Jump to content
Sunday 11 April 2021
Sign in to follow this  
JoOlson

Sova 5 inne i båten?

Recommended Posts

Ska det vara så himla svårt att hitta en ganska ny båt (inte äldre än 2000 tal) där vi alla i familjen kan få plats inne i båten och sova??? Vi har tröttnat på att sova under kapellet i vår nuvarande båt och letar alternativ, men jag hittar inget vettigt! Det tillverkas större och större båtar men alla verkar tycka att man bara får vara 4 stycken i en familj. Har du något tips eller måste vi byta till segelbåt eller börja snickra själva…Glad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallåj

Nu vet jag inte vad du tolkar som stor båt men visst finns det flera båtar som man kan sova fler en 4 i. Vad har du för krav för övrigt? hur ser din budget ut? Hur stora är alla 5 som ska sova i båten?

Man kan i princip titta på alla båtar med dinette och midkabin. Min Sundancer 268 kunde man sova 5 i utan problem. 2-3 i midkabin, 2-3 i fören och en i dinetten. Är det bara massa barn under 10 år så kan det sova 8-9 barn i båten utan målsman Skrattande

 Ett exempel

http://www.blocket.se/jonkoping/Sea_Ray_290_Sundancer__99_28178041.htm?ca=11&w=3

 Senast ändrad av Pirayan | 03 augusti 2010 | 12:30

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bavaria 32 Sport är en liknande båt, med ungefär samma planlösning. Finns fyra stycken på Blocket, från 2004 och framåt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan väl tillägga att frågan är intressant även för mig att få svar på, för vi har 3 barn. Fast vi har en stor HT med ganska litet kapell, så jag och min fru tycker att det är skönast att sova i U-soffan bak och ha en dörr stängd ned till barnen. Ofta vill ju vi vara uppe lite längre...

Våra barn sover fortfarande alla 3 i V-kojen fram, med 7-åringen i mitten. Den är 2 meter bred, så de har gott om plats där. Vår stick-koj under förarplatsen (drygt 120 cm bred, men ganska lågt i tak) använder vi bara för packning och för att förvara extra madrasser under dagen. Men vi vuxna skulle ju kunna sova där...

Det är ju ganska ovanligt med motorbåtar med akterkabin nuförtiden, men jag läste om en ny norsk båt med rak axel och akterkabin i våras, troligen i Vi Båtägare. Minns inte namnet... 

Går man upp i storlek så finns ju båtar med dubbla mittkabiner, t ex Aquador 33 HT och de största Nimbus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det finns väl hur mycket som helst att välja mellan, handlar bara om vad för budget du har. Hur mycket har du tänkt investera?

Vi är 2 vuxna med 2 barn och so ver alldeles utmärkt i vår Bayliner 2655a från -89. Inga problem om kusiner eller kompisar vill med, såver lätt 6 pers i den. Vad jag saknar är däremot utrymmet att sitta 4 pers vid middagar. DÄRFÖR kikar jag på alternativ båt. Invändigt måste jag upp i 37 fot och över för att matcha våra befintliga innerutrymmen.

En riktigt häftig båt är Sunseeker Travado 40 med akterkabin och en ENORM soffa akterut där man lätt sitter 10 personer och äter. En sådan -94 får du från 800 000 från t ex Spanien med dubbla Caterpillardieslar i. Sea Ray 330 är också fin. Annars är det feta Princess-båtar som gäller.

Obegränsad budget? Kanske en Mangusta 130? Lovar att ni fem får plats ;-)

http://www.worldwideluxuryyacht.com/?view=item&id=93&lang=en

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fredrik --- du verkar ha missat begränsningen att båten ska vara max 10 år gammal (2000-talet). Vi som inte är så bra på motorer vill sällan ägna semestern åt att försöka lösa problem...

Norsk akterkabin --- jag hittade testet nyss i Vi Båtägare 2-2009: en Skilsö 33 Sport. Har tillverkats i 20 år och säljs fortfarande nya. En akterkabin, motorn i mitten, en mittkabin under golvet och en gigantisk soffa fram = 6 bäddar under däck. U-soffan fram rymmer också 6 personer, liksom de två L-sofforna uppe. Testet klagar på att bordet uppe är för litet, men det är faktiskt ganska lätt att fixa en större bordsskiva (det har jag gjort på våran båt, så att vi kan sitta 6 personer och äta).

