Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Kjellman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    108
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Kjellman

  1. Nu har jag många års erfarenhet av rättshaverister. Sorry gubbar, men sluta svara. Tänk att ni ska aldrig mata trollen och det är precis det ni gör.. haveristen tar till google och svarar direkt och känner en seger som ett ligg på 70-talet. Sluta svara denna galenpanna så kommer allt bara rinna ut i sanden och mellgard kommer sitta och vänta på svar!!
  2. Jag tror jorgen01 precis trampat i klaveret. Skriva så till/om en sådan stor profil här på maringuiden blir bara helt fel. Som tidigare skrev, det här e ingen gratissupport! 😁
  3. Denna tråd e helt underbar. En nybörjare som inte får ihop riggen. Flera som kommer med förslag och till slut så kommer maringuidens hjälte Peter och hjälper killen. Så härligt!!
  4. Jag har alltid haft båtar på 5-6 ton. Min fru älskar havet o hamnar, men hon hatar lägga till, så jag har anpassat mig och lägger alltid till i hamnen själv medans hon tar hand om hunden. Allt går, det e bara att träna i hemmahamnen så kommer du märka att det e enkelt!
  5. Min förra segelbåt som jag hade var samma problem med. Det visade sig att när jag mastade på första gången, hade jag satt masten för långt fram. Fanns tre olika ställen att sätta masten på o jag satte den i främre läget istället för bakre läget, samt att jag monterade främre seglet i bakre fästet istället för främre. Stort misstag, men enkelt att fixa. Mastkran o flytta masten bakåt o flytta fram fästet fram så var det fixat!!
  6. Personligen tycker jag att vi kan säga vad vi vill. Men hur många har gjort dom seglatserna som honom. Peter K! Just nu e han utanför Marockos kust. Har du seglat där?! Respekt till honom som vågar göra det vi alla drömmer om. Fast jag hade helst suttit på ett kryssningsfartyg i en pool med en GT i handen 😄
  7. Nu e jag imponerad av George. Ditt sätt att förklara gör att till o med jag förstår!😄
  8. Eller så gör man som jag gjorde nu. Hamnen hade stängt av strömmen där jag har min båt upplagd så de fick ingen laddning på hela vintern. När jag nu laddade dom på våren så funkade inte strömmen i båten riktigt och mätarna visade dåliga värden. Åkte o köpte nya batterier för en massa pengar och installerade dessa. Till min fasa var det samma problem. Då kom jag på att jag hade missat slå till en huvudströmbrytare i motorrummet och då funkade det igen. Så nu har jag lärt mig en dyr läxa. Att mäta är att veta!!!
  9. Jag följde vattenledningarna in i båten in i motorrummet och hittade två kopplingar/vinklar innan vattenpumpen..
  10. På min båt märkte jag att efter vintern så har jag några vinkelanslutningar till färskvattnet som läcker. Precis som att packningarna krymper o då läcker dom. Jag skruvar isär dessa o byter packningarna och trycker ihop kopplingarna o sen är det tätt. Vet inte om det är kylan eller att systemet är tömt på vattnet som gör detta, men lätt stt fixa! Fast jag upptäckte det genom att pumpen till vattnet hördes..
  11. Hjertmans har ett rengöringsmedel som heter abnet. Helt otroligt bra!!
  12. Själv åker jag till Spanien på måndag en vecka. Har alltid sjösatt mitten av april, men i år har jag bestämt mig för att ta tag i båten först när jag kommer hem slutet av april. Trött på att bottenmåla och vaxa båten i 10-15 graders värme!
  13. Nu har jag läst denna tråden igen. Följde den till ca sidan fyra. På sidan fyra skriver thallatha något som jag helt håller med om. Han räknar inte kostnaderna utan de upplevelserna han har haft och. Visade även fantastiska bilder. Vill komma tillbaka till frågan och säga precis som honom, jag räknar inte alls på vad det kostar mig om året och per natt i båten, utan det är vad det ger mig! Nu har jag turen att komma upp till femtio år och har inga barn hemma och behöver inte vända på varje krona längre!! Underbar ålder!! Ni som kan, spendera pengarna på det som ni har råd med och njut av livet. Det är upplevelserna tillsammans som är viktigast i livet, för den sista kostymen har inga fickor!! (Den man har när man ligger i kistan)
