Ruskpricken

  Hur kan en Julle va en Snipa!?

  Bara en liten fundering Thallatha. Citat: "Skall vi gå och bada eller NEJ" Tänk om det hade stått: Skall vi gå å bada eller inte? Då hade inte många reagerat alls. Det är inte allom givet att andra språk har fler ord för inte, icke, ej, nej. De har kanske bara ett enkelt NEJ till allting. Sen tycker jag att din båt så spetsgattad hon är ser väldigt rund ut i baken.😄 Annars hade jag väldigt roligt å blev samtidigt nästan lite arg å beklämd, letade efter en sprängskiss för att se hur det tandade hjulet som spänner bromsbackarna skall vridas åt för håll. Hittade sk google-översättningar som var så hårresande så....nä...jag orkar inte citera å kopiera det hit. Ni har säkert läst liknande själva. Men även en blind höna hittar ett väderkorn eller hur vare Monica Z sade i filmen?
 3. Ruskpricken

  Hallberg-Rassy41 till söderhavet

  Kan du berätta mera?
 4. Ruskpricken

  Hjälp med att segla hem båt Sthlm

  När? mvh Ruskpricken
 5. Ruskpricken

  Hallberg-Rassy41 till söderhavet

  Efter sept kanske jag kan haka på en sträcka. Skriv mera detaljer äru snäll. Mvh Ruskpricken ( åsså pensionär)
 6. Ruskpricken

  Plats på sydvästra Blidö för en segelbåt två dygn

  Nja...alltså...sydvästra hörnet av Blidö, det heter Glyxnäs, är ett riktig svall-hål å det går massor med färjor där å andra fartyg samt blåser nästan alltid. Vet det för vi har goda vänner med brygga där å jag har legat där, ogärna. Oftast drar vi ut till en holme sydost därom. Ligger bara där för att handla lite å så. Skall dit i aug förresten. Har även svajankrat på andra sidan gattet å det är mycket lugnare där. Värst av alla båtar är Ciderella, om hon nu går den rutten idag vet jag inte. Så jag kan tyvärr inte rekommendera att ligga där alls, den lilla hamnen lite mot norr är nog den bästa trots allt även om det blir långt att gå.
 7. Ruskpricken

  Har du ca 98 miljoner över?

  Wow! Skall genast sälja våran, endast 1 mille eftersom den är lite nött. Men å andra sidan är det av första modellen, inte senare tiders kopior. Å inget katthår. Först till kvarn! 😀
 8. Ruskpricken

  Sittbrunnsbord till koj och solbädd

  Hänger inte me riktigt. Skall skivan/kojbotten vara på samma plats som på bilden, alltså mot den mörka teakdurken? Då måste du skruva av de långa benen varje gång? Om skivan skall användas på annan plats å benen kan vara kvar i durken-skruvade, så är det bara att göra nya ben som du ställe skivan på. Har man tur kan man använda de korta stosarna på undersidan skivan. Annars ett par hopfällbara bockar eller annat, beroende på hur det ser ut på platsen. Men alltså, var skall skivan vara? På annan plats?
 9. Ruskpricken

  Letar efter en låt...

  Thallatha, äru på benen? Tänkte bara säga att den där länken med gitarr, skitkul. Du skulle kunna vissla/nynna den där arabiska låten å så kan du prova dig fram vilket ackord som passar bäst. Fast du är la så pass driven så du gör det lika bra på riktiga gitarren förstås. Problemet är att de där låtarna går inte i varken dur eller moll utan andra tonarter å andra skalor, de har dessutom även nästan "kvarts-toner". Tänker inte bemöta det om H vs B. Men jag har en svag känsla av att de där förklaringarna är bara efterhandskonstruktioner. Det har hetat H redan före Farbror Bach å Vivaldi. Skriver man H så är det inget snack om vad man menar. Skriver man B så blir det tolkningar, lägg sedan till Versaler å gemena, så blir osäkerheten stor. Man har dessutom kallat tonerna/oktaverna för "ostrukna", "ettstrukna" osv , neråt för "stora" ,"kontra" . För att markera oktaverna. Det där med C1 å C3 osv är ett påfund från syntarna då de lägsta tonerna de behagade återge kallade man för C1 helt enkelt. En styggelse!! Herr Ohm , vissla, kan du möjligen erinra dig en schlager/slagdänga/örhänge från 60 talet? Man visslade. Nä, inte Jan Lindblad å inte engelsmannen med Klosterträdgården. Detta var mer som den tidens dunka. Före P3 å allt. Å som sagt vissla. Fast jag tror det var en synt, men jag vet inte. För tidpunkten, det närmaste jag kan säga är att OK hette IC å man har precis börjat med tidningen Vi Bilägare, en som tecknade där var Anders Slätis. Låten spelades ofta på kvällarna lagom till bilradion på raggarrundan på fredag kväll. Eller om det var t.o.m året före femdagarsveckan? Vid ett tillfälle en fredag(lördag?) kväll tankade jag på IC i Köping å så spelade de den låten i radion. Om jag bara kom på några toner skulle jag kunna plocka upp resten direkt men det är precis stopp i skallen. Synd han med skivor från Vetlanda är ur tiden, han skulle nog plocka fram den direkt tror jag. Tips emottages tacksamt!
 10. Ruskpricken