Som konkurrenter anges Marex 370 Aft Cabin och Saga 310.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håller faktiskt med TS. Om man inte vill sova i boytorna är det få båtar idag under 30-35' som görs för fler än pensionärsparet med några gäster.

Vi tröttnade på att behöva bädda upp och ner, och har faktiskt i vår nuvarande båt tre separata sovutrymmen. I original har den två, utöver den nedbäddbara dinetten i salongen (dubbelkoj), men vi gjorde om det gigantiska lastutrymmet under salongsgolvet till ett extra sovutrymme. Där ryms en koj på 80x195 cm, i vilken dottern (snart 10 år) sover.

Dubbelstickkojen på 130x200 cm under dinetten i salongen ägs av 7-årige sonen. Men här får minst en kompis till plats. Själva sover vi i V-kojen längst fram i fören. Inte så tokigt i en båt på 9,50x3,30. Dessutom finns fortfarande då salongen outnyttjad, och akterdäcket (uterummet) på 6m²....

Det verkar som att båttillverkarna idag inriktar sig mer på pensionärsparet än barnfamiljen. Man måste upp rejält i storlek/prislapp för att hitta båtar med tre separata sovutrymmen. Och då menar jag sovutrymmen, och det är väl vad TS menar också. Precis som många andra svarat är det inga problem att sova fem i en mycket mindre båt om man bäddar i boytan när det bli kväll. Men liksom TS (?) var det just det vi inte ville.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nej det missade jag inte alls, Travadon var bara ett exempel på bra båt med akterhytt. Finns såklart motsvarande efter år 2000. Som min fråga löd, vad för budget gäller?!

För den delen är min motor från 2002 med 200 gångtimmar... Häng inte upp er på årsmodell på ett skrov, kolla på drivlinan istället som kostar att renovera, fixa.Senast ändrad av Fredric_sthlm | 03 augusti 2010 | 20:37

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Ingemar,

Kul att titta på din sajt http://www.nbmarine.se/ och på sidan för januari 2003 hittade jag några översiktsbilder. Förpik och Stickkoj är ungefär som på våran båt, även om vi har stickkojen under förarplats med dubbelsäte.

MEN jag förstår inte fördelen med att ha en koj i en lucka under salongsgolvet. Då måste väl den luckan vara öppen när din dotter sover där? Och då går det väl knappast att gå genom båten? Då kunde hon väl lika gärna sova direkt på en madrass på golvet mitt i båten?

Eller ligger hon verkligen under en stängd lucka, så att hon inte kan komma ut om någon står på golvet ovanför? Det verkar farligt... Och i så fall är det väl mer praktiskt om hon sov i dinetten?

separata sovutrymmen, Och då menar jag sovutrymmen --- Väldigt många båtar har ju en U-soffa längst fram, med bord i mitten. Denna soffa brukar gå att göra om till en stor bädd (där som sagt jag tror att det ofta fungerar bra att 3 barn sover), men enligt ditt resonemang är väl denna U-soffa en del av boytan. Där man kanske äter middag och de vuxna sitter där på kvällen... Men i så fall -- med detta sätt att resonera -- så har de flesta moderna båtar kring 30 fot bara ETT sovutrymme = mittkabinen. Och skulle vara gjorda för 2 personer, inte 4 personer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orsaken till problemet (för få sovplatser) är nog att allt större andel nya motorbåtar på 27-32 fot (med priser som högavlönade barnfamiljer utan förmögenhet har råd med), istället säljs till antingen yngre utan barn eller äldre vars barn har flyttat hemifrån = de som har mer gott om pengar.

De yngre utan barn har mer gott om pengar än erfarenhet av båtliv. De lockas ofta av en DC med stora utrymmen ovan däck... Ser i sina drömmar ett blått medelhav och ständig sol och ljumma vindar... De prioriterar inte sovplatser när de köper båten. Kanske ångrar de sig senare, men då är den nya båten redan såld och har blivit begagnad.

De äldre utan barn har haft båt länge och märkt att de främst använder båten till transporter, dagsutflykter och fiske. Ofta har de även en sommarstuga. De prioriterar att slippa kapell, att ha stora lastytor på däck, att kunna gå tryggt runt båten och enkelt lägga till/ut själva. De köper båtar typ Targa, som ofta bara har 2 rimliga sovplatser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kul att du hittat till sidan !

