Gå till innehåll
torsdag 14 december 2017

BboatB

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  64
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om BboatB

 • Placering
  Löjtnant
 1. Beg marknaden, är det något liv i den?

  Hade en Fabola Campus 650 innan, såldes till och med dyrare än inköpspris. Saknade rullfock och lazyjacks annars gillade jag konceptet. 650 blev dock lite för spartansk men en 7.4 är nog jäkligt trevlig och ok med bekvämligheter. Även om jag inte har trailat mina båtar till andra platser så är det välsigt smisigt att slippa vara bunden till upptagningsplatser/tider.
 2. Beg marknaden, är det något liv i den?

  Jag tror du har rätt, gränsen för blanco lån brukar ligga på 300-350 tusen så över detta är det nog förmedlare som gäller.
 3. Beg marknaden, är det något liv i den?

  Jag har värderat det men har ingen brådska då jag tycker om att ha en båt de (få) gg jag är hemma och har tid över Men det ligger nog mkt i det att man behöver vara tillgänglig när man väl får ngn på kroken vilket jag tyvärr inte alltid kanvara. Men vi använder båten när vi kan och den funkar bra så det är ingen brådska heller.
 4. Beg marknaden, är det något liv i den?

  Grejen är att det inte alls var träffande utan snarare tvärt om i kombination med lite dryghet ala "tips från coachen". Sen om man tycker detta är roligt en personlig fråga. Min båt har med facit i hand varit fel prissatt för att få den såld från Ostkusten under vår/sommar 2017 eftersom alla, även om de var dyrare, såldes på västkusten. Men jag har haft en som ville komma och kolla men fick neka och be han återkomma om 5 v då jag hade rätt mkt för mig så kan även bero på att jag jobbar väldigt mkt.
 5. Beg marknaden, är det något liv i den?

  Haha som sagt så har du nog helt missbedömt mig! Som bhemac skrev så är motorseglarna de som tappat extremt mkt i pris, två år sedan låg Winga 78 på 150-180k med orginal motor nu 80-130, Winga 87 på över 300 k för orginal motorn, nu kanske 200 k. Paranter som sagts halverats. Köp på du, det räcker och blir över...haha
 6. Beg marknaden, är det något liv i den?

  En Merry Fisher 625, låg nog ute 5-6 beg i vår/sommar som alla sålts men i princip alla säljs på västkusten. De såldes hyfsat snabbt, alla utom en var listad dyrare än min, min båtgrannes sålde sin snabbt men den var trollingutr. Men nu kan min far ev tänka sig att samäga en motorseglare så jag har börjat snegla åt det hållet och tagit upp mina segelbåts tankar igen, alt är jag utan båt ngt år tills man får lite mer fritid, jag blir stressad över att äga grejor man inte använder och onödigt att saker bara står och kostar pengar. Men det är nu hyttbåtssäsongen börjar så man kanske ändrar sig när kommer hem till Sverige igen haha.
 7. Beg marknaden, är det något liv i den?

  Haha Ja du DavidN du kan nog inte ha mer fel i dina antaganden. Varför denna bitterhet över ett foruminlägg för 2 år sedan?! Och en som gillat ditt inlägg oxå haha? Jag har haft en motorbåt under hela tiden men bevakat segelbåtsmarknaden då jag har intresse av att byta. Egentligen är det väl lite tidsfördriv att titta på blocket överlag när man har tråkigt! Jag har min båt till salu och blir jag erbjuden ok pengar så säljer jag den. Säkert flera andra som gör likadant då det är enkelt att lägga ut annonser, lite detta jag var ute efter i mitt inlägg för 2 år sedan. Jag har legat under i princip alla andra båtar på blocket av samma modell men ändå inte sålt under vår/sommaren 2017, även om alla andra försvann, inte en visning dock flera mail/telefonsamtal. Bor 40 mil från västkusten där hyttbåt är mer populärt och detta verkar vara det stora problemet. Jag har aldrig värderat att avstånd skulle vara en faktor med en trailerbar båt men det verkar inte bättre. Segelbåtarna verkar dock vara väldigt svårsålda fortfarande och ser vissa har halverats i pris sen 2015.
 8. Renoverad eller nyare men äldre...?

