Gå till innehåll
onsdag 12 december 2018

vega1959

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  285
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

48 Expert

Om vega1959

 • Placering
  Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

358 profilvisningar
 1. vega1959

  Dyna fördäck Princess

  Så det gäller att välja ett skum med "slutna" celler så att vattnet inte går in i skummet.. Kommer vattnet in i dynan men inte in i skummet tar det väldigt lång tid att torka även den dynan. Så ta in dynan så är problemet löst..
 2. vega1959

  Beläggning på kapellet

  Den livslängden är inte alls ovanlig, men det är inte alltför dyrt att lämna in hos ett proffs som går över sömmarna.
 3. vega1959

  Simrad plotter GO 7

  Nej, sjökortet fick man välja och köpa det kort man ville ha.
 4. vega1959

  Simrad plotter GO 7

  Ja det var ju ett försäljningsargument, att den funktionen fanns. Det var ingen säljare som sa att den funktionen skulle försvinna efter ett tag. Som sagt ett fult knep.
 5. vega1959

  Simrad plotter GO 7

  Jodå jag har skrivit i båtens mått, jag tror nog att det här med uppdateringen är felkällan.
 6. vega1959

  Simrad plotter GO 7

  Jag visste väl att det fanns en hake. Tack för detta, det är bra med MG här finns det mycket folk som vet.
 7. vega1959

  Simrad plotter GO 7

  Det fungerar inte i mina hemmavatten Stora Värtan utanför Stockholm, det har väl inte något samband med Hydrographicakort vad jag vet. Funktionen har fungerat där tidigare, när plottern var ny.
 8. vega1959

  Dyna fördäck Princess

 9. vega1959

  Simrad plotter GO 7

  Min Simradplotter har tappat förmågan att hitta autorutter. Det är en Simrad GO 7 Är det någon här på MG som har en aning om vad som kan ha hänt. Ofta är det handhavandefel, det vet jag.
 10. vega1959

  dynor

 11. vega1959

  dynor

  Det finns många ideer och tyckande i detta ämne. Kallskum har täta celler typ flytvästar, polyeter har öppna celler. Vilket som är bäst, ja f-n vet. Jag föredrar polyeter, de torkar fortare och blir inte då "unkna" Det gäller att hindra fukten från kroppen att gå ner i dynan, det kan man göra med ett liggunderlag av t.ex.kallskum som läggs ovanpå dynan när man ska sova. Båtdynor idag görs ofta av kallskum, dyrare material som bl.a. brinner sämre. Madrasser för hemmabruk görs av polyeter viljet är ett billigare material, om man jämför material med samma täthet.
 12. vega1959

  Kapellmakare till princess båtar

  Till en snygg båt ska det vara ett snyggt kapell. Det får inte se hemsytt ut.
 13. vega1959

  Kapellbågar

  Det pratas här om rostfria beslag, är de verkligen gjorda i rostfritt? Är det inte gjutna mässingsbeslag. Men det är klart de rostar inte så "rostfria" är de ju.😃
 14. vega1959

  Dyna fördäck Princess

  Vänd dig till en tapetserare på din ort och rådfråga om tygval och vilket skum som är lämligt. Det är inte så lätt att göra själv som man förledas att tro.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy