Jump to content
Tuesday 29 November 2022

sigge_1

Medlemmar
 • Content Count

  796
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

sigge_1 last won the day on September 13 2019

sigge_1 had the most liked content!

Community Reputation

42 Expert

About sigge_1

 • Rank
  Konteramiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, det sitter en Wallas 85DU spis i min nya båt (för mig ny) . När jag försöker starta spisen hör jag att något startar igång, en orange "plupp" i framkant av spishällen lyser och på styrpanelen lyser den gula dioden (vilket den skall) men den röda blinkar. Ingen värme kommer från spisen och efter en stund slocknar bägge dioderna. Kort filmsnutt bifogas. När jag kollar manualen hittar jag inga felkoder som jag tycker stämmer med detta. (bifogas). Möjligen överhettning men det verkar ju smått osannolikt eftersom den inte är varm. Det spelar ingen roll om båten är igång och laddar fullt eller inte, resultatet är samma. Dieselt tas direkt från tanken som är full. Tacksam för tips och ideér. wallas85DU.MOV
 2. Hade samma problem förra året tills jag kom på att filtret innehåller ett par dl soppa. Som föregående har skrivit, fyll filtret med soppa så kommer det gå finfint.
 3. Ser ut som du söker en "cam follower" om jag inte ser fel. Nu kanske denna inte passar just din men kolla om det är en dylik du söker så kanske det blir enklare för dig att hitta. https://www.ebay.com/itm/113386526738
 4. Jag har bytt denna brytare på en av mina tidigare båtar så ja, den kan gå sönder. Bara att bygla förbi för att kontrollera. Se bara för bövelen till att inte skruva ihop ditt reglage förrän du har en ny brytare på plats. Att inte ha denna brytare i reglaget är minst sagt mycket oklokt.
 5. Ingen har nämnt huvudströmsbrytaren vad jag kan se. Men det kanske du inte har någon? Mycket vanlig orsak annars vid denna typ av fel. Har du en sådan så börja med att hänga av den ena kontakten och koppla över den tillsammans med den andra så att de har 100% kontakt.
 6. Den lösningen jag valt till mina bilar och min båt har upp till 10 års batteritid (inbyggt batteri), kommer med inbyggt sim utan abonnemang och är liten, smidig. Inte godkänd av något bolag än vad jag känner till men fungerar utmärkt. Batteritiden bestäms av vilket läge du ställer trackern i. I en av bilarna som jag är lite rädd om har jag t. ex ställt "efter rörelse" och får då notis så fort bilen rör på sig. Andra valbara lägen är "live tracking", 10 minuters intervall, 1 gång / dygn, var 7:e dag. Förutom att den fungerar perfekt har företaget till skillnad från många andra en utmärkt support. https://cphtrackers.com/
 7. På min V8 med sötvattenkylning var slangen från drevet kapad och hade ingen funktion alls. Vattenpumpen till motorn har ju egen impeller och tog vatten under båten från eget intag. Möjligen kanske det ger någon kylande effekt till drevet att ha den kvar och snurra där. Det får expertisen svara på..
 8. sigge_1

  Självläns

  Njä, inte alltid. På min Micore är utloppet under båten, öppet hål. Dubbla inlopp bak i durken kopplade till kran som aldrig behöver stängas.
 9. Stort tack för svar, hann tyvärr inte testa, båten såld.
 10. Gjorde i våras en fullservice på min Honda BF90 och vill i samband med detta nolla timräknaren och serviceindikatorn i instrumentet enligt Hondas instruktion. Motorn är en BF90 2012 med serienummer BBCJ-1100xxx. På BF90 med senare serienummer (BBCJ-1300006) och framåt tycks det vara enkelt. Men hur gör jag på min? After periodic maintenance is performed, follow these steps to reset the hour counter. 1. Be sure to turn OFF the engine before beginning the reset procedure. Pull the emergency stop switch clip out of the emergency stop switch by pulling the emergency stop switch lanyard. 2. Put the shift lever in “F” (Forward) or “R” (Reverse). 3. Turn the ignition switch ON. Do not start the engine. The buzzer will sound once. 4. Press the emergency stop switch 5 times within 20 seconds. The buzzer will sound once indicating the hour counter is reset. Periodic maintenance is required when either the operating hours or the time since the last maintenance reaches the prescribed limit. Therefore, periodic maintenance may be required before the hour counter generates a maintenance indication. Reset the hour counter whenever maintenance is performed, whether based on the time interval or the number of operating hours. Mvh Martin
 11. Lovvärda initiativ. Märker att ju äldre jag blir desto mer miljömedveten blir jag (dock fortfarande i väldigt liten skala) Det hade ju varit fint om alla började med att ta hand om sin egen skit men eftersom alla inte tycks ha vilja eller intelligens för det måste någon annan göra det. Det finns en massa fina projekt, ett lokalt vi har där jag bor och som vi hoppas skall sprida sig är www.vrakat.se Det hela startades i väldigt liten skala och bygger på att man "adopterar" en strandsträcka eller en ö och ansvarar för städningen där minst 3 ggr per år. Inte några större bekymmer att traska på upptäcks-färd runt sin favorit-ö med en sopsäck i handen. Vi har i år städat minst 3,5 mil och samlat upp tonvis med plast. Skulle vara kul om fler ansluter sig!
 12. Det där låset har ingen större säkerhet så du kan rota i "överblivna nyckellådan" tills du hittar något som går in i låset bara eller som sagt fila till något. Farsan hade ett sånt på sin båt, båten fick jag inte låna men den startade alltid fint med min cykelnyckel minns jag.
 13. Han skall mäta en lös switch. Menar du att han skall gå en kurs i ellära först eller missuppfattar jag dig?
 14. Mycket tjafs för enkelt ingrepp men rätt skall vara rätt Om trådskaparen inte vanligtvis använder mätinstrument är det väl ganska bra förklarat i inlägg ovan om han bara skall mäta om det leder eller inte genom ett dödmansgrepp? De flesta multimetrar idag har "beepfunktion" , ställer man instrumentet på den och sätter ihop proberna/kablarna så piper det vid kortslutning/när det leder igenom brytaren. Skulle instrumentet mot förmodan inte ha det så är det väl en jättebra idé att ställa den på ohm mätning, leder det igenom så har du någon ohm (instrumentet reagerar iallafall) leder det inte igenom reagerar inte instrumentet. Får jag välja mellan dödmans från Jula eller inget alls så väljer jag Jula.
×
×
 • Create New...