Jump to content
Tuesday 16 July 2024

velum_navia

Medlemmar
 • Content Count

  403
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

46 Expert

About velum_navia

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag är lite nyfiken på hur det kommer att se ut i gästhamnarna i sommar.
 2. Hörde i helgen att marinorna i Strömstad är nedringda av sura norrmän som inte har möjlighet att göra ordning sina båtar. Och vill du att marinan skall lösa detta. För min egen del så får gärna gränsen vara stängd hela sommaren med att vi ev skall segla upp till Nordkoster.
 3. Funktionsnedsättning innebär att en människa har nedsatt förmåga att fungera fysiskt eller psykiskt. Den svenska definitionen är fastslagen av Socialstyrelsen, som sedan 2011 har uppdraget att samordna terminologin inom fackområdet vård och omsorg. En person med Downs syndrom är en kromosonförändring och är till viss del en funktionsnedsättning. Men jag tycker det är lite farligt att skriva funktionsnedsättning, för det innebär även dom med ADHD och autismspektrat mm.
 4. På vilket sätt skulle en person med funktionsnedsättning befinna sig i riskgruppen?
 5. Kul att diskusionen lever kvar! Och nu kom beslutet att max 50 pers får vistas ihop vid en sammankomst. Så då är min fundering, vad räknar dom med sammankomst? Tänker på kommande påsklov och de som ev skall åka skidor mm. Hmm, ja detta skall bli intressant.
 6. Ä det livlöst och strävt så är det oljat. Blankt men med "bubblig uya" Kinalack. Klar glans och blankt. Båtlack.
 7. Hellre 20 toarullar i ryggsäcken än en AK med 20 magasin
 8. Ursäkta, men jag blir så trött på detta. Teaken måste på något sätt ta hands om. Det vet vi båda. Det vi båda tycker att grått teak är inte snyggt. Oljad teak får en smutsig ton efter ett tag. Lacka teak, blir halt och farligt. Kinaolja... Hal hinna? Teaksealer blir inte så snyggt med en brun ton på trät. Kan man blunda och så är det någon som har löst det 😎
 9. Ja det är lätt att folk halkar in på andra spår i detta forum.... Ja, allt kan hända. Hörde i morse (TV 4 nyheter) att man får räkna med att smittan håller i sig till hösten. För att sedan klinga av. Och med tanke på att ha båten på land så har GREFAB i Gbg ett krav att inga båtar kvar på uppställningsplatserna efter 29 maj. Där efter får man straffavgift. Fast egentligen så skall man inte "måla fan på väggen" Men allt kan hända🙄
 10. Okej, då kan Du börja med dom i din närhet. Tex dina föräldrar/mor- farföräldrar och dom yngre som är i riskgruppen. Bara att ta med dig smittan hem till dom och förklara vad orsaken är med ditt besök.
 11. Min, alltså Min känsla av ökad risk för suicid kommer inte att bli större än antal dödsfall av Covid-19. Men däremot kommer antal missbrukare att öka och utskrivningar av antidepressiva läkemedel öka drastiskt.
 12. Nja, eller varannan båt. Men jag lite rädd att du kommer få rätt där, tyvärr!
 13. Den tanken har oxå slagit mig. Att min båt blir min nödbivack... Fast lite roligt är det när man tänker efter. Det var först när smittan kom till 08-land och fick spridning där som regeringen tog till åtgärder. Själv blir det nog att leta upp öar med mindre/få båtar som har lagt till. Tänker nog inte gå in en full hamn i år om smittan inte har lagt sig.
 14. Lugnt Peter. Låt oss i stället informera personen att han tänkte fel. För att sedan ta reda på fakta och utbilda personen inom evidens baserad fakta.
×
×
 • Create New...