Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Jacques

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    235
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Jacques

  1. Förra hösten korsade jag Vänern i en 8,5m ribbåt med ett rätt ”vasst” skrov. Det var inte helt lugnt och inte superstökigt heller enligt min första visuella bedömning. Färden blev allt annat än bekväm. Under färden spekulerades friskt om vad som skulle öka komforten bland passagerarna. När vi väl kom fram fanns ett mindre varv på platsen med lite gubbar utanför. Jag tänkte passa på att fråga den lokala expertisen, och lade fram de olika teorier som vuxit fram under en mycket skumpig resa. Några av gubbarna tittade på varann och skrattade, ”det finns inget skrov för denna sjö”. Vet inte om detta tillförde något i fråga om valet, men jag kände mig inte heller mycket klokare av deras svar.. 🤷‍♂️😊
  2. Nu går jag ju inte riktigt lika djupt, men jag skall absolut ta det försiktigt. 😅 Första gången jag var där så hade vraket bärgats bara nån månad tidigare så det missade jag.
  3. På vatten igår, inte helt enligt plan men nu är den på plats. Måndag blir det premiärtur, kanske till Giglio.
  4. En eloge till TS för detta tycker jag. Bra datum att ha koll på. Gick som tidigare skrivits, mycket enkelt. Kanske kommer det till användning en vacker dag.. 🤷‍♂️😎
  5. Kan inte låta bli att tänka på alla som pröjsat nästan dubbelt för sin 70:a när dom kunde kommit undan med att plocka ur en bricka, dom är säkert sura nu.. 🤭
  6. Ok, iof kanske bra ur tillverkningssynpunkt då flera modeller delar i princip samma motor. Tack för info! Ang din prop så finns väl nån bra mall för detta på nätet. Använde en för några år sedan, kommer tyvärr inte på vad den hette.
  7. Så 40hp motor + styrbox = 78hp, har jag förstått det rätt då? Vilken styrbox använder du isf? Borde funka på alla motorer då eller bara just Yama40? 250 blir 500 350 blir 700 450 … Blir lite nyfiken då jag inte hört talas om dubblerad effekt utan lite större ingrepp, och då oftast på tvångsmatade maskiner.
  8. Blir lite nyfiken på exakt hur du gått från 40 till 80 hp på denna snurra? Är det en teoretisk siffra eller har det gjorts nån mätning?
  9. Jag har i alla fall lärt mig något, så tack för det. Använd inte Dockspot!
  10. Lät ju riktigt trist. Jag är högst intresserad av att höra hur det gick till. Känns ju lite som dom motverkar sin egen produkt. Är inte tanken att man ska använda tjänsten till att boka båtplats. Kräv ett sakligt svar och återkom här och berätta.
  11. Blocket kan ju vara ett alternativ. Och då kanske en mycket liten budget ändå kan få det att låta i högtalarna också..
  12. Man gör givetvis som man vill, men i detta fall hade jag nog valt att sätta dit nya högtalare. Sätta igen hålen eller sätta i nån slags luckor kommer högst sannolikt kosta mer pengar och ta betydligt mer tid i anspråk. Sån är jag.. 🤷‍♂️😉
  13. Så länge du har pengarna på kontot innan du skiljs från båten, borde det inte kunna påverka nattsömnen. Upprätta gärna ett detaljerat kontrakt, så kanske man släcker några frågetecken med. Säkert finns nåt mer att tänka på som man inte tänker på nu.. 😅 Har aldrig såld nån båt till annat land, bara köpt än så länge. Troligtvis får du fler svar här med mer info.
  14. Utveckla gärna, ”finns bättre än djis egna”. Hängde inte med riktigt. 😊
  15. Tack för hittills inkomna synpunkter och idéer. Tror det är modellen på 249gr som Ingemar syftar till jag är inne på, bla för minimerad byråkrati och sen tror jag den räcker för mina behov. Dessa frigolitfötter, vart hittar man dessa? Har inte sett dom svischa förbi i flödet av tillbehör. Och givetvis blir det ett ”fly more kit” med batterier och lite extra plock. Sen inser jag att det kan vara nyttigt att läsa på några regler på plats då detta inte är i Sverige. Vore ju trist att spendera semestern på ”hotell tre galler”😂 Vissa länder kan nog vara lite kinkiga med filmning från drönare av utlänningar. Tänker försöka trimma ungarna och frugan att sköta drönaren så håller jag mig till framförandet av båten eller vice versa. Behövs inte många knop på rätt ställe så blir det multitasking på hög nivå annars.. 😅😂 Sen detta att kunna inspektera ett tak eller två har också slagit mig då jag är lite i den branschen. Allt gott!
  16. Jacques

    Drönare

    Jag har tänkt besöka några intressanta bildsköna platser med båten till sommaren. Tanken är även att få till nån mindre film/foto på väl valda delar av resan med en drönare. Finns någon som vill hjälpa till att minimera antalet nybörjarmisstag jag kommer göra? Lite ”does and dont’s” helt enkelt.. 🚤📽🤩
  17. Såg precis ett program om en naturpark. På parkeringen där fanns boxar med presseningar att täcka sin bil med då fåglarna pickar loss på allt som inte är gjort av metall. Dom kunde sabba en bil på nolltid.. 😬 Nu var detta iof nån slags gamar vi har förmånen att slippa här i Sverige.
  18. Guuud vad trist.. ☹️🤷‍♂️ Har du pratat med supporten, och isf vad säger dom? Har du meckat lite med inställningarna och kunnat påverka fellarmen i någon riktning? Förstår att det är enerverande, är inte fullproppad med tålamod själv 🙄😅, men ibland behöver man tydligen uslas en stund innan det hoppar igång.
  19. Tack för denna. Har aldrig upplevt det du beskriver, efter en stökig start har den som sagt funkat 100. Fortsätt gärna uppdatera här.
  20. Mycket tack! 🙏 Här finns allt jag söker.
  21. Så långt har jag också googlat. Inget av dessa kort visar väl mer än Venedig, dvs östra sidan av Italien?
  22. Vart skulle ni som kan och vet börja leta efter papperskort över Tyrrenska havet? Korsika, Sardinien, Sicilien och kusten mot dessa öar på Italien. God Jul! 🎅
  23. Supertack för omtanken, men nu har det löst sig som så att min dotter lånade boken på stadsbiblioteket i Stockholm, senaste upplagan med. Jag har redan plöjt halva boken och kan säga att så mycket jag redan lärt mig var längesedan jag gjorde under samma tidsintervall. Detta hur ett segelbåtsskrov är utformat var minsann komplext för att uttrycka det milt.
  24. 🤔 Det här brukar ju inte vara så krångligt 😅 Du har ju modellen 2100 och vill dela AIS info till plottern. Således grön-common och brun-H eller tänker jag galet?
×
×
  • Skapa nytt...