Jump to content
Wednesday 06 December 2023

brajzore

Medlemmar
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About brajzore

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Okej okej, tack för svar. I och med att detta är en stor båt, så skulle inte båten direkt lutan om jag satt på ena sidan
 2. Äsh, jag testar. Jag hoppar i, och kör, sen går jag upp och tar mig en öl. Men återigen, tänkte bara så att det inte är några problem om det kommer i kontakt med havet.. Har tyvärr inte varit ute så mycket med den i år. Men får blir ändring på det. Försvinner sjögräs osv när man är ute och kör?
 3. Tack för svar. Jag tänker mig att jag ska försöka få bort missfärgningen som åtminstone syns. Kollade på vattenlinjerengöring, och undrar om det är Ok att stå i vattnet med den rengöringen, så att det inte påverkar skadligt ur ett miljöperspektiv..
 4. Hejsan, På bara 1v så har jag fått sjögräs på skrovet, och det har även blivit lite gult längst med skrovet. Jag testade att ta bort sjögräset med en lång borsten är jag stod uppe på båten, och det lossnade väldigt lätt. Men jag tänkte att jag skulle hoppa i plurret och gå runt och försöka få bort allt mer ordentligt. Vad för redskap rekommenderar ni att man använder när man står i plurret och ska under skrovet för att ta bort? Och sen när det gäller missfärgningen, med tanke på att det uppkom efter 1v, så känns det som att det är relativt enkelt att få bort? Några tips och idéer?
 5. Precis. I Kalmar, där jag har båten, finns inte Hydrographica. Men, det sjökortet som finns i Eniro på sjön ska väl fungera?
 6. Är det appen "Eniro på Sjön" som du har laddat hem? Jag köpte till sjökort i den appen som kostar 199kr/år, och det ser ut såhär för mig i appen: Det är väl ett sjökort och det är väl så det ska se ut? Sen kan jag även aktivera plotter i appen. Detta ska väl fungera?
 7. Tack för alla fina svar! Då drar jag alltså slutsatsen att det inte är några problem att använda padda + eniro på sjön(där sjökort och plotter finns).
 8. Tack för alla svar! Men Eniro På Sjön har ju sjökort och plotter? Jag har premiumversionen, och där finns ju allt. Eller har jag tolkat allting fel, haha.
 9. Hejsan, Nu har jag äntligen sjösatt båten(min första), och är nu lite kluven när det gäller vad man ska använda sig av när det kommer till navigation på sjön. Jag nämnde för killen på marinan att jag hade tänkt att använda mig av Eniro på sjön för navigering ute på sjön, men han sade väldigt tydligt att Eniro På Sjön inte skall användas när man är ute på sjön, utan istället ska jag köpa en ordentlig plotter som jag ska montera fast. Nu när jag har läst runt i forum så verkar många använda en padda där man har installerat en navigationsapp, så som Eniro på sjön, och det ser ju inte ut att vara några problem? Tänkte bara höra vad ni har för åsikter om detta? Är en padda + installerad navigationsapp OK att använda istället för att köpa en plotter?
 10. Jag pratade med mekanikern på marinan och frågade om det är värt det trots åldern, så sade han att det absolut var det, och att det även höjer andrahandspriset. Sen har jag ju ändå tänkt att ha kvar båten ett tag.
 11. Här är info om båten Modell: SIGNATURE 29 Båttyp: Daycruiser Bobåt Årsmodell: 1999 Längd: 9,50 meter Bredd: 2,63 meter Vikt: 3200 kg Bränsletank 450l Färskvattentank 50l Spillvattnen 50l Motormärke: Volvo penta Motormodell: 4,3l GXI Motortyp: Inombordare Drivmedel: Bensin Årsmodell motor: 1999 Gångtimmar: 700 Motor effekt (hk) 2x225
 12. Hejsan, Det är så att jag funderar på att konvertera från sjövattenkylning till sötvattenkylning på min båt. Jag fick en offert ifrån marinan: Så jag har alltså två stycken motorer på båten, och den totala kostanden kommer då bli 40 000kr. Det jag helt enkelt undrar är om detta är ett bra pris? Jag har ingen aning vad något sådant här kan tänkas kosta..
 13. Jo, jag har oll på att service och att konservera är två stycken olika saker. Men ska jag förvara den utomhus hos min polare, så måste jag ju även konservera den, och då undrar jag hur "svårt" det är att göra själv. Jag kan ingenting om båtar hehe. Båtförvaringen som jag har fått pris för ligger i Kalmar, så då tycker du att det är ett bra pris?
 14. Tack för alla svar. Jag tänker om man nu väljer att ha den utomhus, hur man på bästa sätt håller fukt borta? Kan man inte ha en avfuktare inne i båten som står och snurrar samt lite torrbollar? Sen återigen, hur stort jobb är det att glykolkonservera den?
×
×
 • Create New...