Gå till innehåll
torsdag 14 december 2017

gusten1

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  192
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om gusten1

 • Placering
  Örlogskapten
 1. Volvos laddningsfördelare

  Tack!
 2. Volvos laddningsfördelare

  Jo om jag hade en att mäta på hade jag inte behövt att fråga. Jag funderar på att köpa en och vill ha en som sänker laddpänningen med ca 0,7 V.
 3. Volvos laddningsfördelare

  Hej Är det någon som vet vilket spänningsfall en laddningsfördelare från Volvo har? Är det en "vanlig" med dioder eller innehåller den modernare elektronik?artikelnummer 872928
 4. Biltemas AGM-batter

  Om det är så självklart med AGM kan man ju undra varför det finns andra typer?
 5. 3-slaget tågvirke.

  Nylon är mycket bättre än polyester som förtöjning eftersom den töjer sig mycket mer. Jag upplever också att den suger mindre vatten och fryser inte lika lätt på vintern.
 6. Märke ny toalett?

  Blake Lavac krånglar aldrig
 7. Danforth ankare vs resten.

  Nej tester säger inte allt det är rätt. Precis som du beskriver så var nog CQR bland det bästa som fanns på den tiden det kom. Senare blev detta utklassat av bl.a. Delta som i sin tur numer har fått mycket bättre efterföljare. Tex Rocna, Spade och Mantus. Delta är ju gjort som en plog och ingen bonde vill väl att deras plogar ska fastna?
 8. Danforth ankare vs resten.

  Jag har en 40 fots segelbåt som väger ca 15 ton. Använder minimum 3 gånger djupet med 13 mm kätting och backar fast ankaret. Kommer på raken ihåg tre gånger då ankaret inte har varit att lita på. En gång i Håltekilen vid norska gränsen, då var det i och för sig storm. En gång vid Dannemark i ca 10 m/s och en gång vid Usholmen utanför Gåsö. De båda sista ställena har mycket gräs på botten. Jag hade gärna sluppit utgiften för att byta ankare.
 9. Danforth ankare vs resten.

  Jag upplever att mitt Delta på 25 kg draggar då och då, vilket stämmer bra med filmerna i länken jag lade in i mitt förra inlägg, så jag vill inte rekomendera detta som ett bra ankare. Kommer att byta mot ett Mantus
 10. Danforth ankare vs resten.

  https://www.youtube.com/user/flygoodwin/videos ger en bra överblick av vilka ankare som är "bäst" idag. Mantus har också en del filmer på sin hemsida som är intressanta. Det verkar som om utvecklingen har tagit stora steg senaste åren.
 11. Hej Jag tror heller inte att det är värt pengarna att byta generator. Har du inte en väldigt stor batteribank så kommer generatorn sällan att lämna mer än 50 A. Däremot att byta till en "smartare" reglering kan ju vara en idé. Titta på Sterlings olika varianter tex.
 12. Max laddström Nasa BM-1 batteriövervakning

  Shunten klarar utan problem mer än 100 A, men mätvärdena blir kanske inte korrekta om strömmen blir så hög. Nu tror jag inte att detta kommer att inträffa mycket sällan, kanske aldrig, beroende på hur mycket du laddar ur din bank.
 13. NASA BM-1 visar inte korrekt batterikapacitet

  Om du belastar batterierna med några ampere så tror jag att Nasan vaknar till liv.
 14. NASA BM-1 inkoppling

  Jag har en BM-1 som klarar min startström utan problem. (Yamnar 75 hk) Mätningen kanske inte blir så exakt men shunten klarar strömmen utan problem.
×