Jump to content
Friday 09 June 2023

Jacques

Medlemmar
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 Expert

About Jacques

 • Rank
  Kommendörkapten

Profile Information

 • Location
  Dalarna

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En eloge till TS för detta tycker jag. Bra datum att ha koll på. Gick som tidigare skrivits, mycket enkelt. Kanske kommer det till användning en vacker dag.. 🤷‍♂️😎
 2. Kan inte låta bli att tänka på alla som pröjsat nästan dubbelt för sin 70:a när dom kunde kommit undan med att plocka ur en bricka, dom är säkert sura nu.. 🤭
 3. Ok, iof kanske bra ur tillverkningssynpunkt då flera modeller delar i princip samma motor. Tack för info! Ang din prop så finns väl nån bra mall för detta på nätet. Använde en för några år sedan, kommer tyvärr inte på vad den hette.
 4. Så 40hp motor + styrbox = 78hp, har jag förstått det rätt då? Vilken styrbox använder du isf? Borde funka på alla motorer då eller bara just Yama40? 250 blir 500 350 blir 700 450 … Blir lite nyfiken då jag inte hört talas om dubblerad effekt utan lite större ingrepp, och då oftast på tvångsmatade maskiner.
 5. Blir lite nyfiken på exakt hur du gått från 40 till 80 hp på denna snurra? Är det en teoretisk siffra eller har det gjorts nån mätning?
 6. Jag har i alla fall lärt mig något, så tack för det. Använd inte Dockspot!
 7. Lät ju riktigt trist. Jag är högst intresserad av att höra hur det gick till. Känns ju lite som dom motverkar sin egen produkt. Är inte tanken att man ska använda tjänsten till att boka båtplats. Kräv ett sakligt svar och återkom här och berätta.
 8. Blocket kan ju vara ett alternativ. Och då kanske en mycket liten budget ändå kan få det att låta i högtalarna också..
 9. Man gör givetvis som man vill, men i detta fall hade jag nog valt att sätta dit nya högtalare. Sätta igen hålen eller sätta i nån slags luckor kommer högst sannolikt kosta mer pengar och ta betydligt mer tid i anspråk. Sån är jag.. 🤷‍♂️😉
 10. Så länge du har pengarna på kontot innan du skiljs från båten, borde det inte kunna påverka nattsömnen. Upprätta gärna ett detaljerat kontrakt, så kanske man släcker några frågetecken med. Säkert finns nåt mer att tänka på som man inte tänker på nu.. 😅 Har aldrig såld nån båt till annat land, bara köpt än så länge. Troligtvis får du fler svar här med mer info.
 11. Jacques

  Drönare

  Utveckla gärna, ”finns bättre än djis egna”. Hängde inte med riktigt. 😊
 12. Jacques

  Drönare

  Tack för hittills inkomna synpunkter och idéer. Tror det är modellen på 249gr som Ingemar syftar till jag är inne på, bla för minimerad byråkrati och sen tror jag den räcker för mina behov. Dessa frigolitfötter, vart hittar man dessa? Har inte sett dom svischa förbi i flödet av tillbehör. Och givetvis blir det ett ”fly more kit” med batterier och lite extra plock. Sen inser jag att det kan vara nyttigt att läsa på några regler på plats då detta inte är i Sverige. Vore ju trist att spendera semestern på ”hotell tre galler”😂 Vissa länder kan nog vara lite kinkiga med filmning från drönare av utlänningar. Tänker försöka trimma ungarna och frugan att sköta drönaren så håller jag mig till framförandet av båten eller vice versa. Behövs inte många knop på rätt ställe så blir det multitasking på hög nivå annars.. 😅😂 Sen detta att kunna inspektera ett tak eller två har också slagit mig då jag är lite i den branschen. Allt gott!
 13. Jacques

  Drönare

  Jag har tänkt besöka några intressanta bildsköna platser med båten till sommaren. Tanken är även att få till nån mindre film/foto på väl valda delar av resan med en drönare. Finns någon som vill hjälpa till att minimera antalet nybörjarmisstag jag kommer göra? Lite ”does and dont’s” helt enkelt.. 🚤📽🤩
 14. Såg precis ett program om en naturpark. På parkeringen där fanns boxar med presseningar att täcka sin bil med då fåglarna pickar loss på allt som inte är gjort av metall. Dom kunde sabba en bil på nolltid.. 😬 Nu var detta iof nån slags gamar vi har förmånen att slippa här i Sverige.
 15. Guuud vad trist.. ☹️🤷‍♂️ Har du pratat med supporten, och isf vad säger dom? Har du meckat lite med inställningarna och kunnat påverka fellarmen i någon riktning? Förstår att det är enerverande, är inte fullproppad med tålamod själv 🙄😅, men ibland behöver man tydligen uslas en stund innan det hoppar igång.
×
×
 • Create New...