Jump to content
Sunday 21 July 2024

Mauritx

Medlemmar
 • Content Count

  424
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Trovärdig

About Mauritx

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej. Vet ni om någon företag eller privatperson som hyr ut sin segelbåtsvagn för att transportera en segelbåt på 1200kg och 1,25djup mellan örebro och ludvika. Just nu står båten på en 80 vagn men som ni ser stöttorna är inte svetsade i vagnen eller har förstärkningar, lite rädd om att köra så där men kanske skulle fungera om man lindar fast båten med spännband. Vad tycker ni? Tack på förhand.
 2. Det var en super bra tips, kanske blir det så att köra för motor på näterna.
 3. ja tack för tipset, hur gjorde ni för att ha barnen sittandes vid bordet? Vi funderar på att köpa barnstol från ikea och kapa benen.
 4. Om jag skulle föreslå det till min fru skulle jag riskera att få en stekpanna på huvuden. då finns det risk att det är hon som tar båten och jag som kör efter henne med mat. YOu know Happy wife, happy life.
 5. Säker så men bättre om det finns nån som har gjort samma resan och vet.
 6. Tack så jätte mycket, vi har 7 dagar på oss så vi tar det ganska lugn.
 7. Mauritx

  Första båt

  Alla dem där båtar är slutkörda, Jag har kollat nyligen på total 6st, Alla hade problem med fukt, pga sandwich laminat med balsa trä, den som var värst var dominant. Dem här båtar körs hård och man brukar flytta på beslaget och göra nya håll på däck som tättas dåligt. Ska du köpa en sånt båt som är fräsch för du leta längeeeeee . Prisklassen ligger från 50KSEK uppåt och då får du sållar dem som är dåliga. En fint IF eller Hbåt är kanske bättre alternativ? Det är i alla fall definitiv bättre bobåt än alla dem som du nämnde.
 8. Hej på er, det var ett tag sedan jag var här, men jag känner igen fortfarande flera av er. Jag har nu skaffat en ny andra segelbåt (För att ha till onsdagsseglingar, kappsegling) på klubben, det blev en Beneteau First 235, den påminner lite om en minitransac, inte så vanligt båt i sverige men rätt så pigg och stor för att vara en så kallad (pocket cruiser). När jag tog hem min semona fick jag massor med tips här som var väldigt bra, rutten ser enligt nedanstående: Det blir runt 100NM från Rangsta Marina till Hjälmaren Grythem. Båten är segelbart, och är utrustad med en 4hk utombordare. Det är min sambo och en bebis på ett år som är min besättning. Så det blir nog bara jag som kommer att segla/köra det mesta. Min första fråga är, vilken rutt hade ni valt?? jag valt den kortaste genom Strängnes, eller ska man välja andra sidan av mälaren genom hjulsta bro? Antagligen vinden bestämmer? Sen att man har en bebis gör också att man vill välja den bekvämmaste, Vilka hamnar, vikar, klubb hus mm finns genom min rutt där man kan lägga till, har ni tips? Hur lång tid kommer det att ta, enligt mina beräkningar 4 dagar men det är kanske optimistisk med tanke på att jag måste sluta genom två kanaler (Södertälje och Hjälmaren). Hur mycket bränsle ska jag ha med mig??? Förra gången när jag transporterade min semona vi använde motor ganska mycket, ingen vind. Tack på förhand för alla tips-.
 9. Hej på er. Nån som vet vad är det för färgkod på gelcoat på en semona 30? eller hur man får reda på det? Tack på förhand.
 10. Uppdatering: det fungerade vagnen och däcken med. Ska byta på slang till den som saknas..
 11. Jag fick en skadan förra året i hamnen när båten var förtöjd, det är därför jag har inte kunna sjösätta. styrelsen kontaktades och dem vet varför. ja dem vill säker bli av med mig.. Eftersom jag kräver rättvisa och att alla ska behandlas på samma sett vilken inte är fallet i båtklubben. Tillhör du styrelsen kan du göra som du vill. Säger du emot trakasserar dem dig till du lämnar klubben så fungerar där.
 12. Vet inte om bultcirkel passar. Ju får man reda på det jag har?
 13. Hej det står på däcken "maxload single 1000kg, maxload dual 975kg" ja det är säker vad som gäller när man kör i 90km/t. Angående din ton, ingen konstig.. Jag tycker du är snäll som tar dig tid att svara. Tack
 14. Jag har läst i stadgarna, och om dem ska ändra i själva stadgarna måste dem ha årsmöte mm men det men det finns ingenting skrivet om hur ändringar går till på själva ordningsregler, svaret jag fick var att styrelsen kan ändra ordningsregler men inte på vilken sätt.??? Fakturan jag har fått står "" detta är ett årsmötesbeslut" jag har läst årsmötessbeslut från i år och det står ingenting om frågan där. Jag har kräv kopian på årsmötesbeslutet och kopian på ordningsregler innan dem ändrade den för 7 dagar sedan för att se vad som gällde innan. dem påstår att det har stått på ordningsregler om straffen förut men jag har aldrig hör talas om sånt förut..
 15. Hej, Det är inte direkt en fråga om segling, men som berör oss alla som tillhör en båtklubb i alla fall. Administrator får flytta inlägget i så fall. Jag tillhör en båtklubb som fungerar som en ideell förening där dem har stadgar och bilagor till stadgan s.k ordningsföreskrifter. det verkar vara ganska vanligt att båtklubbar har en bilaga med ordningsföreskrifter där dem skriver särskilda regler angående båtplatser, ställ platser mm. Min första frågan: Är det lagligt att styrelsen beslutar och ändrar hur som/när som helst i ordningsföreskrifter utan att man först ta frågan i en årsmöte om man till exempel tycket att i år är det många båtar som inte har lagt i och då kommer vi att ta en straffavgift om 2500SEK/vecka. Min båtklubb har gjort så i år, 7 dagar innan sista datum för sjösättning beslutat om straff och skicka ett faktura hem. Dem skriver i föreskrifter att man måste ansöka inom 14 dagar om tillstånd att vara kvar., grejer är att dem ändrade den 7 dagar innan så detta med 14 dagar gäller inte. Sedan informerade dem inte hos via mail, facebook eller nått annan sett , utan man har ändra och sedan lagt den i hemsidan den nya revisionen utan att på ett bättre sett informerad. Jag har inte kunna sjösätta i år pga en skada på min segelbåt som orsakades förra året när min båt lågt förtöjd på min båtplats (förmodligen min båtgranne som körde på mig och inte erkände) så båten ska tas till ett varv för reparationer, sen byggde jag en båtvagn med tanken om att flytta båten till vagnen och flytta den från hamnplan innan sjösättningsdag, på vår båtklubb finns det inte egen liftkran utan en fabrik som ligger bredvid brukar lånar sitt, jag bokade den 2 gånger, en 5 dagar innan sjösättningen och en samma dag som sista dag för sjösättning och vid båda tillfälle har dem bokad av (pga den första kunde inte den dagen och den andra gick sönder kranen). Båtklubben vet om skadan, jag har informerad om att jag har bokad vi två tillfälle lyftkran med att det har inte blivit av, och att jag har byggt till och med en vagn dvs allt möjligt i min makt men dem säger att det är inte deras problem och att jag ska betala fakturan på 2500SEK/vecka. Hur skulle ni hantera situationen?
×
×
 • Create New...