Jump to content
Saturday 25 May 2024

Jacques

Medlemmar
 • Content Count

  235
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

67 Expert

About Jacques

 • Rank
  Kommendörkapten

Profile Information

 • Location
  Dalarna

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Förra hösten korsade jag Vänern i en 8,5m ribbåt med ett rätt ”vasst” skrov. Det var inte helt lugnt och inte superstökigt heller enligt min första visuella bedömning. Färden blev allt annat än bekväm. Under färden spekulerades friskt om vad som skulle öka komforten bland passagerarna. När vi väl kom fram fanns ett mindre varv på platsen med lite gubbar utanför. Jag tänkte passa på att fråga den lokala expertisen, och lade fram de olika teorier som vuxit fram under en mycket skumpig resa. Några av gubbarna tittade på varann och skrattade, ”det finns inget skrov för denna sjö”. Vet inte om detta tillförde något i fråga om valet, men jag kände mig inte heller mycket klokare av deras svar.. 🤷‍♂️😊
 2. En natt på boj vid Capraia.
 3. Nu går jag ju inte riktigt lika djupt, men jag skall absolut ta det försiktigt. 😅 Första gången jag var där så hade vraket bärgats bara nån månad tidigare så det missade jag.
 4. På vatten igår, inte helt enligt plan men nu är den på plats. Måndag blir det premiärtur, kanske till Giglio.
 5. En eloge till TS för detta tycker jag. Bra datum att ha koll på. Gick som tidigare skrivits, mycket enkelt. Kanske kommer det till användning en vacker dag.. 🤷‍♂️😎
 6. Kan inte låta bli att tänka på alla som pröjsat nästan dubbelt för sin 70:a när dom kunde kommit undan med att plocka ur en bricka, dom är säkert sura nu.. 🤭
 7. Ok, iof kanske bra ur tillverkningssynpunkt då flera modeller delar i princip samma motor. Tack för info! Ang din prop så finns väl nån bra mall för detta på nätet. Använde en för några år sedan, kommer tyvärr inte på vad den hette.
 8. Så 40hp motor + styrbox = 78hp, har jag förstått det rätt då? Vilken styrbox använder du isf? Borde funka på alla motorer då eller bara just Yama40? 250 blir 500 350 blir 700 450 … Blir lite nyfiken då jag inte hört talas om dubblerad effekt utan lite större ingrepp, och då oftast på tvångsmatade maskiner.
 9. Blir lite nyfiken på exakt hur du gått från 40 till 80 hp på denna snurra? Är det en teoretisk siffra eller har det gjorts nån mätning?
 10. Jag har i alla fall lärt mig något, så tack för det. Använd inte Dockspot!
 11. Lät ju riktigt trist. Jag är högst intresserad av att höra hur det gick till. Känns ju lite som dom motverkar sin egen produkt. Är inte tanken att man ska använda tjänsten till att boka båtplats. Kräv ett sakligt svar och återkom här och berätta.
 12. Blocket kan ju vara ett alternativ. Och då kanske en mycket liten budget ändå kan få det att låta i högtalarna också..
 13. Man gör givetvis som man vill, men i detta fall hade jag nog valt att sätta dit nya högtalare. Sätta igen hålen eller sätta i nån slags luckor kommer högst sannolikt kosta mer pengar och ta betydligt mer tid i anspråk. Sån är jag.. 🤷‍♂️😉
 14. Så länge du har pengarna på kontot innan du skiljs från båten, borde det inte kunna påverka nattsömnen. Upprätta gärna ett detaljerat kontrakt, så kanske man släcker några frågetecken med. Säkert finns nåt mer att tänka på som man inte tänker på nu.. 😅 Har aldrig såld nån båt till annat land, bara köpt än så länge. Troligtvis får du fler svar här med mer info.
 15. Jacques

  Drönare

  Utveckla gärna, ”finns bättre än djis egna”. Hängde inte med riktigt. 😊
×
×
 • Create New...