Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

brajzore

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    34
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om brajzore

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ah, missade det. Vad tycker du kapell-kostnaden borde ligga på?
  2. Okej, så du tycker priserna verkar rimliga?
  3. Okej, det låter ändå betryggande. Nej, tyvärr så finns det ingen lokal kapellmakare. Men jag ska höra med han och fråga varför det kostar 4000kr att ta sig till Kalmar från Blekinge. Kan vara så att han kommer att vara på plats hos Marinan och jobba, så att det inte bara är själva resan för att han sak dit och kolla en snabbis.
  4. Hejsan, Det är så att jag behöver ett nytt kapell till min Chaparral Signature 29. Jag hörde av mig till en kapellmakare, och fick två stycken offerter. Den ena offerten gäller ett helkapell med sluttande plan där bak, och den andra offerten gäller ett helkapell där man sätter en extra båge bakom så man får full höjd hela vägen bak. Jag bifogar bilder så ni förstår. Offert1 "sluttande kapell" - 45 900kr Båge 22m Aluminum - 3 x 2000kr Stöttor till båge - 1 x 900kr Chaparral Signature 29 Kapell - 1 x 35 000kr Resa till Kalmar - 1 x 4000kr Offert2 "stort kapell" - 55 800kr Båge 25m Aluminum - 4 x 2000kr Stöttor till båge - 1 x 900kr Chaparral Signature 29 Kapell - 1 x 42 000kr Resa till Kalmar - 1 x 4000kr Min fråga är helt enkelt om detta är rimliga kostnader för ett nytt kapell? Jag har ingen aning om vad det brukar kosta, då jag är relativt ny båtägare, så jag ville fråga er om det är rimligt?
  5. Okej okej, tack för svar. I och med att detta är en stor båt, så skulle inte båten direkt lutan om jag satt på ena sidan
  6. Äsh, jag testar. Jag hoppar i, och kör, sen går jag upp och tar mig en öl. Men återigen, tänkte bara så att det inte är några problem om det kommer i kontakt med havet.. Har tyvärr inte varit ute så mycket med den i år. Men får blir ändring på det. Försvinner sjögräs osv när man är ute och kör?
  7. Tack för svar. Jag tänker mig att jag ska försöka få bort missfärgningen som åtminstone syns. Kollade på vattenlinjerengöring, och undrar om det är Ok att stå i vattnet med den rengöringen, så att det inte påverkar skadligt ur ett miljöperspektiv..
  8. Hejsan, På bara 1v så har jag fått sjögräs på skrovet, och det har även blivit lite gult längst med skrovet. Jag testade att ta bort sjögräset med en lång borsten är jag stod uppe på båten, och det lossnade väldigt lätt. Men jag tänkte att jag skulle hoppa i plurret och gå runt och försöka få bort allt mer ordentligt. Vad för redskap rekommenderar ni att man använder när man står i plurret och ska under skrovet för att ta bort? Och sen när det gäller missfärgningen, med tanke på att det uppkom efter 1v, så känns det som att det är relativt enkelt att få bort? Några tips och idéer?
  9. Precis. I Kalmar, där jag har båten, finns inte Hydrographica. Men, det sjökortet som finns i Eniro på sjön ska väl fungera?
  10. Är det appen "Eniro på Sjön" som du har laddat hem? Jag köpte till sjökort i den appen som kostar 199kr/år, och det ser ut såhär för mig i appen: Det är väl ett sjökort och det är väl så det ska se ut? Sen kan jag även aktivera plotter i appen. Detta ska väl fungera?
  11. Tack för alla fina svar! Då drar jag alltså slutsatsen att det inte är några problem att använda padda + eniro på sjön(där sjökort och plotter finns).
  12. Tack för alla svar! Men Eniro På Sjön har ju sjökort och plotter? Jag har premiumversionen, och där finns ju allt. Eller har jag tolkat allting fel, haha.
  13. Hejsan, Nu har jag äntligen sjösatt båten(min första), och är nu lite kluven när det gäller vad man ska använda sig av när det kommer till navigation på sjön. Jag nämnde för killen på marinan att jag hade tänkt att använda mig av Eniro på sjön för navigering ute på sjön, men han sade väldigt tydligt att Eniro På Sjön inte skall användas när man är ute på sjön, utan istället ska jag köpa en ordentlig plotter som jag ska montera fast. Nu när jag har läst runt i forum så verkar många använda en padda där man har installerat en navigationsapp, så som Eniro på sjön, och det ser ju inte ut att vara några problem? Tänkte bara höra vad ni har för åsikter om detta? Är en padda + installerad navigationsapp OK att använda istället för att köpa en plotter?
  14. Jag pratade med mekanikern på marinan och frågade om det är värt det trots åldern, så sade han att det absolut var det, och att det även höjer andrahandspriset. Sen har jag ju ändå tänkt att ha kvar båten ett tag.
×
×
  • Skapa nytt...