Jump to content
Sunday 29 January 2023

goetheiby

Medlemmar
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About goetheiby

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

888 profile views
 1. Det kan det mycket möjligen vara! Jag kollar och återkommer. Tack så länge
 2. Hej kan någon säga mig var termostaten sitter på Volvo penta md 2040D? Kan inte hitta någon skiss som visar var den sitter.. tacksam för hjälp!
 3. Tack gode Gud för maringuiden och alla kunniga här! det var slangklämmorna som inte var tillräckligt hårt dragna!
 4. Jag tror bestämt att det ökade kontinuerligt tills jag släppte gasen igen, prövade 3-4 gånger och samma sak hände varje gång, sen var kärlet fullt när jag stängt av motorn.. måste väl tyda på att det tar sig in nytt vatten genom värmeväxlare?
 5. vattennivån i expansionskärlet ökar när jag varvar upp motor på höga varv. det måste vara vatten från det externa kylsystemet som tar sig in? vad är det för fel??
 6. Hej, ursäkta sent svar! Tack, det var användbar information! Till nästa fråga då, hur vet jag när jag ska byta motorkuddar? Det är så att jag har köpt en beg. motor och jag vet inte när motorkuddarna på den byttes senast. När jag provkörde motorn tyckte jag att den gungade rätt mycket på tomgång, mer än vad jag tycker verkar önskvärt, dock kan jag inte bedöma hur mycket en motor bör gunga när den går på tomgång.. När jag gasade så slutade den omedelbart att gunga och tyckte att det såg bra ut. Ska den gunga så på tomgång eller betyder det att kuddarna är slut?
 7. Hej, jag vill byta motorkuddar på en volvo penta md 2040 och undrar om någon vet var jag ska vända mig för att köpa kuddar som inte är orginal för att orginal är så dyra. Ska jag tänka på något speciellt när jag köper motorkuddar?
 8. Tack för hjälpen! Oljan är bytt och motorn tuffar på som den ska. Glad sommar!
 9. Jag tänkte byta olja och filter imorn igen men hur ofta ska jag göra Det innan jag kan dra slutsatsen att detkommer in nytt vatten?
 10. Så ser alltså oljan ut efter att jag fick in vatten i motorn genom cylindrar igår och har bytt oljan och sköljt ur det oljefiltret som satt. Är det rimligt att den skulle bli så grå av gammalt vatten som fanns kvar i motorn? Oljan är inte majonnäs utan alltså mer som konsistens av vanlig motorolja fast grå..
 11. Nu har jag skruvat isär allt igen och det var packning till avgaslimpa som satt fel, båda två! Tack och lov hade sopbilen inte tömt än så jag kunde återanvända den gamla som var rätt fräsch. motorn går fint nu men oljan är något grumlig grå.. kan det va gammal olja som blandats med den nya eller är det säkert att det kommer in nytt vatten? Sen håller jämn temp iallafall
 12. Ja, det är också mycket möjligt.. börjar bli pinsamt
×
×
 • Create New...