  Båt i Mälaren?

  Vi hade runskrift intresserade engelsmän som gäster å de blev överlyckliga för Sigurd ristningen i Sundbyholm. Bra att du nämnde det JEC78 Jag glömde naturligtvis bort vår egen sevärdhet. runstenen på Aspö. Gisslestenen. Ligger 5m över sjön idag men låg vid strandkanten när det ristades. En dold kändis. Man måste komma landvägen. Möjligen om man kan ankra vi Oknöbron, vid badet å sedan gå ett par 4 km om intresse finns.
 11. Höjdrädsla går att träna bort. Det har jag gjort. Kan gå på vika höjder som helst utan att det bekommer mig. Men det var inte det utan det var fallet med fallet. Jag är gammaldags. Jag vill inte ha fallen inne i masten. På utsidan är det helt okej å man har 100% koll. Sen kan man dra dem åt sdian med en gummistropp el annat å så slipper man höra "Klago elegin från Aluminiumlandet" Den som börjar med ett "plong-klonk",.. ni förstår.... Min granne, sommarstockholmare....usch nu var jag fördomsfull men han är sån ....... BLEV med segelbåt. Å naturligtvis blev fallen snodda runt varandra inne i masten när de mastade på. Det är ett håsicke att hissa både storen samt spinnfallet som används till genuastrumpan. Rätt åt honom. Men jag bara log å sa inget. Han få ta smällen när man är på det viset å inte har hyfs. Han kommer at fråg amig om hjälp senare som vanligt. Det är inte det att man är nybörjare, det har vi varit allihopa, utan attityden. Sen när det skiter sig då kommer man å frågar å förutsätter man hjälper till. Folk borde inte få "bli med båt" bara sådär. Men det är ett fritt land å jag vill inte ha en massa regler heller. Svårt att lösa.
 12. Ruskpricken

  Sjövett och svall

  Oj vad det blev synd om mig.För det första 74 bast, för det andra klassisk musik. Synd för det går liksom inte dra på en fiol så högt. Sedan så har jag igen högtalare å stero ombord. Så jag kan inte ge motel med att spela tex Für Elise högt. (Den kan få vem som helst att gå i taket när man hört den 5 ggr) Men kanske Vivaldis violinkoncert skulle skrämma iväg alla? Vad skall jag ha stereo till ombord? Räcker nätt o jämnt med radio för vädret, som sedan blir som det blir ändå oavsett vad jag tycker å hört. Men svall det är annat. Bästa medicinen vore att servera en god middag för marodörerna å sedan "svalla" förbi dem just när de skall till att äta. Får skrapa maten från durken. Det språket begriper de. Detta har behandlats tidigare i spaltkilometrar. Tror att endast långsiktig upplysning som gäller. Å då inte på MG för här läser inte marodörerna. Kanske i kvällsblaskorna. Bjud journalisten ombord på en god middag å svalla ner maten sedan så har nått att skriva om å får en annan syn på det hela. Kan det va nått? Summering av en av mina livserfarenheter: En skitstövel är en sktistövel oavsett vilka kläder den går i eller språk den pratar eller vad den gör. Hade inte mamma sagt att så gör man inte så hade paintboll varit bra. Men då blir jag ju som de så det är ingen bra lösning heller. Önskar förliga vindar. Ruskpricken
 13. Ruskpricken

  Näähh detta är inget att läsa....

