Normalt vänder tillverkarna stefapackningarna bakpå naven med läppen inåt så de skall hålla kvar fettet i navet. När man vänder läppen utåt håller den vatten och skit ute ur navet i alla fall någotsånär. Har man då en fastskruvad eller fastspänd navkopp på utsidan med smörjnippa i kan man pressa in fett där och så pressas det yttersta fetter ut under läppen på stefapackningen. Fördelen är att när det är för mycket fett i navet pressar överskottet ut när man kör. Nackdelen är att man måste smörja regelbundet eftersom navet hela tiden förlorar litet fett.
Problemet är hur du skall klara av bromsarna....... här i trakten har de flesta inga bromsar på båtkärrorna eftersom det normala är att sjösätta med traktor. Att få överskottsfett och saltvatten i bromstrumman är inte så bra för bromseffekten.
Sånt där förekommer ju hela tiden.
Man har fört ett lass stockar till sågen och far hem med traktorn och hämtar nästa kärra medan den första står kvar vid sågen.
Man har egendom i hyrt utrymme. I mitt fall en kipphyvel inhyrd i tröskhuset vid en ödegård i byn och hela snickeriet med all utrustning i en hyrd lokal.
Eller traktorn parkerad på andras mark över natten medan ett arbete pågår.
Gör ni inte sådant i Sverige?
Det låter ju för jävligt om det inte duger att bevisa sitt ägande med kvitton och vittnen.
Då har du alltså en konstruktion som funkat i 80-90 år, så mitt förslag är att göra lika som det är idag med ny masonite, och sikta in dig på att byta den skivan igen år 2105 typ 😊
Minns inte om min nivåvakt var billig eller dyr, men det stod på förpackningen att det var den sista nivåvakt man skulle behöva köpa och hittills verkar det stämma. Detta år (2025) fyller den 35 år🍰. Oljedroppar förekommer under min motor ibland och verkar inte störa funktionen.