Luckan är endast en nödutgång kan man säga. Under färd (och oftast annars också) råder totalt förbud att använda den Flört.

Ordinarie ingång är nämligen vid fotsteget ner till förliga delen från salongen, som är uppfällbart. Skottet är nämligen helt borttaget innanför fotsteget och ersatt med ett draperi. Man kan således fälla upp fotsteget och krypa in i utrymmet den vägen (barnen kryper f.ö. in och ut utan att fälla upp det). Nej, ett kojutrymme som detta får inte kunna blockeras så att man inte kommer ut, det håller jag med om vore livsfarligt. Om du tittar på juni 2005 (t ex 22/6) så ser du öppningen i skottet man tar sig in och ut genom.

Lösningen med det uppfällbara fotsteget har fått en annan funktion också - barnen tycker det är skitkul att leka affär där, och ha fotsteget som affärsdisk.Senast ändrad av IngemarE | 04 augusti 2010 | 12:27

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för förklaringen - kul att du har så mycket bilder!

Kanske är det tydligare om man säger att ni har 2 stick-kojer, en dubbel och en enkel. På det sättet liknar din NB 870 andra större motorbåtar som har dubbla mittkabiner (t ex Aquador 33 HT).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för alla svar! Budget är väl lite flytande men jag skulle helst komma under 1.5 miljoner.

Att ha våra 3 barn sovande i samma U soffa i fören är tyvärr inte ett alternativ för oss, de får snart inte plats då.

Vi har tittat på Skilsön men jag tycker det är mycket pengar för den båten och bordet är mycket riktigt för litet (men det är ju en småsak i sammanhanget). För den pengen väntar jag hellre på att någon ska tröttna på sin Aquador 33a och sälja den till mig lite bättre begagnad Glad (vi har en Aquador 23a nu som vi tycker mycket om men vi har som sagt tröttnat på att sova under kapellet)

En båt som ser bra planerad ut är Nidelv 320 HT. Men det verkar finnas väldigt få så jag har inte kunnat titta på någon i verkligheten. Har någon sett/provat en sådan? Vi kanske får bege oss till Norge och köpa en där... Norrmännen verkar ha några som tillverkar för familjer. Synd bara att nästan alla deras båtar känns lite 80-taliga trots att de är nya (Tänker främst på Inter 9000. Förlåt alla norrmän!) Oskyldig

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jonas, jag tror din analys är helt rätt. Trist bara att det ska vara så...

Share this post


Link to post
Share on other sites

De flesta båtar är gjorda för två två dvs två pensionärer med tillfälligt besökande eller två vuxna med två mindre barn. Även om man går upp till de större... har hört av två pensionärer att deras Azimuth 66 var perfekt för dem två och börjde bli trång när de fick besök....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gobben

Det går att få en Nimbus 320 Coupé, 2003 års modell för 1 350´ , om man tittar på blocket.

Två hytter med sovmöjligheter även i coupén. Dock 6 pers som mest. Trångt? Inte mot vad ni har det nu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad gäller sovmöjligheter kan man lika gärna köpa en Aquador 26HT som en Nimbus 320 (och priset blir cirka 500 tkr lägre för begagnade av samma årsmodell).

Det utrymme man får extra för att Nimbus 320 har ett skrov som är 1,5 meter längre är främst ett öppet akterdäck som man inte behöver täcka med kapell. Fast plattare skrov och lägre toppfart.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gobben

Jo, det är riktigt att man kan köpa billigare exemplar och varianter än en Nimbus Coupé eller liknande.

Men! Det jag tog fasta på då jag föreslog det jag gjorde, var vad som stod i huvudinlägget från JoOlson, och där han bl.a  skrev - där vi alla i familjen kan få plats inne i båten och sova??? Vi har tröttnat på att sova under kapellet i vår nuvarande båt och senare i ett svar skrev att Budget är väl lite flytande men jag skulle helst komma under 1.5 miljoner! Så jag kan inte riktigt se att mitt förslag var helt uppåt väggarna.

För övrigt så tror jag nog att JoOlson är kapabel att avgöra själv huruvida mitt svar var bu eller bä! En -26 HT har väl fortfarande ett kapell baktill? Dessutom så är en Nimbus 320, en trygg farkost för en barnfamilj, enligt min uppfattning. Bättre toppfart á 6-9 knop! Varför då?

Och du! Generaliserar du inte lite väl mycket, det du skriver i ditt inlägg den 04 augusti 2010 | 09:43? För om jag förstår dig rätt, så bygger man båtar i första hand för yngre med gott ställt och drömmar, eller för äldre utan barn! Barnfamiljerna får antingen ta billigare begagnat eller inte alls om hela familjen skall få plats? Ja, ja! Kanske du skulle ringa runt till tillverkarna, för att få en bättre bild av försäljningsstrategin, innan du delger oss dina gissningar?

Själv så har jag köpt en öppen snipa på 23 fot med ruta och kapell, och inte lider jag av det, men om ett par år när frugan går i pension vid 60, så tänker jag beställa en Aquador 28 HT för våra skärgårdssemestrar. Skönt med utrymme för oss, och ibland även för barn-barnen!

Inte fasen har jag någon sommarstuga, och har aldrig haft, för det räcker väl med båten och huset? Och inte fasen tänker jag ha båten som lastfartyg eller till att fiska med, för det finns fiskaffärer. Det är bara en i mitt umgänge som nästan lever upp till dina gissningar. Felet är dock att han inte har en Targa, han har en Nimbus 35 Nova, Coupé! Men fiskar, och kör grejer för vänner på öarna, det gör han! Dock så fiskar han från klipporna på någon liten ö!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nimbus 320 är en båt som vi sneglat lite på, den har ju många positiva egenskaper så som Gobben skriver. Vi hade i första hand inte tänkt oss en Coupé eftersom utrymmet på akterdäck ofta är långt ifrån ”mysigt” och onödig yta samt att vi vill kunna sitta ute men i båten om ni förstår vad jag menar. Just på den Nimbusen har de dock tänkt till och gjort soffor att sitta på där som ser riktigt komfortabla ut. Så det går alltså att bädda i soffan in Coupén?
Kanske får söka upp ett exemplar och titta på.
Annars såg jag ett par Nimbus 31 Ultima till salu på Blocket nu. De har en planlösning som tilltalar oss, men är lite äldre än vad vi tänkt oss.

Aquador 26 HT och tyvärr även 28 HT går tyvärr bort av just den anledningen att man sover under kapellet på båda om man är fler än 4 per. Tråkigt tråkigt eftersom vi gillar Aquador.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Gobben,

Förlåt att jag var otrevlig mot ditt förslag. Det jag menar är att i JoOlsons familj på 5 personer skulle minst 1 behöva sova i U-soffan på Nimbus 320, på samma sätt som i U-soffan på 26HT.

Jag tolkade under kapellet på samma sätt som Ingemar E, nämligen att JoOlson vill slippa bädda i U-soffan uppe, utan hitta en lösning där alla 5 personer kan sova under däck. Det verkar konstigt om huvudproblemet skulle vara att en del av taket är gjort av kapell...

Tillverkarnas strategier -- det finns ju (som sagt) tillverkare som har modeller kring 30 fot med fler än 4 sovplatser, men (som sagt) finns det få begagnade av dessa till salu. OCH där är min gissning att förklaringen är att de flesta som har råd att köpa NYA motorbåtar kring 30 fot inte är barnfamiljer. Mitt inlägg handlade alltså om efterfrågan av nya båtar, inte om utbudet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hittade att Skilsö 33 Sport testas i Vi Båtägare 2-2009 och får blandad kritik. Första meningen i journalistens summering är intressant:

Skilsö 33 har funnits i över 20 år och modellen säljer bra i Sverige.

Men jämför det med att på Blocket finns bara 4 st, med årsmodeller 2008, 2007, 2004 och 2003 (sista med flybridge).

Alla de som är äldre än 7 år verkar alltså inte alls vara till salu. Det kan man ju kanske tolka som att de som har dessa båtar behåller dem, eller att de äldre/billigare försvinner snabbt -- kanske för att det finns få liknande alternativ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gobben

Jonas478 skrev; Förlåt att jag var otrevlig mot ditt förslag.

Hej själv Jonas!

Det är ok! Jag tar inte åt mig, även om jag uttrycker mig lite för rakt på ibland. Har varit med om värre!

Kanske jag som borde fråga om jag var vårdslös i språket, och inte du? Oskyldig

 

Om du är snäll så kan du få köpa min snipa om några år, men det gäller att hålla i kepsen, för den toppar på 7.4 knop. Skrattande (Det går att sova 2 1 i den. D.v.s, under kapell !)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

jag tänker så här ...  utrymmet ute på båten är det man kommer att komma ihåg efter  några fina solveckor . Sova inne i båten är bara en nödlösning av sovplatser , finns folk som triv i tält .........och i husvagnar :-)

Min egen uppfattning är att prioritera bra med uteplatser för middag, lunch , frukost , umgänge .... osv  , för som sakt va ..vilka minnen vill man ta med sig hem efter en trevlig sommar !?!?!?!   Tror faktiskt att alla kan sova var som , bara man är tillräkligt trött :-D

Själv har jag somnat/sovit i sovsäck på fördäck utan att lida direkt :-) 

Jag fattar att man vill ha en viss nivå på saker å ting , de har även jag , men jag tycker att båt och utelivet har en viss ''tolerans'' vad det gäller bekvämlighet .

Jag har i några år haft en 21'' DC där planlösningen ute va i världsklass , vi kunde lätt sitta 10pers och äta tack vare en smart planlösning ( wellcraft 210 med B2B stolar, ChrisCraft 210  även har med B2B stolar ..... en gudabenådad lösning för umgänge ute !!!!!! 

Vilkan minnen har jag med mig tro ...............

 

bara min egna värderingar som ingen behöver ratas eller förnedra !

 

/ Jocke ;-)  

 

 

post-11345-1394236472,0068_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

@ Jocke: Jag håller med dig i sak och dina värderingar är helt rätt tycker jag. Det är de fantastiska kvällarna i aktersoffan när man sitter tillsammans med goda vänner, ett glas vin i handen och tittar ut över en spegelblank yta man mest minns. Barnen leker fridfullt med barkbåtar och en dopping med ungar simmar förbi. Livet blir inte bättre än så!

Men för att uppnå den friden och idyllen behöver jag sova bra. För om jag som trött, lite lätt utarbetad, småbarnsmamma inte får sova så blir jag gnällig, lättretlig och ännu mer besvärlig än mina barn och tro mig, då blir båtlivet inte en njutning för någon…Skrattande

Jag önskar att jag kunde sova bra i en sovsäck på fördäck men jag har blivit för gammal, bekväm och bortskämd. Så jag får fortsätta sökandet efter en båt med 5 kojplatser…

@ Jonas. Ja det verkar ju konstigt att det inte finns några äldre Skilsö till salu. Vi har tittat lite på de nyare, det ligger ett par till salu nära där vi bor. Jag tycker att de är praktiskt planerade men saknar lite finess och komfort, det är tunna dynor, ryggstöd sitter felplacerade etc.. Visserligen håller jag med Jocke här ovan om att man får ge avkall på komfortkrav på sjön men om jag ska betala nästan 2 miljoner för en båt tycker jag nog att de kan skicka med lite extra stoppning till dynorna och ett större bord. (Och förresten så har jag inte 2 miljoner. Surt sa räven om rönnbären Glad)

 Senast ändrad av JoOlson | 10 augusti 2010 | 10:50

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gobben

För om jag som trött, lite lätt utarbetad, småbarnsmamma inte får sova

.......och jag som skrev han vid ett tillfälle! Skäms Får jag smisk på fingrarna nu?

Och jo, angående din undran. Det finns att köpa till bäddarangemang för sofforna i coupén på Nimbus har jag blivit upplyst om. Fast själv så har jag aldrig ägt en Nimbus, så egentligen är jag inte helt hundra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Får jag smisk på fingrarna nu? Klart du inte får, jag får skylla mig själv som var så dålig på att presentera mig. Det verkar vara övervägande män på denna sida så jag antar att det är det som är default.

Om vi går vidare med att titta på Nimbus så ska jag kolla upp bäddar för coupén. Det verkar ju som en rimlig sak för dem att ha med tanke på att man ibland kan ha gäster, barnbarn eller så som vill följa med.

Share this post


Link to post
Share on other sites

om jag ska betala nästan 2 miljoner för en båt tycker jag nog att de kan skicka med lite extra stoppning till dynorna och ett större bord.

Du skrev tidigare att budgeten var max 1,5 miljoner och det är väl för en båt som är perfekt för era behov... Jag funderar lite på hur mycket går det att pruta på dessa båtar som annonseras för uppåt 2 miljoner? Det måste väl delvis bero på om ägaren redan har köpt nästa båt? Och hur länge båten har varit till salu?

Vår båt var först annonserad för 1150 tkr och killen på firman som sålde berättade (efter att kontraktet var skrivet) att ägaren under våren tackade nej till ett bud på 1100 tkr. Men i augusti sänktes priset till 1000 tkr på Blocket och i mitten på september köpte vi för 875 tkr. Totalt en nedgång på 24 procent. Andra båtar vi tittade på fanns kvar på Blocket ett halvår senare. En av dem var fortfarande inte såld 18 månader senare...

Om det finns flera båtar som är i bra skick och fyller era behov (men ingen som är perfekt), så kanske det skulle kunna ge napp att försöka pruta 25-30 procent på några olika... Helt enkelt säga Det är en fin båt som skulle passa oss, men vi kan inte betala mer än XXX. Till exempel bjuda 1,2 miljoner för en båt som har begärt pris 1.600.000 kronor. Jag tycker inte att det är mer orimligt än att bjuda 60.000 kronor för en bil som kostar 80.000 på Blocket. Eller att bjuda 300 kronor för en barnvagn som annonseras ut för 400.

Skillnaden är väl främst att det för köparen är värt besväret att lägga mer tid på att göra en bra affär. Förr eller senare hittar man någon nyrik som har råd att ta en förlust på en halv miljon...

Och får ni napp för 1,2 miljoner, så har ni ju 300.000 kronor kvar att fixa stoppning och större bord ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Och får ni napp för 1,2 miljoner, så har ni ju 300.000 kronor kvar att fixa stoppning och större bord 8.gif

Ja oj vilket snyggt bord vi ska ha då! Skrattande

Visst är det så att det borde gå att pruta. Jag är väl som svenskar är mest, lite för feg för det. Men när det handlar om så stora pengar så får man kliva ur sin komfortzon och bli lite mer våghalsig.

Jag vet att de två som ligger på Blocket under Södermanland har funnits med i mer än 1 år. Den ena av båtarna var med på båtmässan våren 2009 och har alltså varit till salu sen dess. Så det är ju inte någon strykande åtgång på dem vilket borde ge lite prutmån på flera av dem, kanske även de med lägre utgångspris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi gjorde så att vi sökte ett större lån på huset och när det var beviljat så hade jag med dessa papper till firman som sålde/förmedlade. Då blev det tydligt att vi hade pengar, men att vi också hade en bestämd gräns hur mycket vi ville betala.

Fast innan man ens åker och tittar, så kan man ju ringa och fråga om båten och avsluta med att höra om det kan finnas prutmån (nu när hösten närmar sig eller liknande). Om de svarar Nej, vi behåller hellre båten tills nästa år så kan man ju stryka den båten. Fast med två båtar av samma modell hos samma firma i över 1 år, så borde de väl redan ha märkt att det är svårt att hitta köpare på deras prisnivå...

Firman vi köpte av var mer som en mäklare, även om det var konsumentköplagen som gällde (3-6 månaders garanti). Deras säljare berättade att ägaren redan hade köpt en ny båt och var less på att inte ha fått sålt den gamla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bara en fundering till från en annan tråd. Du skriver inte äldre än 2000-tal och det förstår jag, ungefär så resonerade vi för två år sedan när vi köpte. Men vår 5 år gamla båt visade sig ha ganska många små fel även den... Tror tyvärr att många som köper nya båtar sköter dem ganska dåligt, de har mer gott om pengar än gott om tid --- så det blir som med en ny bil, många vill bara tanka och köra, verkstaden gör service en gång om året... Så redan efter 5 år är ofta mycket slitet eller trasigt...

Kanske bättre att köpa en lite äldre båt som har kollats av besiktningsman och betygsatt som ovanligt välskött -- tror att det finns många sådana, putsade av äldre par med gott om tid.

Hittade ett alternativ som verkar ha separata sovplatser för 5 personer i 3 separata utrymmen: Nimbus 31 Ultima. Finns fyra på Blocket, någon av dessa är kanske extra välskött?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy