Jump to content
Wednesday 06 December 2023

vega1959

Medlemmar
 • Content Count

  519
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

101 Expert

About vega1959

 • Rank
  Flottiljamiral

Mina båtar

 • Båtens namn
  Nemo

Recent Profile Visitors

1,799 profile views
 1. Det är syret i vattnet som gör att den rostar, du måste vara lika nogrann som om den legat i saltvatten.
 2. Eftersom jag är rätt kass på el brukar jag ta hjälp av de som kan. Jag köpte Skyllermarks skiljerelä plus en huvudsäkring. Sedan följde jag beskrivningen hur man ska koppla, det var lätt och blev bra. De grova kablarna till batterier och startmotor och generator, de pressade min son som kan detta och med rätt verktyg. Beskrivningen finns på nätet. Du kanske kan använda samma beskrivning fast du har annat fabrikat på prylarna.
 3. Hoppas du ligger själv när du drar på ljudet.
 4. Jag har fått en del rostfria arbeten gjorda av JG Rostfritt i Täby ligger norr om Stockholm. Ring dit och fråga!
 5. Någon äger rampen och vill ha full tillgång.
 6. Lämna in kapellet till en firma som ombesörjer kapelltvätt, men det är svårt att få det riktkgt bra.
 7. När det gäller hur fören ser ut så är vi snart tillbaka 120år
 8. Det finns moderna dynastarter som laddar över 20A och inte är de dyra heller.
 9. Jag tycker att jag har mer problem nu än med förra båten som hade en smalare akterspegel. Idag vill jag nästan alltid ha en hanfot i aktern mot bojen. Annars pendlar båten fram och åter.
 10. vega1959

  Albin 25

  Jämför du med andra lika gamla båtar är nog en Albin 25 jämförelsevis ganska problemfri, som andra här säger är det väl motorn som bör kollas, går eller går inte, det är ju trots allt en liten motor som inte har så mycket krångel för sig. Albin 25 är ju varvsbyggda så i grunden är det bra båtar. Dynor och textilier är ju lätt att byta men en dynsats kostar säkert 25.000kr. Men för rätt pris är det ett bra val av båt.
 11. Jag tycker det ser normalt ut, många säger att motorer läcker på vintern.
 12. Det nya limmet löser upp det gamla och alltihop ramlar ner Du måste slipa/tvätta bort det gamla limmet.
 13. Nu kommer jag med ett riktigt sent inlägg, ursäkta för det, med anledning av ditt inlägg om underdurk. Jag kände en kille/gubbe som varit till sjöss, han använde ordet underdurk om taket i båten. Rätt eller fel jag själv vet inte?
 14. Efter 28 år med segelbåt bytte vi 2016 till motorbåt. Valet var enkelt, planande båt med akterruff, köket nere i båten så att sittbrunnen blir större, vi visste att vi inte skulle gör några långkok så ingen nackdel att ha köket nere i båten. Det blev en Nimo 27 med en marschfart på 22 knop, 290 drev med en AQAD41 200HK Vi hade upplevt ostkusten, nu håller vi oss i Stockholms Skärgård.
×
×
 • Create New...