Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Dsl

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    136
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av Dsl

  1. Om budgeten tillåter hade jag föreslagit en elbil. Men mer traditionellt satsar jag på en Bmw 5:a, av flera anledningar: -Traditionell automatlåda -Bakhjuldrift -Luftfjädring bak (kombin)
  2. Det handlar ju om vilken totalekonomi man tillåter och om man kan skruva lite själv. Själv vill jag ha så låg kostnad som möjligt eftersom familjen bara tillåter ett fåtal dagsturer om året. En ny båt behöver inte vara särskilt stor för att kosta över 10000:-/tur. För min del är också låg försäkring och stöldrisk en viktig del i ägandet, liksom att jag inte behöver gråta blod om jag som nybörjare kör på grund eller dunsar i bryggan. Båten har ju inte så mycket som kan gå sönder, och en ny motor kostar kanske 120k, det kan jag leva med att betala OM det skulle behövas.
  3. Dsl

    Tallriksankare

    Tid Kvar: 10 månader och 26 dagar

    • Säljes
    • Ny

    5kg, galvat

    99,97 kr

    Göteborg

  4. Jag kör också biltema självpolerande. Efter första året såg det så bra ut att jag bara tog ett tunnt lager på typ halva skrovet. Det gör jag inte om...tydligt att tulpanerna växte betydligt på omålad, samt knapp någon på målad. I Gbg dock så det växer fint här. Numer målar jag allt, men ett tunnt lager.
  5. Dsl

    Båtratt

    DENNA ANNONS HAR UTGÅTT!

    • Säljes
    • Begagnad

    Orginalratt från min uttern. Tror det är äkta tra under men lacken var så dålig så jag slipade och lindade om den. Inte perfekt men funkar.

