Jump to content
Thursday 01 June 2023

Nht1

Medlemmar
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Nht1

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Finns det några regler hur man ska lägga slingen så vajern kommer framför eller bakom masten vid avkastning? Gäller en mast med enkla svepta spridare som står på rufftaket. Kranen är lägre än masten,
 2. Nht1

  Partialrigg

  På väg att byta båt till runt 32-34 fot och har haft som krav på 7/8 dels rigg. Sedan finns det ju 9/10 rigg, kan någon beskriva lite kring skillnaden? stort tack !
 3. Tänker byta mitt Storfall och kikar på fall med färdiga öglor men öglorna är så stora så jag undrar om det är mening att trä igenom en schackel eller om den ska fästas på något annat sätt? sedan funderar jag på färg, trodde vid var rätt färg men det kanske inte finns någon färgkod? tänkte kika på Biltemas Storfall, någon med erfarenhet av denna? stort tack 🙏
 4. Nht1

  Vad kallas denna

  Tack, fick svar på båda mina funderingar. Stort tack !!
 5. Nht1

  Vad kallas denna

  Vad kallas detta fall? Försökta ringa in på bilden. Ej min bild.
 6. Jag fick offra många timmar på att tvätta botten. Gissar att om jag hade tvättat av botten i vattnet så hade arbetsinsatsen förkortas... Du kanske inte har biocidfri bottenfärg?
 7. Nht1

  julklappstips till barn

  Ja den har vi och är är lite för basic.. Finns ju lite elektronik kit på Amazon, får leta lite där.
 8. Nht1

  julklappstips till barn

  Skulle hellre vilja ha inriktning mot att koppla.. kanske motor, display, sensorer och någon form av digital styrning.
 9. Funderar på något elektronikkit som present till en 13 åring... Någon som är elektronikkunnig och känner till något bra kit där man kan koppla lite sladdar och kanske kan labba grunderna i programmering? Om det ska ha någon båtkoppling så är min plan att han får hjälpa farsan med båtelektronik i framtiden
 10. Hur tvättar ni era bottnar när båten ligget vattnet? Ej bottentvätt med borstar. Lägger ni er längs en brygga och tvättar med med borste med långt skaft eller badar ni. Vad fungerar bäst? Jag tvättade inte denna säsong men inser med giftfri Bottenfärg så måste jag börja med det. Ligger i Mälaren och delvis östersjäön.
 11. Undrar om det inte ska vara ett fläktkyl under sitsen orginal. Kanske beroende på årsmodell.
 12. Ska det inte sitta ett kylskåp där? Då kanske det inte var så noga med underlaget? kanske inte är en skada utan mer dåligt underlag?
 13. Nht1

  Problem med spritkök

  Nej ingen har fyllt på något annat. Tenolflaskorna har ståt i båten nått år men det borde inte göra skillnad. Ska testa vatten lite vatten och se om det blir någon skillnad. Vet inte hur behållarna är uppbyggda och om dessa slits med tiden och det kan vara en orsak?
 14. Hej alla, Jag upplever att denna säsong så blir lågan i origo spritkök väldigt gul trots att jag fyllt på behållaren med sprit. Konsekvensen är att kastrullerna blir svarta direkt. Jag använder bara Tenol eller vad det nu heter. Vad kan det bero på tro?
 15. Att byta till motorbåt går bort Gillar upplevelsen när naturens krafter tar en framåt. Sedan är det trist att bara åka snabbt till en plats för att sedan ligga still. Uppskattar mer resan dit. Motor är främst för att göra frugan nöjd och barnen nöjda. Jag hade gärna skumpat fram sakta och säkert men risken för skilsmässa är då överhängande Jag har en tvåbladig foldingpropeller. Skulle det höra stor skillnad med att använda en tre bladig tro?
×
×
 • Create New...