Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Mani-32_Hilda

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Trovärdig

Om Mani-32_Hilda

  • Placering
    Fänrik

Profile Information

  • Plats
    Nyköping

Contact Methods

  • Facebook
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100010256943567

Mina båtar

  • Båtens namn
    Hilda
  • Bild

Senaste Profilbesöken

871 profilvisningar
  1. Hej Grattis Det kommer att bli en kanon vecka för er, hade gärna hjälp till med förslag, men har bara seglat från Zadar, så vi vände i Kornati. Men jag kan rekommendera Skradin, det är absolut sevärt om ni har tid.
  2. Låten vara, olja ej tvätta endast med vatten, så grånar den och blir i samma ton, men grå
  3. Hej Det är axeltätningen som är slut. På min MD2020 räckte det inte med ett byta tätning, jag vart tvungen att byta axeln med. Finns en repsats med axel och tätningar
  4. Jag har med framgång lagt 4 lager VC-TAR som grundfärg på järnkölen. Det är en Epoxygrund med passiveringsegenskaper, (rosthämmande)
  5. Vi kokar vatten och häller i en Pressobryggare som samtidigt är en termos. Snabbt enkel och gott.
  6. Min mening var inte att vara "Surgubbe" utan bara att fundera på varför en skarvkabel, kanske inte är att föredra, om det är något som skall användas regelbundet. God Laddning
  7. Man kanske kan tycka att de missar din poäng, Men frågan är om du inte missar poängen med regelverket. Att sätta säkring och jordfelsbrytare på båtsidan av en skarvkabel (kabeln mellan båt och land) Är ju för att en lång kabel kan förhindra att säkringen på landsidan bryts i tid vid kortslutning eller jordfel på båten, om det uppstår fel på laddaren t.ex. Mitt råd är att du fixar en godkänd installation istället för att försöka ta dig runt "fastinstallations" kraven. Tänk att fastinstallation är något som används under längre tid, istället för att fokusera på om det är fast monterat. Regler och rekommendationer är ju till för din säkerhet, inte för att jävlas med dig.
  8. Ja plottern har ju stöd för NMEA 2000, Sen kommer du nog att bli tvungen att köpa en NMEA kabel till plottern, och förmodligen klippa kontakterna från givaren och från plottern och sätta i hop kablarna själv.
  9. Kylvattnet skall anslutas till slingan, som du tänkt, I tankvolymen skall det vara färskvatten
  10. Annars så är ju sjökort väldigt bra. Billigaste lösningen, att köpa båtsport kort. 719 krornor för hela ostkusten.
  11. Om det blåser kraftigt från sidan eller bakifrån, så flyttar man båten, normalt flyttar man innan detta händer med hjälp av väder appar eller sjörapporten. Det är du som skeppare som ansvarar för båt och besättning. Så frågan om hur man skall ankra i dessa förhållanden är för mig en icke fråga.
  12. Tack för infon, som jag misstänkte, det blåser mer nu.
  13. Använder du samma bränsletank på land som i vattnen? Om inte så kan problemet ligga där
  14. Ser riktigt bra ut. Grattis. Smutt med allt på ett ställe.
×
×
  • Skapa nytt...