Jump to content
Monday 15 April 2024

Los_capitanos

Medlemmar
 • Content Count

  264
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Trovärdig

About Los_capitanos

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en konstig lukt i båten. Inget man känner när man är där men, efter ett par dagar i båten, när man kommer hem känner man en lukt på kläderna. Frugan tycker det luktar kemikalier, jag tycker (lite långsökt) att det luktar plast fast ändå inte. vi kar inget läckage eller något, vad vi har sett. Vad kan det vara och hur får vi bort det?
 2. Hej, Var införskaffar man papperskort över Europas kuster ned till Medelhavet, A2, 1:50.000 ? Har sökt lite på nätet men inte hittat någon bra site att köpa ifrån. (Holland, Belgien, Norra Frankrike, Norra Spanien, Portugal...)
 3. Hej, Har denna länspump som fungerat kanon tills igår. Var i båten och skulle tömma VV beredaren när jag upptäckte att länspumpen inte startade när vattnet steg "koppen". Testade då att "manuellt" starta pumpen (via vippkontakt på panelen) och pumpen startade som den skulle och pumpade ut vattnet. Känns som om nivåvakten i den slutat att fungera då när "Auto" är inställt så startar det inte. Finns det något jag kan göra, går det att laga, eller är det nyinköp som gäller?
 4. Den testen jag gjorde i hamn var att helt enkelt spola vatten "underifrån" luckan när den var stängd. När det regnar läcker den ej. Kanske läge att göra om testet samt stänga handtagen med en distans så luckan trycker bättre mot tätningslisten. Skall nog testa..... Vet ej varifrån vattnet kom vid testet. Jag var uppe på däck och frugan kollade i förpiken..... Det hon sa var att det läckte.
 5. Hej, Under en tuff segling i somras visade det sig att sängkläderna under förluckan var blöta. Efter test i hamn visade det sig att luckan läckte vi markeringen på bilden. Kan man justera luckan på något sätt eller är det bara att införskaffa ny tätningslist? Tätningen tycks vara "fastskruvad" med lite lister verkar det som. Behöver jag isf skruva av hela luckan, sika samt skruva tillbaka (samt byta täntninglist) eller finns det bättre sätt? Båten är en Jeanneau SO 449 från 2016. IMG_2382.HEIC IMG_2379.HEIC
 6. Well well, det jag avsåg ha hört var själva handtagsstoppet (på utsidan). Nu har ett par av er samt lite mer sökande visat att det bör finnas en bromsskruv på insidan vilket ju låter troligt. Tack för klargörandet, nu skall jag bara byta om till orm och krypa in i luckan för att se hur det ser ut….🤓
 7. Båten (segelbåt) är från 2017 med en Yanmar. Har de samma lösning tro?
 8. Jag får inte ”fast” gasen på vår segelbåt. Efter att framväxeln lagts in och jag börjar gasa behöver jag komma upp i ca 1500 varv (ca. 20 grader) för att reglaget skall sitta. Under 1500 varv hoppar reglaget tillbaka till tomgång. Det ryktas om att det skall sitta en skruv i botten av handtaget som man skall kunna dra åt men kan det verkligen vara orsaken?
 9. Behöver hjälp!! För 2 veckor sedan upptäckte jag vatten framför bogpropellertunneln i främre kabinen, se bild. Det verkar som om jag får ca 0,5 - 1,0 deciliter per 24 timmar. Vattnet är inte salt jämfört med havsvattnet vid provsmakning. (Min fru håller inte med mig, hon smakar salt påstår hon) Vad jag också bör nämna är att jag för 2,5 veckor sedan hade ett enormt internt vattenläckage när jag använde den inbyggda högtryckspumpen för att rengöra däcket (hittade ca 100 liter färskvatten under sängen i främre kabinen. Jag har fyra möjliga orsaker till läckaget nära bogpropellertunneln: 1. Det är "gammalt" vatten från sötvattenincidenten. 2. Det är havsvatten. 3. Det är en blandning av 1 och 2. 4. Det är regnvatten. (Inte troligt eftersom vi inte hade regn senaste veckorna) Vad ska jag göra, några förslag hur man tar reda på den verkliga orsaken? Tack på förhand. Bifogar även en bild på hur bogpropellstunneln är uppbyggd
 10. Tack för ett grymt bra svar. Är det svårt att installera en sådan där grunka? (Inverter)
 11. Hej, Hur tar man lättast reda på hur många watt solpanelen, som sitter på en nyinköpt båt, är på?
 12. Hur stora finns dom tro?
 13. Någon som haft att göra med Göteborgs Båtelektriska? vad var era intryck?
×
×
 • Create New...