Jump to content
Wednesday 07 June 2023

RandomCrafts

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About RandomCrafts

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sitter och funderar på eniro på sjön och autopilot. Om jag förstått det rätt så finns det inget sätt att styra en autopilot direkt genom en platta eller webbversionen. Men man kan exportera GPX filer från appen? Kan de filerna sedan läsas av en plotter som styr autopiloten? Eller tänker jag fel? Kan rutterna från en GPX fil sedan redigeras i en plotter?
 2. För mig funkar det bra. Har du fått det att funka? Oerhört praktiskt att kunna lägga rutter på datorn och sedan plocka fram dem på plattan/telefonen.
 3. I min nyss inhandlade båt (Albin 25) sitter det en MD17C. Skrovet verkar vara från 73, så det är en deluxe, men motorn verkar ha blivit utbytt då det väl satt en MD3 i 73orna? Har hittat motorskylten, och det är en MD17C, men går det att finna årsmodellen utifrån serienumret? 17007 är numret vara om det är till hjälp...
 4. Just nu finns det inga planer på att bygga om wirestyrningen. Det verkar inte vara några större problem med det på dessa båtarna (men jag kan ju ha fel) och eftersom det ju som sagt finns AP till wirestyrning så verkar det inte finnas någon anledning att bygga om av den anledningen. Att det kan gå loss på 20-30000 med plotter och AP är jag medveten om, men jag vet ju också att det finns en hel del olika alternativ både billigare och dyrare, så därför tänkte jag fråga här...
 5. Ja, det är ju oerhört svårt att ge ett pris då det ju finns hur mycket faktorer som helst att ta hänsyn till. Men jag har nog landat ungefär i den prisklassen som du beskriver så då känns det i alla fall inte som att jag är helt fel ute!
 6. Sant! Kan vara väl värt att komma ihåg! Vad bör ett rimligt pris vara på en DL respektive en äldre? Förstår att det är lite som att fråga hur långt ett snöre är, men jag frågar ändå 🤣
 7. Ja, lite koll har jag skaffat, men har ingen praktisk erfarenhet. Just att det är ett annat skrov på de "äkta" DL modellerna har jag fått med mig och det är just en sådan modell jag har några alternativ jag ska kolla på. Det jag inte hade koll på var skåpen i förpiken, kan vara bra att ha en sak att kolla efter då jag förstått, precis som du skriver, att många kallar det för DL efter att ha uppgraderat motor eller liknande. Finns det några andra saker som gör det synligt att det är en DL? Toppentips att kolla efter sprickor just vid rodergenomföringen. Sådant är guld värt att veta! Har någon med det äldre skrovet, fast med betydligt nyare motor som jag trots allt är nyfiken på. Just för att motorn är så pass mycket nyare. En md17c verkar ändå inte vara något att vara "rädd" för om den är välskött. (vilket du också skriver)
 8. Ja, det är lite det jag funderar på. Skulle kännas bättre om allt är av samma fabrikat av just de anledningarna. Tänker att det säkert går att trixa till det mesta, men varför göra det svårt för sig :-P Tack för tipset om NMEA2k, bra att ha i minnet!
 9. Absolut, och det kan ju i sin tur påverka valet av autopilot. De båtar vi just nu ska iväg och se på har ingen plotter, därav mitt påstående... 🙂
 10. Vi går i båtköparfunderingar såhär på sensommaren och tror att vi bestämt oss för en Albin 25 eller liknande. Finns säkert en hel del att orda om just det valet, men just nu funderar jag runt autopilot. Min tanke är att inte köpa det det första vi gör, men jag vill ha lite alternativ att fundera runt. Dessutom behöver vi en plotter/GPS relativt omgående och skulle föredra att redan från början köpa en som funkar ihop med en framtida autopilot.
×
×
 • Create New...