  14. Tror nog inte att du någonsin förstår vad jag säger. Mackey skrev ett svar ovan som förklarade det jättebra!
  15. Nu har jag förmånen att kommit upp i den åldern när barnen är utflugna o helt plötsligt är det omöjligt att göra slut på månadens lön😀 Jag arbetar mycket, för att jag tycker det e kul. Det som är min glädje är när vi kan sticka ut med båten och njuta i Bohuslän . Jag skulle aldrig räkna på vad båten kostar varje år. Ser ingen orsak till detta. Glädjen av att kunna åka iväg uppväger allt!!
  16. Japp, det var det planet jag menade. Den piloten ska köpa en lottokupong! Ett mirakel att dom överlevde. Min gamla flygläraren som idag är 85 år lärde mig ett bra ordspråk. Det är bättre att stå på backen och önska att man var i luften än att vara uppe i luften och önska man var på backen!
  17. Inom flyget som jag har hållet på med i stort sett hela livet så kopplas haverikommissionen in och utreder vad som har hänt. Syftet med utredningen är inte att döma någon och ta reda på vems fel det är, utan huvudsyftet är att ta reda på exakt vad som har hänt. Många gånger är det många orsaker som leder till ett haveri. Inte bara väder, förarens status, fartygets skick. I en perfekt värld så finns det nån av alla parametrar som gör att ett haveri och olycka går att undvika, men det är alltid lätt att säga i efterhand. Det är en av orsakerna till att haveriutredningen finns och huvudsyftet är att få fram orsak och att andra ska lära sig, och förstå så man kan undvika liknande situation i framtiden. Kanske lite offtopic, men lite intressant att läsa. Hade ett haveri med ett litet flygplan nära mig i söndags som flög ner i backen. Var ute och promenerade i 15-20 sekundmeter och så stora snöflingor att man inte såg trädtopparna. Ska bli spännande att läsa den haveriutredningen. Och framförallt höra pilotens version. Vad får en person att flyga ett litet plan med en väninna i obefintlig sikt, inga instrument och utan utbildning... som sagt, spårar ur rätt rejält, men det hänger ihop. Kollar man på bilden så ser man att nauticat båten förliser i dåligt väder, finns inga segel förberedda och som jag ser på bilderna ingen rullfock. Motorn stannar, båten driver, ankaret tar inte. Vad kan vi lära oss av detta? Hur skulle man gjort för att undvika hamna i situationen?
  18. En nyfiken fråga, om vi tillsammans kom överens om att gränsen är 0,5 promille oavsett om det är segelbåt, snipa, roddbåt eller något annat som flyter. Skulle alla vara överens om att det e gränsen för vad man kan ha i promille. Skulle alla vara nöjda då?
  19. Är det ingen som har googlat ordet ”rättshaverist” efter att ha följt denna tråden eller?!?! Totalt meningslöst att ge motargument mot en sådan!!
  20. Kjellman

    Foila blir bärplan

    Volvo_penta skriver väldigt bra inlägg och jag läser många av hans inlägg med nöje. Påstå inte att han e troll Fredric !!!!
  21. Men hallå! Vi e ett stort gäng här på forumet. Några måste väl vara från dina trakter som kan hjälpa en god kamrat! Själv bor jag i Varberg , men kan gärna åka upp om du behöver hjälp!! Är helt säker på att någon här kan eller känner någon i närheten som kan hjälpa dig att bogsera båten. Annars, hör av dig så kommer jag upp. Nästa gång är det kanske jag som behöver hjälp!!
  22. Låter tyvärr som klassiskt blocketbedrägeri. Betalade du i förskott? Om du gjort detta och han sedan inte svarar på mobilen eller SMS, tycker jag att du ska mejla till blocket och informera så de kan spärra denna person. Kollar man på den annonsen som du hänvisar till så är den inlagd 14:e augusti! Hoppas det inte var mycket pengar om du betalt i förskott!?
  23. Just nu på Källö knippla gästhamn norra Bohuslän!
×
×
  • Skapa nytt...