Jump to content
Friday 14 June 2024

vega1959

Medlemmar
 • Content Count

  530
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

106 Expert

About vega1959

 • Rank
  Flottiljamiral

Mina båtar

 • Båtens namn
  Nemo

Recent Profile Visitors

2,054 profile views
 1. Under mitt aktiva yrkesliv lagade jag massor av kapell på vintern, då var det oftast sömmarna som börjat släppa, eller rutorna som blivit bruna och torra i kanterna. Väven håller mycket längre än sömmarna, det verkar även som att vit tråd håller längre än färgad tråd. Ibland kunde man stoppa in fingret i sömmen och dra och använda fingret som sprättkniv.
 2. En liten felskrivning, det ska vara att jag gick tillbaka till Zink, men jag kan inte ändra i min första text. Varför? Ja inte en aning.
 3. Javisst är det så, men jag vet inte hur jag ska rätta i min text. Zink ska det stå.
 4. I mitt fall var installationen av Mente Marins display rätt gjord, felet var i den gamla monteringen av mina gamla Instatrim trimplan. Där hade de förväxlat färgerna på kablarna, men det var ju lätt åtgärdat.
 5. Jag har haft två av båtsystems kasettstegar, en på badbryggan i aktern och en på ett peke i i fören. Efter några avstamp mot stegen i vattnet bakom båten har den tryckt in röret ovanför det som stöder stegen och håller stegen lite utåt. Jag har på den senaste båten istället valt båtsystems stege som hakas fast med små fästen, den stegen är väldigt stadig, jag tar hellre obehaget att stuva undan stegen vid avgång från berget.
 6. Jag har provat aluminium i två år i Stockholms Skärgård, det blev bara en gul beläggning på anoderna, det såg inte ut som de offrades alls . De sista åren har jag gått tillbaka till aluminium.
 7. Jag fortsätter att tanka min båt med HVO100, jag hoppas på prissänkning så att fler tankar HVO100.
 8. Tyvärr finns inte Markilux längre, nu används Sandatex eller Sunbrella.
 9. Jag tycker att kasettstegar är alldeles för veka. Jag köpte istället en stege man hakar i beslag på badbryggan eller peket. Det blir helt stumt när du har hakat fast stegen, det är så åtminstone jag vill ha det.
 10. När jag provkörde min båt efter att ha monterat Mente Marin, och körde på autoläget då reagerade trimplanen precis tvärtemot vad de skulle. När båten tyckte att t.ex styrbords trimplan skulle ner åkte det upp. Det var felkopplat med fel färger på kablarna i båten, efter att ha ändrat det fungerade de klockrent. Jag har ställt in gångläget en gång sedan har det varit i autoläget sedan dess i 4 säsonger.
 11. Lämna in det till en kapelltvätt och få det tvättat och impregnerat, de kan även kolla alla sömmar och fönster.
 12. Det är syret i vattnet som gör att den rostar, du måste vara lika nogrann som om den legat i saltvatten.
 13. Eftersom jag är rätt kass på el brukar jag ta hjälp av de som kan. Jag köpte Skyllermarks skiljerelä plus en huvudsäkring. Sedan följde jag beskrivningen hur man ska koppla, det var lätt och blev bra. De grova kablarna till batterier och startmotor och generator, de pressade min son som kan detta och med rätt verktyg. Beskrivningen finns på nätet. Du kanske kan använda samma beskrivning fast du har annat fabrikat på prylarna.
 14. Hoppas du ligger själv när du drar på ljudet.
×
×
 • Create New...