Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

JanPalmqvist

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om JanPalmqvist

  • Placering
    Kadett

Mina båtar

  • Båtens namn
    Ninna II

Senaste Profilbesöken

672 profilvisningar
  1. Det finns låsbrickor som är så mycket bättre än fjäderbricka, titta på Nord Lock bricka, det är en riktig låsbricka då kanske det inte behövs låsmutter. https://www.nord-lock.com/
  2. Jag köpte denna kikare, https://www.outnorth.se/urberg/10x50wp-101460#Black Den har 10 ggr förstoring, jag ville ha det tycker att 7 ggr är lite sämre.Men visst man märker direkt att den är mera skakig men hur ofta är det så gungit i båten att man inte kan se i kikaren. Nu har jag inte testaten på sjön, båten ligger på land, men jag kan rekomendera den, nu är det tydilgen rea också, så den är 100:- billigare än vad jag gav.
  3. Jag har en, haft den i tre år, fungerar utmärkt har alldrig vägrat starta även efter vinterförvaring hoppar den igång på typ andra till tredje rycket.
  4. Köp seriekoppling och kör på en regulator, en 10 A tål 130W, jag har 140W och har alldrig kommit högre en 7 A enligt regulatorn en solig dag.
  5. Hade samma problem själv förra helgen vid sjösättningen, drevet gick bara upp men inte ner, inte ens ett klick, o frun väntade på avfärd till skärgården, så jag polvände kablarna till motorn det är 2 st har varit 4 såg jag.Så efter polvändningen tryckter jag knappen upp för att lyfta dervet och drevet åkte ner och låste vid backhakarna.
  6. Jag använde 303 Multi-Surface Cleaner och en mjuk nagelborste, blev som nya.
  7. egenskgummi.pdf Kan inte KUNTZE se vilken kvalite det är på orginalduken, det finns väl inte så många typ, Nitril, Epdm eller Viton, den bästa vore Viton.
  8. Varför inte en gasolkylbox, om ni är ute en helg räcker 2kg tub bra. Vi har en i våran båt 40L som komplement till det eldrivna. https://www.egrillen.se/reskylskap-frezzer-mr35-12v-24v-gas-50x43x44-5cm
  9. Monterade också ett Balder men 900 (8,2 M, 2,7ton) det bästa tillbehöret på båten, har fungera utmärkt, det som skilljer är väl att Engbo har skjölj läge, det har inte Balder, man får stoppa manuellt vid skjöljning, inget större besvär.
  10. Vetus sugrör är gjort med en klämring och packning, verktyg medföljer för att dra åt klämringen. https://vetusonline.se/swedish/catalog/product/view/id/196/s/wts78038s/ Hålsåg inköptes på Jula i lämplig storlek, jag kommer inte ihåg hur stor. Sen är denna avluftning monterad men med 25 mm anslutning tror jag det är https://vetusonline.se/swedish/stainless-steel-breather-nipple-diam-38-mm-angled.html
  11. Jag har byggt om till sugtömmning,köpte ett kit från Vetus, ett rör som man kapar til rätt mått sen en avluftning, jag tog en skrovgenomföring i syrafast och sen en septislang upp till avluftning. Det gick förvånadvärt lätt, jobbade genom inspektionsllocket. Nästa är att montera en nivå mätare.
  12. Hej Våran gummiboll slutade att styra mot bottenhålet förra sommaren, såg då att det var orginaldelar som korriderat sönder, jag fick ta en syrafast stång och svarva i rätt dimension och använder den gamla styrningen. Fungerar utmärkt nu, men vet inte hur länge orginal styrröret håller. Jag fixade även ett ytterrör i syrafast men tänkter montera det senare. Det går att öppna locket o lysa med lampa för att se hur bollen centrerar i hålet med båten i sjön. givetvis med sköljd tank
×
×
  • Skapa nytt...