Jump to content
Sunday 23 June 2024

Lostsailor

Medlemmar
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lostsailor last won the day on June 6 2018

Lostsailor had the most liked content!

Community Reputation

19 Trovärdig

About Lostsailor

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har inte provat så vet inte. Vi har sällan is hos oss. Många av dukarna ligger i året runt. Jag drar upp den på slipen och skrapar av växtligheten med en snöskyffel och rullar ihop den och lägger i förrådet.
 2. Ja jag kan hålla med om att det är rätt dyrt, min duk skulle väll kostat 12 000:- utan rabatter och bidrag. Det tog lång tid innan jag lät mig övertygas, och jag är endån hamnmästare i hamnen 🤣 men nu har vi ca 30 dukar i hamnen och den äldsta är ca 8 år gammal och är fortfarande i bra skick. Men att slippa ligga under båten i flera timmar och slipa och måla gör det helt klart värt det. Dock är det inte bara guld och gröna skogar, det är ju lite hantering med duken med.. och min är rätt stor, 3,2*8,5m så man får ju transportera den med släp om man inte har plats i hamnen.
 3. I vår hamn(är hamnmästare) vet jag att dom har något koncept dom vill prova för båtar med liten köl så vi får se
 4. Clean Boat skräddarsyr alltid duken och fixar fixering av den beroende på förtöjjning. Se nedan. Kvittar om det är Ybom, akterboj eller pålar. OBS har inget sammarbete med dom tycker bara att produkten är suverän.
 5. Personligen så är skrovduk det bästa jag har köpt. Vår hamnförening har avtalspriser med Clean Boat samt sökt LOVA stöd av Länsstyrelsen så vi betalar bara 50% av vad duken kostar. I mitt fall betalade jag 5500 och det är det värt. Slippa jobb med båtten och aldrig påväxt, lättare att lägga till osv.
 6. Nej då får man skaffa bättre båtplats 😅
 7. Ligger på västkusten. Målar aldrig botten, ligger i hela året. Skrapar aldrig snäckor, tappar aldrig fart, hur lyckas jag med detta trolleritrick? Jo med en skrovskyddsduk.. det måste vara båtägarens bästa uppfinning.
 8. 8 maj är kranen bokad. Detta året blev det sent pga många uppgraderingar på både båt och hamn
 9. Jag har installerat en kinavärmare i min båt. Det är två saker man bör komplettera med för att få det bra. En isolerad avgasslang och en avgasgenomföring. Finns att hitta i dom flesta båtbutiker.
 10. Ja man måste självklart ha koll på sina installationer och ha vettiga batterier annars är det dömt att misslyckas. Det enda jag har kopplat innan brytare är diverse larm och mina 3 automatiska länspumpar som dock aldrig går då båten är tät 😅 Men mina batterier klarar en vinter utan några som helst problem så länge man laddar upp dom ordentligt innan vintern.
 11. Jag låter mina batterier vara inkopplade och laddarna är fast anslutna mot batterierna. Laddar upp dom innan vinterförvaring och rör inte dom under vintern. Har aldrig haft bekymmer att batterierna är urladdade på våren
 12. Har en hel drös olika laddare i båten varav en ifrån biltema, men det dom alla har gemsamt är att alla startar direkt på för inställda programmet när dom får ström.
 13. Riktigt intressant tråd. Ska följas 😊
 14. Låter som en bra plan. Vi har en Flipper 760 med diesel motor med duoprop drev och bogpropp. Har aldrig haft en så lättmanöverad båt. Svänger på en femöring, jag sköter alla tilläggningar själv då frun är upptagen med barnen 😂
×
×
 • Create New...