Jump to content
Thursday 18 April 2024

Dsl

Medlemmar
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dsl last won the day on June 13 2021

Dsl had the most liked content!

Community Reputation

34 Expert

About Dsl

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om budgeten tillåter hade jag föreslagit en elbil. Men mer traditionellt satsar jag på en Bmw 5:a, av flera anledningar: -Traditionell automatlåda -Bakhjuldrift -Luftfjädring bak (kombin)
 2. Det handlar ju om vilken totalekonomi man tillåter och om man kan skruva lite själv. Själv vill jag ha så låg kostnad som möjligt eftersom familjen bara tillåter ett fåtal dagsturer om året. En ny båt behöver inte vara särskilt stor för att kosta över 10000:-/tur. För min del är också låg försäkring och stöldrisk en viktig del i ägandet, liksom att jag inte behöver gråta blod om jag som nybörjare kör på grund eller dunsar i bryggan. Båten har ju inte så mycket som kan gå sönder, och en ny motor kostar kanske 120k, det kan jag leva med att betala OM det skulle behövas.
 3. Dsl

  Tallriksankare

  Time Left: 11 months and 12 hours

  • Säljes
  • New

  5kg, galvat

  99.97 SEK

  Göteborg

 4. Dsl

  Måla hela botten?

  Jag kör också biltema självpolerande. Efter första året såg det så bra ut att jag bara tog ett tunnt lager på typ halva skrovet. Det gör jag inte om...tydligt att tulpanerna växte betydligt på omålad, samt knapp någon på målad. I Gbg dock så det växer fint här. Numer målar jag allt, men ett tunnt lager.
 5. Dsl

  Båtratt

  THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • Säljes
  • Used

  Orginalratt från min uttern. Tror det är äkta tra under men lacken var så dålig så jag slipade och lindade om den. Inte perfekt men funkar.

  100.00 SEK

  Göteborg

 6. Dsl

  Byta termostat

  Insatsgängor. Jag bytte termostat och interna anoder på min -97:a förra åter och drog av 3 bultar. Det något svåra var att hitta rostfria ersättare.
 7. Är uppväxt i en 500HT. Har för mej att det var en limmad matta i taket. Borde det inte gå att skrapa bort den med en spackelspade och limma upp en ny?
 8. Lyfter denna tråd då jag inför kommande sesong funderar på att bygga en kåpa till min uttern 5500dc. Den gamla hondan låter alldeles förmycket trots att jag dämpat motorkåpan lite extra. Funderar på materialval, helst hade jag ju velat ha den rundad i glasfiber täckt med gelcoat (hade en ryds för många år sedan med en sjysst orginalkåpa) men har ingen irekt erfarenhetav att jobba med det. Någon träskiva som målas känns varken tillräckligt snyggt eller hållbart. Hur hade ni gjort?
 9. Hittar man ens en mekaniker som vill göra jobb på en sådan gammal motor? (undantagen vanlig service möjligtvis) Min motor är 25år gammal och skulle aldrig komma på tanken att lämna in den, ett par reparationer kommer nog snabbt överstiga värdet och då sparar jag hellre pengarna till en ny motor.
 10. Nu har jag kanske kommit ett steg framåt, biltema säljer en bits sats som innehåller en 12mm spår: https://www.biltema.se/verktyg/handverktyg/bits/bitssatser/kraft-bits-516-20-st-2000030860 Den verkar passa i slagskruvmejseln, och det blir förhoppningsvis perfekt till drevpluggarna. Till trim-tilt ventilen får jag väl slipa till en befintlig mejsel, för jag misstänker att slagskruvmejseln inte gillar att bada i saltvatten (om ventilen behöver släppas när båten ligger i vatten)
 11. Ja, slipa till något själv är ju ett alternativ, bara det inte blir för mjukt så att man drar sönder spåret ändå.
 12. Nice! En uppsättning var av de 2 sista så är jag hemma. Då är ju frågan var man köper dem. Vid en snabb googling hittade jag enklast på ebay, och det funkar kanske men frakten och kanske rull blir dyr.
 13. Min biltemaslagskruvmejsel har bara till 10mm, som sagt är den nästan tillräckligt stor
 14. Har länge stört mej på att jag inte har tillräckligt stora skruvmejslar till min utombordare. Har ett par "stora" mejslar som är runt 10mm och en bits på 10mm som nästan är acceptabel till drevoljan men till trimventilen skulle jag behöva en ännu större. Blev förvånad när jag varken på hornbach, bauhas eller biltema hittade någon större mejsel än 10mm. Vad kör ni med?
 15. Ser inga problem att wincha runt en båtvagn, det gör jag varje gång jag skall jobba med båten eftersom min garareuppfart lutar nära 10grader (Runt 1000kg totalvikt). Det kritiska bör ju vara att fixera trailern ordentligt vid upptagnining/iläggning så att den inte sticker, och framför allt inte lyfter fram.
×
×
 • Create New...