Jump to content
Monday 28 November 2022

Los_capitanos

Medlemmar
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Trovärdig

About Los_capitanos

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trots alla fantastiska förklaringar ovan fattar jag inte om min nya grunka kommer funka efter att man stängt av 3G. Kan någon kunnig svara med ett enkel ja eller nej hade det varit grymt. ha en fin helg.
 2. Ooops, glömde kolla detta. Dumt av mig om det är så att 4G inte stöds…..
 3. Har du alla tre igång samtidigt?
 4. Hej, Troligtvis finns det lite trådar kring detta ämne men jag hittar dem inte, förutom några "ganska" gamla. Skall skaffa GPS "övervakning" till båten. Har kollat på nätet och det finns ca "flera hundra" olika att välja på. Så varför inte använda intelligentian här och helt enkelt fråga; 1. Vilken GPS larm lösning har du? 2. Varför valde du den? Tackar på förhand.
 5. Jo, sant. Med det är inget måste. Vi bor ca 10 min från hamnen så man får helt enkelt döna dit.
 6. Tack för alla synpunkter. Utifrån dem kommer det bli; avfuktare som skall hålla 75% luftfuktighet, 2 fläktar samt ca 2, 3 grader ”varmt” som lägst. skall bli spännande det här……
 7. Tack för alla synpunkter. Känner dock att jag inte gav alla förutsättningar så låt oss (nästan) starta på nytt; Båten är en Jeanneau 449 Sun Odyssey som kommer att ligga i sjön i GBG-området över vintern. Jag kommer ha elektriska värmeelement samt elektrisk avfuktare. Vi tänker inte tömma båten på textilier. När vi inte kommer att vara i båten (övernattning lite då och då) kommer jag försöka hålla en temperatur på 5-7 grader. Då vi är i båten kommer det att vara varmt, gissar på ca 20-25 grader. Utifrån ovan undrar jag; - Vilken fuktighetsgrad borde jag ha under de kalla perioderna? - Vilken avfuktare föreslår ni? - Skall jag hålla högre eller lägre "underhålls" temperatur eller kommer 5-7 grader att funka? - Kommer vi kunna ha vatten i tankarna och använda det när vi kommer att vara i båten eller borde jag tömma dom? - Hur bör jag tänka kring genomföringar (öppna, stängda, halvöppna)? - Tänker köra motorn varm ett par gånger varje månad. Tänker jag rätt? (Är inte speciellt känslig kring strömförbrukningen, inom rimliga gränser så klart)
 8. Hej alla ni som ligger i på vintern. Vi kommer göra detta för första gången och jag tänkte införskaffa en 220 avfuktare inför vintern. Dock undrar jag, vad för kapacitet skall den ha, vilken fuktighet skall man ha i båten, etc. Dela gärna med er av era erfarenheter, hur gör ni med värme och så…..?
 9. Nepp, tyvärr. Åkte och tittade på den. Helt grym kärra. Motsvarade alla våra förväntningar och lite till. Lade ett bud. Mäklaren var positiv och trodde vi skulle få hon. Visade sig att ett par Danskar hade lagt sig högra och, vipps, försvann hon utomlands. vi letar vidare….
 10. Behövs någon båtdokumentation tro? För att kunna bevisa att hon är min. Tänkter att blåa boken samt ”EU” korten är oxå bra att ha.
 11. Hej, Vi tänker oss att segla från Göteborg till Swinoujscie i Polen i sommar. På vägen ner tänker vi oss besöka både Danmark samt Tyskland. Vilka papper bör vi ha med oss för att inte få problem?
 12. Nu kommer ni nog att skratta till lite. Saken är den att efter att ilskan lagt sig började vi, jag och frugan, diskutera detta. Vi kom fram till, då vi båda tyckte att båten på bilderna var precis vad vi letat efter, att ge mäklaren en chans till. Sagt och gjort, jag ringde upp han och vi bokade in en visning. Väl där betedde han sig som man kan förvänta sig och var mycket medgörlig. Nu är det t.o.m. så att vilade ett bud som säljaren accepterat. Återstår endast besiktning, sedan är hon vår. 🥴😳😀
 13. Om vi kommer vidare, dvs överens om ett pris, kommer jag självklart anlita en besiktningsman. Det där med att konsumentköplagens gäller låter intressant. Vad innebär det i realiteten, har man rätt till garanti och sånt?
×
×
 • Create New...