Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

TimmyFroberg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om TimmyFroberg

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Vad jag kan se så kyler även sjövattnet servostyrningen. Kan det stämma ? Vet tyvärr inte om avgasknät är bytt men de kan ju vara idé o ta en titt på de i vinter. Antar att som kyls av sjövattnet ?
  2. Hej! Är ny med det här med inombordare. Det sitter en Mercrusier 5,7l V8 med GM 350 block. Jag vill lära mig lite mer om hur kylsystemet fungerar. Kan ni med hjälp av bilden säga om den är endast sjövattenkyld eller om den har ett slutet system oxå ? Den tar iallafall vatten i från sjön men i burken längst fram, skall de vara glykol i den som i en ”vanlig bil” ? Har sett på andra båtar att det finns ett expansionskärl vilket jag inte har. Vet att motorn inte är orginal så vet inte om Allt som ska finnas finns och är rätt gjort.
  3. Hittade denna för 3895kr. Såg ganska vettig ut och låg förbrukning.
  4. TimmyFroberg

    Kylskåp

    Hej! Börjar närma sig att sjösätta min Larson 215, men har endel kvar på renoveringen. Saknar kylskåp i båten och vill ha något som kan funka över en helg utan att batterierna tar slut. har just nu ca 190A i förbrukningsbatteri, solcell kommer att monteras på ca 50-70w och sen har jag en inverter på 1000w. Vill helst slippa köp ett marint 12v kompressormatat kylskåp då dom kostar en del. Enkelt 12v kylskåp från biltema/jula eller ett vanligt 230v Minikylskåp Genom inverter ? 230v uttagen som drivs av invertern kommer automatiskt växla om till landström när den kopplas in (om den nu någonsin kommer användas). vad är bästa alternativet ? Hur har ni löst det i era båtar ?
  5. Hej alla båtägare. Jag har kommit över ett renoveringsobjekt vilket jag tror är en Archimedes penta runt 40 hk (saknar motorkåpa) runt 70-80 tal ? 3 cylindrig med elektrisk choke och elstart. Nu till saken. Motorn får gnista på Första tändspolen, andra tändspolen kan gnistra till ibland. tredje tändspolen helt död. Har bytt plats på tändspolarna för att kolla om alla fungerar och det gör dom. Även bytt ut sladdarna till spolarna och kopplat ut alla "dödar" knappar. Har mätt utgående sladdar som kommer ifrån under svänghjulet, alla ger 12 volt vid motorn "avstängd". Vrider man på starten sjunker dom en aning, (kommer ej ihåg hur mkt). Har ej kunnat kolla under svänghjulet hur de ser ut då jag ej hade tillgång till verktyg för att få av den men vart kan ni tänka er att felet ligger? Brytar spetsar ? och vart får man tag i reservdelar till dessa gamla motorer isf ? tack på förhand !
  6. Tjena! Precis lagt i båten och värkar bara komma mer o mer problem med motorn. Under vintern har jag bytt tändstift och växelhus olja och satt dit en ny gaswire. Men nu till saken, Jag kan inte varva upp motorn som ja kunde förra sommaren. När ja ger full gas så går den max 5-10 knop och är säker på att de blir full gas, de har ja kollat vid stagen vid förgasaren. gjorde en bit över 20 knop förra sommaren sen har växelhuset börja krångla, kuggar över kan man säga. smäller till ordentligt med jämna mellanrum. till och med så en ny brytpinne går av efter inte lång stund. sen drar den väldigt mycket bensin. Va ute en kväll och körde och när ja kom tbx till hamnen hade den dragit 15 liter, det var en bit som skulle vara normalt om den drog knappt 5 liter. den överflöder ganska mycket oxå ser ja i vatten. för stort munstycke ? och idag börja den tjuta lite. beror väll kankse på överhettning? Motorn är mellan 80-90 talet. är de något som går att fixa och lägga pengar på eller är det bara och köra så läge de går och sen tippa den i sjön o se glad ut? är ju bara 18 år o har en tusenlapp i månaden.
  7. TimmyFroberg

    Kapell

    Skulle behöva sätta dit plast som fönser på mitt kapell. Vad är det för plast man sätter dit och vart får man tag i det ? Kan man sy dit de med vanlig sytråd/maskin ? hur mycket kan det gå på ?
  8. Ska lacka/måla om båten i vår. har precis slipat ner den. men undrar vilket som är bäst. ska jag pänsla,rolla eller spraya ? vilken blir bäst ? vilket är lättast på en båt ?
  9. Haha, konstigt att alla frågar samma sak:P Ligger i sörmland. mellan eskilstuna och nyköping.. Det är sjön båven som jag håller till i. en av sörmlands störta insjö har jag för mig
  10. värkar vara klurig, Hehe bor du i närheten av Malmköping ? kankse lust att dra in lite exta pengar ?
  11. Hej! Det brukar ju sitta en gummilist runt båten, Kallas den Kantlist eller Relingslist ? Hur sätter man dit den på båten ? På min båt så sitter kapellvreden där listen ska sitta men de borde ju gå att sätta den utanpå litsten? kolla gärna bilden o se va ni tror. vist borde det gå att sätta dit en?
  12. nej inte jag heller. har kolla överallt men har bara hittat liknande båtar men inge exakt. men de kan ju lika järna va ett hemma bygge från början ? under där längst fram i Fören så sitter de ju en sån där sitts som de finns i roddbåtar. men ja vet inte.
  13. Den är litte skabbig men håller på att renoveras. och stolarna är inklädda och är mycket finare och defenetift SKÖNARE nu
  14. Helt säkra ? Mina föräldrar har en sån båt men den ser inte lika dan ut. både längre och bredare. kankse kan bero på årsmodell ? Vilken årsmodell ni tippa på att ja hade ?
×
×
  • Skapa nytt...