Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Lostsailor

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    80
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av Lostsailor

  1. Har inte provat så vet inte. Vi har sällan is hos oss. Många av dukarna ligger i året runt. Jag drar upp den på slipen och skrapar av växtligheten med en snöskyffel och rullar ihop den och lägger i förrådet.
  2. Ja jag kan hålla med om att det är rätt dyrt, min duk skulle väll kostat 12 000:- utan rabatter och bidrag. Det tog lång tid innan jag lät mig övertygas, och jag är endån hamnmästare i hamnen 🤣 men nu har vi ca 30 dukar i hamnen och den äldsta är ca 8 år gammal och är fortfarande i bra skick. Men att slippa ligga under båten i flera timmar och slipa och måla gör det helt klart värt det. Dock är det inte bara guld och gröna skogar, det är ju lite hantering med duken med.. och min är rätt stor, 3,2*8,5m så man får ju transportera den med släp om man inte har plats i hamnen.
  3. I vår hamn(är hamnmästare) vet jag att dom har något koncept dom vill prova för båtar med liten köl så vi får se
  4. Clean Boat skräddarsyr alltid duken och fixar fixering av den beroende på förtöjjning. Se nedan. Kvittar om det är Ybom, akterboj eller pålar. OBS har inget sammarbete med dom tycker bara att produkten är suverän.
  5. Personligen så är skrovduk det bästa jag har köpt. Vår hamnförening har avtalspriser med Clean Boat samt sökt LOVA stöd av Länsstyrelsen så vi betalar bara 50% av vad duken kostar. I mitt fall betalade jag 5500 och det är det värt. Slippa jobb med båtten och aldrig påväxt, lättare att lägga till osv.
  6. Ligger på västkusten. Målar aldrig botten, ligger i hela året. Skrapar aldrig snäckor, tappar aldrig fart, hur lyckas jag med detta trolleritrick? Jo med en skrovskyddsduk.. det måste vara båtägarens bästa uppfinning.
  7. 8 maj är kranen bokad. Detta året blev det sent pga många uppgraderingar på både båt och hamn
  8. Jag har installerat en kinavärmare i min båt. Det är två saker man bör komplettera med för att få det bra. En isolerad avgasslang och en avgasgenomföring. Finns att hitta i dom flesta båtbutiker.
  9. Ja man måste självklart ha koll på sina installationer och ha vettiga batterier annars är det dömt att misslyckas. Det enda jag har kopplat innan brytare är diverse larm och mina 3 automatiska länspumpar som dock aldrig går då båten är tät 😅 Men mina batterier klarar en vinter utan några som helst problem så länge man laddar upp dom ordentligt innan vintern.
  10. Jag låter mina batterier vara inkopplade och laddarna är fast anslutna mot batterierna. Laddar upp dom innan vinterförvaring och rör inte dom under vintern. Har aldrig haft bekymmer att batterierna är urladdade på våren
  11. Har en hel drös olika laddare i båten varav en ifrån biltema, men det dom alla har gemsamt är att alla startar direkt på för inställda programmet när dom får ström.
  12. Låter som en bra plan. Vi har en Flipper 760 med diesel motor med duoprop drev och bogpropp. Har aldrig haft en så lättmanöverad båt. Svänger på en femöring, jag sköter alla tilläggningar själv då frun är upptagen med barnen 😂
  13. Min båt är 8,2x3 meter och väger strax över 3 ton och jag tycker inte inte det är roligt och gå ut i sånt väder 😅
  14. Fick demonterat spridarna och ivägskickade för nya spetsar och kalibrering 😁
  15. Jag har fått ett par leveransavier i postnord appen ifrån Amazon. Problemet är att jag inte har beställt något där ifrån. Samtliga har leveransadress i Stockholm. Jag bor i Skåne..
  16. Har använt systemrens i både AQD40 och AQAD40B med framgång
  17. Jag har slutat med drev.se och handlar allting hos drevdelar.se och har bara gott att säga om dom.
  18. Jag hade en flowscan mätare i den förra båten, var grymt nöjd med den men dyr som attan.
  19. Det där är ingen AQAD40 tyvärr. Det är en AQD40 med max 130HK
  20. Jag har själv gjort det men det är ju för glykolvattnet. Men annars är det bara att starta motorn och släppa på banjoskruven som sitter i avgashuset på turbon tills det sprutar vatten. Det är rätt vanligt att det tunna vattenröret sätts igen så det kan vara en bra ide att blåsa rent det.
×
×
  • Skapa nytt...