Jump to content
Monday 06 February 2023

2715e

Medlemmar
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Expert

About 2715e

 • Rank
  Kapten

Mina båtar

 • Båtens namn
  Chardonnay
 • Bild

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu såg jag en bild på nätet hur det ser ut i motorummet med 61or. Det ser riktigt trångt ut och soffan närmast köket måste bort.
 2. Hej! Jag har en Storebro 340 biscay med TAMD 60c, jag har inte plockat isär det du vill göra men tycker att det borde räcka att plocka bort det upphöjda golvet under bordet och durkluckorna. Det blir trångt men det borde gå. Det kan vara så att våra maskiner skiljer sig åt en del som avgör om det funkar.
 3. Ett annat alternativ som jag snyggade till på toaletten i min förra båt som hade en ful teakvägg. Köpte teakplywood 6mm och gjorde en kopia av vägen och limmade på gamla väggen och flyttade listerna och väggen blev som ny. Kanske överkurs men det blir ett bra resultat.
 4. Förmodligen kommer den inte att funka, pentas maskiner har ingen jord till motorblocket så det behövs en separat jord till givaren som har två kontakter. Så är det i alla fall på mina TAMD 60.
 5. Vilken motor vill man mecka med om det strular ute på havet. Byta en impeller på en utombordare är inte roligt misstänker jag.
 6. Istället för att slipa bort lacken kan jag rekommendera värmepistol och skrapa bort lacken. Då riskerar man inte att slipa igenom faneren och det går fortare.
 7. Tycker inte att det se ut som böldpest, böldpesten är i glasfiber materialet och här ser det ut att vara endast i gelcoaten om jag set rätt. Kan vara luftblåsor i gelcoaten som det har gott hål i.
 8. Superlimmet är tydligen mindre giftigt numera, detta hände i början på 80 talet och jag har för mig att han blev cyanidförgiftad då.
 9. Att tänka på är att lim kan innehålla mindre nyttiga saker som man kanske inte skall använda när det är dricksvatten i tanken. Har hör om en man som limmade sina löständer med superlim och han höll nästan på att stryka med, det var visserligen många år sedan nu.
 10. Kan vara mahogny, den blir gulaktig om solen får beka den. Har själv mycket mahogny i och på båten. Värmepistol och skrapa bort gammal lack. Slipa sedan med sandpapper och betsa med mahognybets sedan 7 - 11 lager klarlack med slipning emellan.
 11. Vanligt mattlim kan jag rekommendera, jag har limmat en hel akterruff med det.
 12. Elfa har mycket kontakter som även är guldpläterade https://www.elfa.se/
 13. Min erfarenhet är att det tyvärr inte blir någon större skillnad då man får öka varvet för att hålla samma fart. Dessa båtar är ofta breda och tunga och flyttar mycket vatten.
 14. Nej, lantärnorna är lika som i övriga länder.🙂
 15. Nordamerika och Japan har inte system-A som i Europa, de har system-B där färgerna är tvärtom.
×
×
 • Create New...