  Tjena Smögen! Det är la inte Fingaln du skriver om eller hur? Den har du sålt? Kan berätta att jag fått klart mina pardörrar istf de luckor som satt där tidigare. På min Fingal alltså. Men det har tagit tid. Å ibland tänker man att vad skall jag ha segelbåt till. Men sedan sitter man där i sittbrunnen å tittar på allt runt å tar den där mackan /ölen efter man lagt till å då är livet roligare. Det är la int så att du har varit ute å jobbat för mycket å fått för lite sömn? Då brukar man vilja förtöja henne för gott. Fast jag kan erkänna att segla hem båtar från Medelhavet som jag har gjort är inte lika lockande idag. Väljer noga innan jag accepterar jobbet. Fast i mitt fall kan det bero på att jag har sett så pass å seglat så pass. Å kroppen är inte riktigt lika-lika vig som tidigare. Jag klättrar ogärna upp i masten numera. Kan du inte be att få ta en tur i Thallathas lilla julle, du kan se det som en god gärning att pyssla om henne så hon inte "rostar" i förtöjningarna. Så får även Thallatha en förevändning att komma ut för en tur före 25 maj. Efter det blir han ganska upptagen en tid med annat. Du har tre dar på dig. Var befinner du dig nu? I Smögen? Kungshamn? Hälsningar, Kalman alias Ruskpricken.
 14. Ägget är löst! Kan kontra med att låt bli att micra sk Soya-korv å vissa bönor. Fast det handlar mer om att diska efteråt, göra rent micron. Ang batterier. Hade en sk C-tek laddare. Hörde en smäll i källaren. Går ner, hittar inget. Senare så såg jag en plastbit på golvet...varifrån kommer den? Då upptäckte jag, batteriet hade exploderat. Det var styvt göra att tvätta bort syra. Stoppade resterna i tredubbla plastkassar samt laddaren i en annan dubbel plastkasse å tillbaks till Jula. De sa inte ett pip! Fick nytt utan en blink. Å jag fick även reseersättning 5 mil! Tänk om jag hade stått bredvid när det small. Det var billigare för dem att betala utan krus. Men till det farliga nu. Om det läckt ut vätgas som blandar sig med rätt mängd luft så bildas sk knallgas. En liten gnista så boooom. Det gäller alltså att se till att det inte blir gnista! När bildas det gnista? Jo om någonförbrukare står på. Eller om man kortsluter + och - kablar. Alltså - se till så det inte blir gnistblidning när du lossar kabelskorna. Det där med + el. - har att göra med bilar. Man använder chassit-plåten som ledning å "jordar" minuspolen i den. Dumt ord att säga jorda egentligen, leder till fel tanke. Så man tog bort minuskabeln från batteriet först. Om då en plusledning kommer i kontakt med chassit så händer inget. Tvärtom - om man lossar pluspolen kan ju saker å ting kortsluta mot chassit ändå, det kan finnas flera trådar från polen eller flera parallellkopplade batterier. Sen kan faktiskt själva verktyget kortsluta mot chassit medan man lossar pluspolen. Det har hänt mig. Inget man gör om sedan! På en båt har man dubbla trådar så det kvittar vilken man lossar. Bara de inte lägger sig mot varandra medans andra sitter kvar på sina platser. Alla ni som rekommenderar olika lösningar, ättika, bikarbonat, bakpulver osv, vart har ni tänkt att det hela rinner ner vid tvätten? Kölsvinet? Eller? Jag skruvar alltid loss hela kånkarongen - kablar -kabelskor- batterier osv å plockar ut allting från platsen. Sedan gör jag rent dem i tvättstugan där jag kan stänka av hjärtans lust. Jag vet...det är ett slitgöra, men jag vil inte ha den gäggan i kölsvinet om jag inte kan läga ett tråg under alltihop å sedan ta bort tråget så jag inte spiller ut hälften ändå. Det var mina tankar.
 15. Ruskpricken

  Söta sälar syns ständigt i Stockholms skärgård

  Kollade lite mer på nätet/wikipedia. Det förekommer brugd på västkusten. Håkärringen är vanligare å ser annorlunda ut. Brugden kan bli 12 meter. Jag får se upp så jag inte seglar på den med Fingaln då. Thallatha...var du tvungen att nämna "fiskleverolja". Usch vilka barndomsminnen det väckte. Smakar fan å lite till. Det var ju den tidens vitamin, D vitamin, rakitis, engelska sjukan, florerade på den tiden.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy