Jump to content
Tuesday 23 April 2024

Elegancej

Medlemmar
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Expert

About Elegancej

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

2,308 profile views
 1. Telefonens egna stavning var snabbare än mina fingrar, så därför blev det en Japan hybrid.
 2. Nä det kan jag hålla med om att Hisingepackan är större invändigt absolut mest volym av vanliga personbilar hade Opel Omega kombi med 3,0 l sexa. Givetvis så finns det ingen Outlander i Subaru sjävstavningen var snabbare än jag så jag såg inte tokigheten.
 3. XC70 tillverkades efter Subaru Outlander, 1996 när den första Outlandern kom till Sverige från USA köpte Volvo den för en okänd summa och plockade ner den i molekyler en tid senare så dök XC70 upp på den svenska marknaden. Självklart så ställer man sig inte och vinschar om det är trafik i rampen, men det är ett bra alternativ. Själv så drar jag på båten så pass mycket på trailern så den hänger med upp om det är mycket folk i i kö och sedan gör man färdigt när man är ur vägen.
 4. XC70 varför ta en kopia när du tittat på originalet. Komplettera med en vinsch som fästes på dragkroken så kan man ställa bilen ovanför rampen när man ska upp.
 5. Ja den motsvarar kraven.
 6. Jag har jobbat som bärgare i x antal år och bara bärgat 2 Subaru under dem åren. En borttappade nycklar och en olycka. Sen att jag själv köpte en 2,5:a med motor ras och bytte motor i är det bästa jag gjort. Tester säger ju att Subaru ägare är de nöjdaste bilägare.
 7. Jag skulle satsa på en Subaru Outback 4WD före 2016 eller 2017 kommer inte ihåg vilket år de bytte växellåda och tog bort hög och lågväxel. Kör en Outback 2,5 l från 2005 med manuell hög & lågväxel visserligen så väger mitt ekipage bara drygt 1000 Kg men aldrig varit några problem. Har aldrig heller haft problem när jag dragit med min 2005 Cheva Trans Sporter 3,4 l V6 AWD automat den är suverän i ramper. Jag föredrar ju hellre en riktig 4WD med hög & låg än AWD, saknar en manuell diffspärr som det är på LandCruisern.
 8. Tycker det ser ut som ett halvstort Bålstasläp så det är nog inga problem med att klara vikten. Se till att ha ordentliga C-däck och rejält med luft i dem och bra hjullager, har hämtat en del båtkärror där inte däcken och lager klarat vikten eller hastigheten. spänn med rejäla spännband 80% av lastvikten framåt, 50% bakåt och åt vardera sidan. Hällabacken och Silverhöjden är väl inte så roliga ställen men med bra dragbil och lite trafik så borde det inte vara några problem det är ju bara drygt 10 mil. Bil och körkortsregler antar jag att det är full koll på. Har kört många s.k. tattarlass och det har gått bra, med bra grejer och ordentligt surrat så det ser bra ut klarar man sig långt.
 9. Elegancej

  Tilt/Trim

  Dessa brukar sitta på motorer 25 - 125hp har även sett nånstans 150hp också. //Janne
 10. en slang som når ner i hela tanken genom påfyllningsröret, ta sen en kort slang som du också trär ner i samma hål en liten bit täta till i röret med en tygtrasa eller något annat så det blir tätt mellan slangarna och påfyllnadsröret. Blås i den korta slangen så det blir ett övertryck i tanken så börjar dieseln rinna i den långa slangen som du har i en dunk. behöver du ta ett nytt andetag eller vill kolla så se till att sätt tummen för blås slangen så inte luften du blåst i läcker ut. finns en del på youtub: https://youtu.be/ScgCxJaX9f4?si=qkXbTg5e9askjMZN
 11. Guten Abend Lennard. Was ich über Ryds Tumlaren mit einer schnellen Google-Suche finden konnte, ist. Länge: 4,8 m Breite: 1,8 m Gewicht: 370 kg Maximale Motorleistung: 40 hp Suchen Sie bei Google und Sie werden mehr finden. //Janne
 12. Kolla med Axmarin i Strömstad är kunniga och brukar ha bra pris på proppar. Snabba att skicka. //Janne
 13. Är det inte skruvat innertak? det var det på min Crescent 525:a enkelt då att lossa innerdelen och dra ur kabeln och skarva eller ersätta med en ny. //Janne
 14. Hej. Gå in på myboatmanual.com och köp en manual, jag gjorde det till min Mercury 90hp kostade straxt över 100 lappen och väldigt smidigt att ladda ner. //Janne
 15. Nä den var 10 el 12mm, det var en del år sedan så jag är inte helt säker och den satt monterad då när jag började där.
×
×
 • Create New...