Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2023-09-30 på alla områden

  1. 1 poäng
    Precis en mindre eller gärna äldre bil får dra släpet. Jag har en renault clio för ändamålet. Får dock bara lasta med max 960 kg (räcker precis för solingen). Men för behörigheten är det totalvikten som är det känsliga.
  2. 1 poäng
    Ja du tolkar tyvärr rätt. Det är trist men så är det nu bara. En mindre bil blir ju motsägelsefullt godkänd att dra släpet. jag råkade ut för samma sak när jag köpte en pickup, fick plötsligt inte dra mitt släp. Jag var inte klar över det då. Men jag bet i det sura äpplet och satte mig på körskolebänken och tog BE kort.
  3. 1 poäng
    Tack så mycket!!! Sökte innan jag postade men fann inte denna tråd...
  4. 1 poäng
    Små barn växer snabbt….. Av egen erfarenhet vad som är mycket värt. 7/8 dels rigg likt expressen, gärna med självslående fock som nämnts och med ett ordentligt storsegel. Helst svepta spridare utan backstag och annat trassel. Lätt revbart storsegel, gärna singlelinerev. Skrov med volym som gör den, torr i sittbrunnen när det brallar i, plats för lek både på och under däck, kvällsmys på kvällarna och under regndagar ,säkerhet vid segling och tilläggning. Riktigt kök, riktig toalett, riktig kompressorkyl osv.osv. Inte för liten båt! För tänkt budget går det att finna kanonbåtar om man ger det tiden. Stryk ubåtarna med mast, dem kan du satsa på när barnen inte är med längre! Ändå svårt att njuta av grymma kryssegenskaper när man har tre snoriga genomblöta ungar som grinar i brunnen….. Man får också fundera över att en 34 fotare har betydligt dyrare underhåll och framför allt utrustning likt segel och motor om man behöver byta. Också båtplats och upptagning av större båt är dyrare. Jag är inte maxifantast men Fenix som nämnts tickar rätt många boxar, grym akterkoj för ungarna samt i dagsläget lågt pris. Min segelmakare brukar säga att det ”är inte lätt att sälja segel när barnfamiljerna ska ha mat på bordet” kanske ligger något i det. Fina gennakern på 75m2 till 34 fotaren du drömmer om går till gröt och välling! Hälsningar Mikael
  5. 1 poäng
    Om du gillar Express kan jag tipsa om Inferno 29. Den är liknande att segla men snabbare och rymligare. Stor sittbrunn, partialriggad med svepta spridare, självslående fock och inombordsmotor. Väldigt lätmanövrerad. Dessutom är den snygg, ritad av Håkan Södergren och var med i Båtnytts one of a kind regatta 1982. Den har toa och pentry och trevlig inredning. Du får den för under 200 kkr med marginal.
  6. 1 poäng
    Varför denna spydighet? Det finns nog fler som vill läsa tips om seglarkläder, jag handlade billiga seglarbrallor på www.captains.se nyligen, dom har rea. I och med att han citerade orginalinlägget som var 9 år gammalt så skrev jag så, men visst jag kan oxå rekommendera kläder till höger och vänster. Vilka kläder rekommenderar du för höger och vilka för vänster ? Grönt (SB) till höger o rött (BB) till vänster. Det förvirrar bara andra seglare när man ser ut som Pippi ;-)
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...