Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Oldtimer

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    815
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

81 Expert

Om Oldtimer

  • Placering
    Konteramiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Varför inte bara en lampa som visar att fläkten går? Make it simple!
  2. Riva (Italia) och Chris Craft (USA hade dessa på äldre power boats. Gösstake och motorlanterner i samma enhet. Snyggt :-)
  3. Jag undrar på vad i livet som är "jobbigast" ".........händig köpare är att föredra......" Hörs jobbigt
  4. Jag tycker det ser OK ut. Antagligen bara ånga. Sjövattenkylningen går ju in i avgasröret. Normalt att se grå / vit ånga när du kör + 1500 revs. Se om du får någon olja (film) på vattenytan när du ligger still och kör tomgång med varm motor. Liiite är Ok på en så gammal motor.
  5. Bare hvis man har tulipaner ombord ;-)
  6. Nä, Oldtimer, du har rätt, i princip, i farter över 5 knop hinner man inte väja för det man ser på lodet, och då pratar jag om ekolod som visar en bottenstruktur på en bildskärm med nån form av grafik, det som när du och jag var unga kallades för "skrivande ekolod" då det var ett blyertstift som ritade en kurva på en pappersrulle (sic!) och kostade en årslön för en lägre tjänsteman. Ekolod som bara visar siffror på en liten display, med en eller två decimaler, har jag aldrig förstått vitsen med, möjligen till viss hjälp att beräkna hur mycket ankarlina/kätting man skall lägga ut... När du o jag var unga är ju inte i dag. Men jag kan inte se att ett "vanlig" ekolod har något annat "seende" en 50 år gamla skrivande lod.........om det då inte är typ sonar. Vanliga ekolod ser knappast något för om stäven grundare en båtens djupgående. Displayet kan alldrig ser mera en givaren ;-)
  7. Jo, det förstår jag. Men åtminstone på ostkusten så är prisskillnaden stor mellan sjötappar och landtappar. Du som ofta skryter över att du inte har motor kan ju med fördel välja att göra dig lustig över annat ;-) För oss som bränner några kubik diesel en bra sommar spelar det roll var bästa pris på riktig diesel fås. Va då?? Var det inte nyttig att få veta att dessa 4 sjötappar har RME-fri diesel???? Nej, jag har inte motor. Konstig att jag tänkte på "er" alls. Hör: Utan motor vet jag att 1 krona hit, eller en krona dit på dieselpriset är MYCKET billigare en stopp i maskin eller havari på dieselpump. Om du bränner "några kubik" en bra sommar för ditt semesteråkande, borde du betala extra...........för miljö'n. Basta! Jag tackar då för Dina oerhört kloka visdomsord. De har lyft tråden till en högre nivå än jag ursprungligen avsåg. Tack! Tack. Men det var inte als svårt att lyfta dig från några kronor till miljö ;-)
  8. "Sjöegenskaperna"? Menar du då sjö/vågor, eller även på smult vatten?
  9. Jo, det förstår jag. Men åtminstone på ostkusten så är prisskillnaden stor mellan sjötappar och landtappar. Du som ofta skryter över att du inte har motor kan ju med fördel välja att göra dig lustig över annat ;-) För oss som bränner några kubik diesel en bra sommar spelar det roll var bästa pris på riktig diesel fås. Va då?? Var det inte nyttig att få veta att dessa 4 sjötappar har RME-fri diesel???? Nej, jag har inte motor. Konstig att jag tänkte på "er" alls. Hör: Utan motor vet jag att 1 krona hit, eller en krona dit på dieselpriset är MYCKET billigare en stopp i maskin eller havari på dieselpump. Om du bränner "några kubik" en bra sommar för ditt semesteråkande, borde du betala extra...........för miljö'n. Basta!
  10. Vem ; i dag; behöver en ekolodgivare i 15-20 knop ?
  11. Alla sjötappar här ikring har riktig soppa. (gammalt nytt) Almösund, Stenungsund, Dyrön, Mollösund....... PS. Olivolja finn på Coop o ICA för de som önskar additiv ;-)
  12. Jag tror "hasse_A" konstruerar ett problem. Det är självfallet att elsystemet är correct dimmensionerad och att lasten inte förorsakar spänningsfall som "stör" laddarens spänningsmätning. Låt batterierna sköta strömmen; segla o njut ;-)
  13. Allt har ett värde. Vem som har använd båten; spelar det nå'n roll?
  14. "några" 12V-specialister tror världen är pluss (+) Andra 12V-specialister tycker något om nåt' på distans. "Voltmätare visar fel", sa Bull.........................*lol* "sege" har antagligen svaret på "problemet"................nå't annat ;-)
  15. Lite drygt 105 Nm. 21 timmar vid snitt 5 knop. Jag tror 2 "goda dagar" är ett klokt val ;-)
×
×
  • Skapa nytt...