Jump to content
Saturday 18 May 2024

Hybrid

Medlemmar
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hybrid last won the day on September 2 2022

Hybrid had the most liked content!

Community Reputation

27 Expert

About Hybrid

 • Rank
  Örlogskapten

Profile Information

 • Location
  Tjörn

Mina båtar

 • Båtens namn
  Råvita

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sökte på ämnet igen och hamnade på min egen tråd... Men har nu en överbliven värmare med kasst moderkort (fuktskadat). Den bör fungera i övrigt. Max 15 gångtimmar. Tänkte pilla lite med den. Den ska ha en pulstimer till pumpen, en timer för "glödning" och en vridpotta till fläkten utöver matning? Sensorn vet jag inte vad man ska göra med. Kan den starta och gå som den ska efter inställningar så bör man kunna styra den via en +12v matning. Har en annan som går just nu. Den ger cirka 100 grader ut på 2,8hz på pump. Varvtal okänt men låga varv. Ska göra en factory reset på den senare. Åsikter?
 2. Lite som GTI nämner. "Ja, jag är intresserad och kan tänka mig köpa båten här och nu men pyssel finns ju". (Säg att båten kostar 200k i annons) "Skulle du ta 180K?". Sedan är det upp till säljaren. Ett bud är ett bud.
 3. Om du sprutar in startgas när du gasar på. Varvar den upp då?
 4. Kommer inte och hända. Min pappa har problem med balansen numera, +70 år och vågar inte köra båt själv längre. Fast den blir nog lättsåld. Hur många av dessa har "all utrustning" och en ruff med teak/vattentoa? Nåväl. En ny bil var tvunget att inhandlas under vintern så plånboken är en smula ansträngd. Vi sitter och stirrar på varann och undrar om vi ska hållas oss på land i år eller köpa något billigt bara? Ursäkta uttrycket men: fan vet. Har en svag känsla av att när solen tittar fram och det blir 26 grader, soligt och vindstilla så... Återkommer där.
 5. Väcker liv i denna gamla tråd. Den bilen skänktes bort av min pappa till Urban i Bröderna knäck på grund av tokslut motor efter att vi hade varit i Italien med den en sommar när jag var liten. En MB 220D automatic -69. EDF036.
 6. Tack så mycket för alla svar! Nu har vi lite uppslag! Nej, ingen lider av någon form av rörelsehinder så bara av ren bekvämlighet. Att båten i fråga skulle segla som en betongblandare bryr vi oss inte om. Innerutrymmen är A och O som det sägs. Finns inte toalett så kanske det finns utrymme för en sådan så om det blir kemtoa modell Porta-potti eller en riktig får tiden utvisa. Om man får böja lite på huvudet gör troligen inte något. Gå dubbelvikt i ruffen är inte aktuellt. TUR80? Ja, den har vi tittat på för länge sen! Har för mig att de är rätt trevliga?
 7. Båten är såld till förmån för husköp men vi har pratat om en billig Segelbåt i odiskutabel budgetklass. Vi pratar max 25000:- bara så vi kan åka ut på sjön till sommaren. Om den kostar mindre än så och är lite sliten gör inget... Till och med sträckt mig så långt så utombordare accepteras. Råkar dessutom ha en fin Honda 4-takt 5HK snurra i förrådet som går som en klocka. Det gör inget om den har toalett eller plats för kemtoa. Men att se vilka små flytetyg som har nästan ståhöjd i ruffen är inte lätt. Helst över 160cm så man kan böja huvudet bara. Är inte lång, inte frun heller. Förslag? Maxi 68? Maxi 77? Misil 2? Jag har googlat runt men just höjd i ruff är svårt...
 8. Tja, Boken bevisar att man kan segla jorden runt i en liten båt med en Albin O21 som sällan fungerar. Om inte annat så är den läsvärd även om jag ibland undrar hur skepparen mår...
 9. Har en Swetrack i båten. App i mobilen. Fungerar UA. Kräver abonnemang men det kan man ju sätta igång när man vill se var båten är... https://www.kjell.com/se/varumarken/swetrack/mobilt/gps/gps-tracker/swetrack-lite-gps-tracker-p32174
 10. Låna eller köp boken "Alla sa vi skulle dö" av bland annat Danjel Henriksson. Mycket läsvärd sann skildring om 3 ungdomar som seglar jorden runt i en... Albin Vega.
 11. Mm. Kan vara något. Ska fundera på saken. Sege nämnde att wifi är att rekommendera. Det finns inte... Om inte annat ken den var kul som pryl bara.
 12. Tack Faderullan. Men jag har ju redan en GSM-kontrollerad modul som ger en (Ren 12v) signal ut. Problemet är hur man kan starta sin dieselvärmare med hjälp av den. Hittade dock en video om saken. Kanske enklare med en ren Eber/webasto men ska beställa en extra manöverpanel till kinadieseln. Råkar man göra fel så kostar det misstaget cirka 189:-
 13. Väcker liv i denna tråd igen. Den som avses i trådstarten är monterad och har försett oss med rejäl värme hela sommaren och hösten. Värmer såväl ruff som ute under kapellet. "Ny" båt är på ingång även den ska få sig en Kinadiesel. Prutade 7k för att den gamla Ebern inte startade... Men jag vill kunna skicka via GSM/Remote eller vad som helst en ren 12v+ till den så den startar... Har även en exakt likadan värmare hemma som backup i fall det blir strömavbrott eller elen bara är onödigt dyr. Kan leka med den. Ingen som pysslat? "Old black panel"
 14. Köpte en enligt länk för 2 månader sedan. https://www.netonnet.se/art/mobil-smartwatch/mobiltelefoner/xiaomi/xiaomi-redmi-10c-nfc-464g-mint-green/1025454.14647/ Mycket nöjd. Nu verkar priset rätt med... Minus är att den är väldigt stor. Men man ser ju bra på skärmen. Batteritid är sjukt bra. Du kan ju googla och se om denna budgetlur kanske räcker?
 15. Victron MPPT är bra. Den har de 3 lägen man behöver. Har du kylskåp ombord så kolla om detta kan ställas på auto.
×
×
 • Create New...