Jump to content
Saturday 25 March 2023

Jacques

Medlemmar
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

62 Expert

About Jacques

 • Rank
  Kommendörkapten

Profile Information

 • Location
  Dalarna

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så länge du har pengarna på kontot innan du skiljs från båten, borde det inte kunna påverka nattsömnen. Upprätta gärna ett detaljerat kontrakt, så kanske man släcker några frågetecken med. Säkert finns nåt mer att tänka på som man inte tänker på nu.. 😅 Har aldrig såld nån båt till annat land, bara köpt än så länge. Troligtvis får du fler svar här med mer info.
 2. Jacques

  Drönare

  Utveckla gärna, ”finns bättre än djis egna”. Hängde inte med riktigt. 😊
 3. Jacques

  Drönare

  Tack för hittills inkomna synpunkter och idéer. Tror det är modellen på 249gr som Ingemar syftar till jag är inne på, bla för minimerad byråkrati och sen tror jag den räcker för mina behov. Dessa frigolitfötter, vart hittar man dessa? Har inte sett dom svischa förbi i flödet av tillbehör. Och givetvis blir det ett ”fly more kit” med batterier och lite extra plock. Sen inser jag att det kan vara nyttigt att läsa på några regler på plats då detta inte är i Sverige. Vore ju trist att spendera semestern på ”hotell tre galler”😂 Vissa länder kan nog vara lite kinkiga med filmning från drönare av utlänningar. Tänker försöka trimma ungarna och frugan att sköta drönaren så håller jag mig till framförandet av båten eller vice versa. Behövs inte många knop på rätt ställe så blir det multitasking på hög nivå annars.. 😅😂 Sen detta att kunna inspektera ett tak eller två har också slagit mig då jag är lite i den branschen. Allt gott!
 4. Jacques

  Drönare

  Jag har tänkt besöka några intressanta bildsköna platser med båten till sommaren. Tanken är även att få till nån mindre film/foto på väl valda delar av resan med en drönare. Finns någon som vill hjälpa till att minimera antalet nybörjarmisstag jag kommer göra? Lite ”does and dont’s” helt enkelt.. 🚤📽🤩
 5. Såg precis ett program om en naturpark. På parkeringen där fanns boxar med presseningar att täcka sin bil med då fåglarna pickar loss på allt som inte är gjort av metall. Dom kunde sabba en bil på nolltid.. 😬 Nu var detta iof nån slags gamar vi har förmånen att slippa här i Sverige.
 6. Guuud vad trist.. ☹️🤷‍♂️ Har du pratat med supporten, och isf vad säger dom? Har du meckat lite med inställningarna och kunnat påverka fellarmen i någon riktning? Förstår att det är enerverande, är inte fullproppad med tålamod själv 🙄😅, men ibland behöver man tydligen uslas en stund innan det hoppar igång.
 7. Tack för denna. Har aldrig upplevt det du beskriver, efter en stökig start har den som sagt funkat 100. Fortsätt gärna uppdatera här.
 8. Mycket tack! 🙏 Här finns allt jag söker.
 9. Så långt har jag också googlat. Inget av dessa kort visar väl mer än Venedig, dvs östra sidan av Italien?
 10. Vart skulle ni som kan och vet börja leta efter papperskort över Tyrrenska havet? Korsika, Sardinien, Sicilien och kusten mot dessa öar på Italien. God Jul! 🎅
 11. Supertack för omtanken, men nu har det löst sig som så att min dotter lånade boken på stadsbiblioteket i Stockholm, senaste upplagan med. Jag har redan plöjt halva boken och kan säga att så mycket jag redan lärt mig var längesedan jag gjorde under samma tidsintervall. Detta hur ett segelbåtsskrov är utformat var minsann komplext för att uttrycka det milt.
 12. 🤔 Det här brukar ju inte vara så krångligt 😅 Du har ju modellen 2100 och vill dela AIS info till plottern. Således grön-common och brun-H eller tänker jag galet?
 13. Absolut, du är nog helt rätt ute, en av portarna skall användas. Nu gäller det bara att verifiera vad C,H, B,A står för, det har jag inte i huvudet tyvärr. 😊
 14. Detta är sida 6, den med kabeln som du har. Här finns en lista på varje pin och dess ident. (Identitet kan man säga) Kanske kan ett foto bringa mer klarhet i frågan? 😊
 15. Matrixen? Har du en kabel eller en kontakt? Alla 18 pin hade väl en ident på samma sida.
×
×
 • Create New...