  Så det lutar då åt en renoverad md11 om man ska lyssna på panelen, både rent maskinellt men även då priset är billigare. Men om man idag kan få tag i delar till en md11 varför skulle man inte kunna få tag in en styrenhet till en 15-20 år gammal motor? Går det "plugga" in en 2030 och få felkoder etc så man kunde köpt sig en dator/program för den?
 9. Renoverad eller nyare men äldre...?

  Md11 vs 2030 på deplacerande båt snipa/segelbåt.
 10. Om man ska inhandla en båt där man har att välja på en "nyare" vp diesel läs 15 år gammal eller en äldre vp renoverad diesel på 25-30 år där både går bra och är väl omhändertagna. Prisfördel renoverade. Vad hade ni valt?
 11. Åh, denna sjösjuka!

  Jag rekommenderar Calma tuggumi, fungerar på mig de gånger jag blivit sjösjuk. Fördelen är att man kan sticka iväg och börja tugga om man behöver, tabletter behöver man ju ta innan man sticker iväg.
 12. Blåsåret 2017

  Har jobbat väldigt mycket denna sommaren och inte hunnit ut allt för många gg, kör mest övernattnignar sen hem igen dagen efter, men säsongen är inte slut än. Men två övernattningar sticker ut, SMHI visade inget regn men de första dropparna kom när vi packade bilen, när vi var vid båten regnande det och när vi kommit tio minuter från hemma hamnen så öste regnet ner. Blev till att grilla under kapellet men det var trevligt det med! Andra gg blev det rakt ut i ytterskärgården och när sonen somnat så riggade jag kiten och körde kite i en timme, sen blev det vin och whisky under kapellet. Ytterskärgårdskite är episkt. Vaknade dock av att min far körde motortilten kl 02 då han letade efter lysknappen haha. Sen att jag har en fetish för fotogenlampor och glas gör inte denna sommaren sämre, blir lixom mer berättigat att elda lite lampolja när det är kallt utanför och nu när jag har äntligen hittat de perfekta vinglasen i plast blir "under kapell vistelsen" fulländad haha. Så jag klagar inte över vädret denna sommaren bara över det faktum att jag jobbat bort största delen! Har rätt stor erfarenhet av att studera vindar från smhi kustobeservationer och har flera exempel på vindriktningar där vindmätaren alltid visar fel utslag pga av att den inte sitter optimalt och där ex fyren stör ut etc, och därför visar att det är extremt byigt, brukar vara en bra indikation att jämföra de två närmsta stationerna.
 13. Sniptråden

  Ja Sandvik har jag sett men den kostar rätt mkt haha. Hade varit intressant om det fanns någon hyfsad nyare coupe snipa som var lite rimligt prissatt som man kunde haft under större delen av säsongen. Men kanske en Nimbus coupe el liknande med en nyare mindre motor är svaret på ett sånt önskemål.
 14. Jag seglar till vardags på större tankbåtar och har kommit i kontakt med örlogsfartyg både från Usa och andra länder. De anser sig ofta ha rätt till väg, hangarfartyg är bara att gira för då de anses som i princip ett eget land till havs vars territorialvatten man inte får komma in i. Sen kan detta säkert komma i konflikt när de väl kommer in i områden med mycket trafik och de är vana att vi andra flyttar oss, även om det är vi som har rätt till väg. Kommunikation sker inte alltid från bryggn utan från en "kommando central" utan sikt. Dvs de följer mål via ais och radar och sedan ropar upp, sedan vet jag då inte hur standard trafik sköts om det sköts direkt från bryggan eller ska ner till centralen och ropas ut där etc. Kan ske mycket när chain off command ska följas etc. Sen kan de uppehålla sig i fel områden, ex där trafik normalt redan är separerad så kanske de får för sig att ligga still och på detta sätt störa trfikrytmen, ungefär som fiskare och fritidsbåtar i allmänhet
 15. Vilket alternativ hade ni valt?

  Ja det kanske är i min regulator som problemet ligget alt att jag bara har ett batteri i kretsen som bidrar till större spänningsfall vid start av kompressor/värmare. Får bygga vidare med förbrukningsbatteri och skiljerelä först sen utvärdera, annars kanske man uppgraderar regulatorn oxå!
×