Jump to content
Thursday 30 March 2023

wvansl

Medlemmar
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About wvansl

 • Rank
  Landkrabba

Profile Information

 • Location
  Köping

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, Med är dyrt men man behöver inte vara på en topplats varje dag heller. Har aldrig spelat lotto så det blir svårt att vinna Eurojackpot tyvärr 😃. Men pengarna finns pga egen online företag som inte behöver mycket jobb att hålla igång. Därför bör vi just nu också året runt i husbilen för några år redan. Det betyder inte att vi inte kollar på pengarna men framtiden ser bra ut. Att segla blir också betydligt dyrare än att bo i husbilen. "Vi" är sambo och jag, båda i 30-40 års ålder. Inga barn. Varför skulle man välja bort rattstyrning förutom att det tar mer plats? Jag tänkte lite med sikte på framtiden att det är bättre att ha ratt styrning i den "lär dig segla båten".
 2. Det har jag också tänkt om detta men planen är nånstans att köpa en nyare båt (från 2012-2020, 40-45ft) i medelhavet om några år. Sen segla i medelhavet för några år innan ta oss vidare. Jag tror det är bra att ha en litet båt (som inte kostar för mycket) för att testa segla med, få erfarenhet osv. Gör man nånting fel med den "riktiga" båten blir det lite mer pinsamt... Jag tror också att det blir inte lätt att sälja en båt men man blir säkert av med detta om man sjunker i priset tillräckligt... Att hyra är en möjlighet men vi är bara med 2 så hyrpriset är oftast ganska dyrt för en vecka och jag vill gärna ha några månader segel erfarenhet innan vi ska köra en stor (och dyrare) båt. Lite som, om nånting går fel med den lilla båten då lär man från detta men det spelar inte så stort roll. Sen är vi ganska tekniska själva så vi kan fixa det mesta. Ståhöjden är ett problem och jag förväntar mig inte att jag lyckat att stå i båten (är 1.90m+). Mest troligen kommer vi att segla båten för max en vecka i rad och sen lite paus och sen kör vi igen. Så har vi tänkt göra det för 2 eller 3 sommaren. Därför, båten behövs inte vara bästa båten som finns, vad jag gärna vill är: - diesel, inombord - ratt styrning - toa
 3. Hej! Vi har en plan för att köpa vår första segelbåten under sommaren av 2023. Jag kommer att ta en två veckors RYA Day Skipper + VHF kurs i Grekland under vår och innan vi bestämmer oss att köpa en stor båt (för att leva på) har vi tänkt att börja med en mindre båt (30ft eller mindre) för att få mer erfarenhet . Vi lever idag på heltid i en husbil i Europa och varje sommar kommer vi till Sverige. Då har vi tänkt att använda båten så mycket vi kan under sommaren och sen lägga den i vinterförvaring för nästa år. Sen efter några år är vi mer säkert på vad vi vill och har vi byggt upp erfarenhet. Eftersom vi bor i en husbil spelar det ingen stort roll vart båten ska finnas under sommaren/vintern. Men vi har tänkt oss inte mer nord än Stockholm och det skulle vara jätte fint i område som Nyköping eller norr om Strömstad. Vi har tänkt att köpa en billigt båt (vi kan överleva på en mindre båt och det är mest för att få erfarenhet). Budget mellan 50.000-150.000. Vad ska man tänka på? Finns inte så många båt idag på blocket, kanske pga det är vintern nu? Är det svårt att köpa en båt under (sen)sommar? Eller är det bättre i vår? Är det svårt att hitta en båtplats (i hela södra Sverige från Stockholm till Strömstad) för +/- 10.000kr/år? Tack!
×
×
 • Create New...