Jump to content
Thursday 28 September 2023

Dsl

Medlemmar
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dsl last won the day on June 13 2021

Dsl had the most liked content!

Community Reputation

32 Expert

About Dsl

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dsl

  Båtratt

  Time Left: 5 months and 18 days

  • Säljes
  • Used

  Orginalratt från min uttern. Tror det är äkta tra under men lacken var så dålig så jag slipade och lindade om den. Inte perfekt men funkar.

  100.00 SEK

  Göteborg

 2. Dsl

  Byta termostat

  Insatsgängor. Jag bytte termostat och interna anoder på min -97:a förra åter och drog av 3 bultar. Det något svåra var att hitta rostfria ersättare.
 3. Är uppväxt i en 500HT. Har för mej att det var en limmad matta i taket. Borde det inte gå att skrapa bort den med en spackelspade och limma upp en ny?
 4. Lyfter denna tråd då jag inför kommande sesong funderar på att bygga en kåpa till min uttern 5500dc. Den gamla hondan låter alldeles förmycket trots att jag dämpat motorkåpan lite extra. Funderar på materialval, helst hade jag ju velat ha den rundad i glasfiber täckt med gelcoat (hade en ryds för många år sedan med en sjysst orginalkåpa) men har ingen irekt erfarenhetav att jobba med det. Någon träskiva som målas känns varken tillräckligt snyggt eller hållbart. Hur hade ni gjort?
 5. Hittar man ens en mekaniker som vill göra jobb på en sådan gammal motor? (undantagen vanlig service möjligtvis) Min motor är 25år gammal och skulle aldrig komma på tanken att lämna in den, ett par reparationer kommer nog snabbt överstiga värdet och då sparar jag hellre pengarna till en ny motor.
 6. Nu har jag kanske kommit ett steg framåt, biltema säljer en bits sats som innehåller en 12mm spår: https://www.biltema.se/verktyg/handverktyg/bits/bitssatser/kraft-bits-516-20-st-2000030860 Den verkar passa i slagskruvmejseln, och det blir förhoppningsvis perfekt till drevpluggarna. Till trim-tilt ventilen får jag väl slipa till en befintlig mejsel, för jag misstänker att slagskruvmejseln inte gillar att bada i saltvatten (om ventilen behöver släppas när båten ligger i vatten)
 7. Ja, slipa till något själv är ju ett alternativ, bara det inte blir för mjukt så att man drar sönder spåret ändå.
 8. Nice! En uppsättning var av de 2 sista så är jag hemma. Då är ju frågan var man köper dem. Vid en snabb googling hittade jag enklast på ebay, och det funkar kanske men frakten och kanske rull blir dyr.
 9. Min biltemaslagskruvmejsel har bara till 10mm, som sagt är den nästan tillräckligt stor
 10. Har länge stört mej på att jag inte har tillräckligt stora skruvmejslar till min utombordare. Har ett par "stora" mejslar som är runt 10mm och en bits på 10mm som nästan är acceptabel till drevoljan men till trimventilen skulle jag behöva en ännu större. Blev förvånad när jag varken på hornbach, bauhas eller biltema hittade någon större mejsel än 10mm. Vad kör ni med?
 11. Ser inga problem att wincha runt en båtvagn, det gör jag varje gång jag skall jobba med båten eftersom min garareuppfart lutar nära 10grader (Runt 1000kg totalvikt). Det kritiska bör ju vara att fixera trailern ordentligt vid upptagnining/iläggning så att den inte sticker, och framför allt inte lyfter fram.
 12. Det är ju det som är problemet, att jag inte kan lyfta motorn trots att jag släpper ventilen.
 13. Bra förslag. Tyvärr hittar jag ingen spärr. Hade den funnits hade jag nog lyckats ha sönder den när jag forcerade upp motorn några centimeter med domkraften. Nu när allt är torrt syns det dock tydligt att det läcker runt en av trimkolvarna, så om jag bara lyckas få bort toppen och byta packningarna så kanske den funkar bättre nästa sommar.
 14. Som sagt bände jag med 3m regel utan att kunna rubba den. Skulle det hända igen får jag väl helt enkelt gå loss med vinkelslipen så att jag kan köra hem och skrota motorn.
 15. Har ofta fått köra lite fram och tillbaks innan motorn rör sig. I våras hade jag problem att få upp den men efter lite luftning har det funkar hjälpligt hela säsongen. Nu tror jag att jag fick i lite ny vätska...så jag har väl något läckage, och det är möjligt att det blir värre när det är kallt. Men det förklarar inte varför motorn satt fast.
×
×
 • Create New...