    100 kr

    Göteborg

  6. Insatsgängor. Jag bytte termostat och interna anoder på min -97:a förra åter och drog av 3 bultar. Det något svåra var att hitta rostfria ersättare.
  7. Är uppväxt i en 500HT. Har för mej att det var en limmad matta i taket. Borde det inte gå att skrapa bort den med en spackelspade och limma upp en ny?
  8. Lyfter denna tråd då jag inför kommande sesong funderar på att bygga en kåpa till min uttern 5500dc. Den gamla hondan låter alldeles förmycket trots att jag dämpat motorkåpan lite extra. Funderar på materialval, helst hade jag ju velat ha den rundad i glasfiber täckt med gelcoat (hade en ryds för många år sedan med en sjysst orginalkåpa) men har ingen irekt erfarenhetav att jobba med det. Någon träskiva som målas känns varken tillräckligt snyggt eller hållbart. Hur hade ni gjort?
  9. Hittar man ens en mekaniker som vill göra jobb på en sådan gammal motor? (undantagen vanlig service möjligtvis) Min motor är 25år gammal och skulle aldrig komma på tanken att lämna in den, ett par reparationer kommer nog snabbt överstiga värdet och då sparar jag hellre pengarna till en ny motor.
  10. Nu har jag kanske kommit ett steg framåt, biltema säljer en bits sats som innehåller en 12mm spår: https://www.biltema.se/verktyg/handverktyg/bits/bitssatser/kraft-bits-516-20-st-2000030860 Den verkar passa i slagskruvmejseln, och det blir förhoppningsvis perfekt till drevpluggarna. Till trim-tilt ventilen får jag väl slipa till en befintlig mejsel, för jag misstänker att slagskruvmejseln inte gillar att bada i saltvatten (om ventilen behöver släppas när båten ligger i vatten)
  11. Ja, slipa till något själv är ju ett alternativ, bara det inte blir för mjukt så att man drar sönder spåret ändå.
  12. Nice! En uppsättning var av de 2 sista så är jag hemma. Då är ju frågan var man köper dem. Vid en snabb googling hittade jag enklast på ebay, och det funkar kanske men frakten och kanske rull blir dyr.
  13. Min biltemaslagskruvmejsel har bara till 10mm, som sagt är den nästan tillräckligt stor
  14. Har länge stört mej på att jag inte har tillräckligt stora skruvmejslar till min utombordare. Har ett par "stora" mejslar som är runt 10mm och en bits på 10mm som nästan är acceptabel till drevoljan men till trimventilen skulle jag behöva en ännu större. Blev förvånad när jag varken på hornbach, bauhas eller biltema hittade någon större mejsel än 10mm. Vad kör ni med?
  15. Ser inga problem att wincha runt en båtvagn, det gör jag varje gång jag skall jobba med båten eftersom min garareuppfart lutar nära 10grader (Runt 1000kg totalvikt). Det kritiska bör ju vara att fixera trailern ordentligt vid upptagnining/iläggning så att den inte sticker, och framför allt inte lyfter fram.
  16. Det är ju det som är problemet, att jag inte kan lyfta motorn trots att jag släpper ventilen.
  17. Bra förslag. Tyvärr hittar jag ingen spärr. Hade den funnits hade jag nog lyckats ha sönder den när jag forcerade upp motorn några centimeter med domkraften. Nu när allt är torrt syns det dock tydligt att det läcker runt en av trimkolvarna, så om jag bara lyckas få bort toppen och byta packningarna så kanske den funkar bättre nästa sommar.
  18. Som sagt bände jag med 3m regel utan att kunna rubba den. Skulle det hända igen får jag väl helt enkelt gå loss med vinkelslipen så att jag kan köra hem och skrota motorn.
  19. Har ofta fått köra lite fram och tillbaks innan motorn rör sig. I våras hade jag problem att få upp den men efter lite luftning har det funkar hjälpligt hela säsongen. Nu tror jag att jag fick i lite ny vätska...så jag har väl något läckage, och det är möjligt att det blir värre när det är kallt. Men det förklarar inte varför motorn satt fast.
  20. Ta tag? Den väger 170kg. Testade bända med en 3m regel mot akterspegeln utan att lyckas rubba motorn. Har alltså släpat i asfalten efter upptagning och med domkraften lyckades jag pressa upp den ca 5cm med hydrauliken håller uppenbarligen emot för så fort jag släpper slår den tillbaks igen. Men efter 2h kämpande får plötsligt pumpen grepp igen och jag kan lyfta motorn som vanligt igen....och det går fortfarande att sänka motorn manuellt lika fint som vanligt. Nu vet jag inte vad jag skall göra. Kan ju inte ha en motor som beter sig så här, och alla tips jag hittar när jag söker är att det är luft i systemet. Eftersom jag luftade i våras skulle luften isf komma in när båten är i vattnet.
  21. Sitter fast i hamnen. Trimenheten har gått sönder. Fick släppa ventilen för att sänka motorn i vattnet. Planen var att vid upptagning släppa ventilen för att kunna lyfta motorn manuellt så att jag kan ta mej hem. Men nu är motorn fast i nedersta läget. Lyfter hela båten men motorn rör sig inte. Tacksam för tips!
  22. Monterade detta kit förr året. Funkar bra och var lätt att jobba med, undantaget luftningen som var lite slabbig.
  23. En 30-kärra. Dock minskar ju möjligheterna att köra runt med båten på sommaren. https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/Lasta-dra/Battransport/#:~:text=För en båttransportvagn som är,köra på motorväg eller motortrafikled. Och på frågan vad ni hade gjort - jag hade satsat på ett E körkort för att få dra allt och slippa ta hänsyn när man byter bil (vet inte hur svårt det är att ta, fick mitt på köpet med CE)
  24. Satte en ny blåsa sista maj och vid tanktömming början av oktober fick jag skrapa ur det på bilden. Blev förvånad över hur fort det gick.
  25. Samma typ av guck jag fick rensa min bränsleblåsa på i höstas för att den skulle funka igen. Så har du en sådan är det ett hett tips att det bildas avlagrinar där vid förvaring.
×
×
  • Skapa nytt...