Jump to content
Sunday 26 May 2024

Craycoat

Medlemmar
 • Content Count

  510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Craycoat

 1. Brukar gå bra med en filtertång för mig. Det finns ju lite olika varianter, den med stålband greppar bättre än den med rem. Sedan går det ju alltid att köpa en filteravdragarsats till spärrskaftet om det går att komma åt underifrån.
 2. Tilten borde fungera utan att tändningen är på. Ett klickande relä brukar betyda att det är för dålig batteriström. Antingen är batteriet slut eller så är det dålig kontakt någonstans.
 3. Låter som ett dåligt batteri, eller dålig kontakt. Prova borsta rent batteripolerna och kabelskorna.
 4. Har du felsökt de vanligaste felkällorna? Ny bensin, nya tändstift?
 5. Ja det var kanske inte den mest erfarna mekanikern som spelade in den där filmen. Men det kanske är bättre med en virrig gubbe på videon med rätt förgasare. 😉
 6. Finns några filmer där rengöring av just denna förgasare är med
 7. Sök på rengöring förgasare eller carb clean på youtube så kommer du få upp massor av GDS videor på hur du ska gå tillväga.
 8. Oljan kommer inte rinna tillbaka till vevhuset av sig självt. Du måste göra rent förgasaren för att bli av med oljan.
 9. Har den transporterats på rätt sätt? Det brukar rinna in olja i förgasaren om man lutar motorn åt fel håll.
 10. Det är så detta brukar te sig när Wiren är lite feljusterad. Den är ju gjord av stål, så den varierar lite i längd beroende på temperatur. Ena dagen kanske det är 20gr varmt och sol då fungerar backen som den ska. Nästa gång är det 19gr och molnigt och då fungerar inte backen längre.
 11. Låter som att du skulle behöva förlänga växelwiren lite för att säkerställa att baken alltid går i. Kolla vilken wire som rör sig bak i motorn när du lägger i baken och så justerar du denna så att det bakre ändläget flyttad ut några mm.
 12. Ok då har du spolat framlänges med andra ord. 😜
 13. Det är inte så enkelt att spola systemet baklänges då kylvattnet släpps tillsamman med avgaserna. Du kan ta bort termostathuset så kommer du åt att spola en del av systemet baklänges, och den andra delen framlänges.
 14. Din motor verkar iallafall bara använda en av spolarna för laddning. Detta gör att laddningspulsen kommer så sällan att din multimeter förmodligen inte registrerar någon större spänningssökning under drift. Det verkar som att något är knas om du mäter upp 21v efter regulatorn. Antingen en dålig regulator eller dåligt kontakt med jord. Jag skulle prova en extra jord till regulatorn och se om det hjälper.
 15. Stämmer antalet kablar och färgerna in till regulatorn enligt kretsschemat jag bifogade? när du kopplade in en extra jordkabel till regulatorn, upphörde problemen med limpmode?
 16. Det sitter P-N dioder utanför regulatorn på din motor. Se bifogad bild. Jag misstänker att du därför även får med minuspulser när du mäter direkt på regulatorn vilket skulle kunna förklara spänningsökningen. Det brukar vara bättre att mäta så nära batteriet som möjligt om du använder en vanlig multimeter. Jag såg ett förslag att det kan vara en fördröjning i volten vid ökat varvtal, detta borde inte vara fallet för din motor. Laddningen ska komma direkt vid ökat varvtal. Jag skulle råda dig i att testa mäta över batteriet med en annan multimeter och se om du får samma resultat innan du går vidare i felsökningen. Jag vet att det finns användare som är bättre lämpade på att hjälpa till med felsökning i elsystemet så jag hoppas att någon av dem kommer och hjälper till med svarandet.
 17. Ja det känns lågt, mäter du över batteripolerna? Har du någon annan multimeter som du kan prova med?
 18. Det skadar ju aldrig att försöka. 😜 Jag har tyvärr inget säkert svar på vad felet är. Om jag skulle felsöka skulle jag kolla i följande ordning 1, Elfel, kontaktytor som har ärgat och skapar dålig kontakt någonstans. Spridarna och tändningen är beroende av batteriström för att fungera. Se inlägg på annat forum https://www.justanswer.com/boat/8dk6b-2011-suzuki-df-115-cold-start-just-turns-turns.html 2, För lågt tryck i högtryckssystemet som kan bero på dålig högtryckspump eller felande tryckregleringsventil. 3, trasig eller igensatt iac ventil. Dock borde detta påverka tomgången även efter start.
 19. Kan du prova att pumpa upp bränsletrycket i högtryckssystemet innan start? Detta gör de genom att växelvis pumpa blåsan och köra högtryckspumpen enligt nedanstående schema; 1 pumpa blåsan 3-4 gånger 2 vrid nyckeln från off till on (högtryckspumpen ska surra ca 3sek) gör om steg 1 och 2 några gånger 3 prova starta motorn vanligt utan frilägesgasen.
 20. Hej, jag skulle behöva ställa lite kompletterande frågor för att kunna hjälpa till; Du har alltså inga problem med tomgången när motorn går? Vad händer om du inte pumpar blåsan innan start, är det någon skillnad jämfört med när du pumpar? Går det bra att starta motorn när den nyligen har varit igång?
 21. Är det Vst:n du undrar över eller hur själva flödningen går till?
 22. Spontant låter det som bränslebrist. Om det är bränslebrist så kan detta bero på en mängd olika anledningar. Lågtryckssidan av bränslesystemet är lättast att felsöka. Efter högtryckspumpen blir det mer avancerat och krävs speciell mätutrustning för att hitta felet. Börja med alla enkla tester för att utesluta de vanligaste felen. Ny bensin, gärna från en extern tank och nya slangar som du kopplar in direkt till lågtryckspumpen. Flöda i ny bensin till Vst:n genom att öppna dräneringsskruven och pumpa blåsan. Hjälp lågtryckspumpen med bränsletillförseln genom att pumpa blåsan samtidigt som båten accelererar.
 23. Hylsan du nämner är egentligen en skarvmuttern du har förmodligen råkat skruva ner denna mutter från den övre växelstången. Jag skulle skruva lossa den undre växelstången och skruva upp skarvmuttern tills det tar stopp sedan skruva lägga i fwd växel på reglaget och skruva ner skarvmuttern över nedre växelstången. Avsluta med låsmuttern. hoppas att det jag skriver är någorlunda begripligt. Du behöver alltså inte lossa på växelhuset
 24. Hålet till avluftningen i tanken verkar iallafall ha befunnit sig under bensinnivån vid denna uppställning. När yttertemperaturer stiger så ökar luftfickan i tanken i volym. Kan inte luften ta sig ut genom avluftningen så ökar trycket i tanken och en bensinpelare skapas i avluftningen. Tillslut når bensinen utloppet och börjar spruta ut.
 25. Det ska inte vara något tryck i bensintanken därav avluftningen. Det brukar komma ut bensin ur avluftningen om man råkar överfylla tanken så det är förmodligen vad som har hänt.
×
×
 • Create New...