Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Kojak77

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    115
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Kojak77

  1. Bytte på min Yamaha F115 2004 direkt efter jag köpt båten då ingen historik fanns om det var gjort. Var inte alls speciellt dyrt tror det låg kring 3000kr, varav remmen kostade 700-900kr. Men då kunde jag i alla fall sova gott om nätterna.
  2. Jag blev av med min båt i somras och hade Svenska sjö, fungerade utmärkt hade pengarna på kontot efter en månad. Enda sura var att jag trodde att jag skulle få ersättning vad en motsvarande båt kostade i dagsläget. Det var visserligen sant men enbart åt ett håll. Med hemester så har ju priset på båtar ökat, så jag fick enbart mitt försäkringsvärde, dvs vad jag köpte den för 5 år sedan. Hade jag vetat detta så hade jag höjt försäkringsvärdet(därmed även premien) varje år. Blev lite läropengar då jag inte kan hitta en motsvarande båt för samma peng idag. Dock skötte Svenska sjö det utmärkt.
  3. Perfekt, jag är på jakt efter ny båt. Då blir det att lägga skambud till våren.
  4. Givetvis om valet står mellan att skrota båten eller fixa den. Att låta en specialist svetsa här och där lär ju snabbt komma upp i stora summor, vilket ägaren får avgöra om det är värt det kontra värdet på båten. Gluvit är ju vanligt åtminstone i staterna att täta aluminium båtar, och är specat just för detta. Med tanke på värdet på båten hade jag funderat på att kanske våtblästra den själv och sen dra på Gluvit. Men som George_Ohm sa det beror ju på vilken ambitionsnivå man har. Repairing Leaky Aluminum Hulls: Leaky seams in aluminum hulls can be difficult to seal. Gluvit is an excellent leak sealer and barrier coat for all types of surfaces. This waterproof epoxy flexes with hull or deck movements to resist the cracking or “checking” associated with typical epoxy systems. Remove all contaminants from repair area with solvent or a strong detergent cleaner. Sand the area with 80-100 grit sandpaper to provide a profile for adhesion, then wipe with clean dry rags. Apply a coat of Gluvit with brush or roller at 6-8 mils and lightly tip with a foam brush to smooth surface if desired. The finely ground fillers in Gluvit offer superior abrasion resistance. For exceptional corrosion resistance, especially in salt water, Gluvit can be applied to rivets or an entire hull. This epoxy has a “work window” of about 60 minutes at 72°F to provide adequate time to complete big jobs.
  5. Är det inte bara att täta med exempelvis Gluvit och sen måla sen med lämplig färg? https://itwperformancepolymers.com/products/marinetex/gluvit
  6. Jag har också Press&son som visserligen medföljde båten som nu är stulen. Men lite nyfiken på detta med "anpassad" för båten, rören är teleskop och enkla att justera, så man anpassar dessa väl själv för båten? Har tänkt behålla ställningen till nästa båt vad det nu blir för något då den är enkel att justera om det behövs. Eller är det fasta längder?
  7. Jag jämför med fackhandlare eller press & son. Inte vädret. Biltema kommer inte att tjafsa om något är trasigt.
  8. Har en press & son, har svårt att se att konstruktion och kvalitet skulle kunna diffa så mycket. Det är aluminiumrör med "skarvhylsor". Jag hade kört med Biltema för 3000kr, du har ju väldigt enkelt att reklamera om något går sönder.
  9. Lyft ut tanken, kläm ihop slangen så bensin finns kvar i den. Låt båten stå några dagar om det droppat något från slangen när du tog loss den. Luktar det inte då så är det tanken.
  10. Den svarta kommer du åt om du i golvet skruvar upp luckan för bränsletanken om jag kommer ihåg rätt. Har för mig att den ventilerar utrymmet vid den fasta bränsletanken. Den vita som sitter vid stuvfack för batteri bytte jag till rostfritt. Den var både limmad och skruvad, tog stämjärn och knackade bort det gamla försiktigt och skruvade dit det nya utan att limma. Antar att det är samma för det svarta på utsidan.
  11. Det är en vanlig luftventil. Finns en till i aktern nära bränsle avluftningen samt en till ventil i sittbrunnen. Men pröva spraya lite vatten med klorin, bleker nog den till nära nyskick.
  12. Alltså har han bekräftat att det är bensin som läckt från tanken eller gissar han det?
  13. Ser inte att han skrivit att det är bensin. Vad jag kan se är en smutsrand, och att döma av den så bör det ha varit en större mängd vätska. Så hade det varit bensin så borde han utan tvekan ha märkt det.
  14. Håller sig verkligen stearin? Det blir ju otroligt varmt i solen och inne i båten, rinner det inte bara bort? Kan Teflon spray vara ett bättre alternativ?
  15. Jag har en daycruiser med utombordare, så jag antar att de framför allt enbart tar motorn, och då kan det nog fungera bra med en Airtag fastlimmad på dolt ställe i motorn. Tänker att om de nu inte skulle hitta den, så förr eller senare lär ju någon gå nära med en Iphone.
  16. Nackdelen med mob/airtag och AIS är att de ger ingen rabatt på försäkringen och det vill man gärna ha. Lutar åt en Swetrack Lite, kostar 49kr i mån och kan säga upp när som helst. Men hoppas jag får igång Geosafe tills 3g nätet släcks.
  17. Du är säker på att det inte är kondensvatten eller att du sköljt något med vatten invändigt? Jag trodde en gång att båten läckte, men kom på sen att jag kört med högtryckstvätt inne i ruffen. Detta vatten stannade på botten av båten under tank och allt annat. Upptäckte det när jag körde båten och tyckte det skvalpade en hel del. Sög ut det med våtdammsugare och har inte haft vatten där efter det.
  18. Ja det stämmer visserligen, men Geosafe skaffade jag bara ett kontantkort och laddade det med 50kr per år och det räckte utan problem hela året.
  19. Kanske får starta firma och ta fram en utan månadsavgift. Kanske man skall titta på trackers till husdjur, antar att de borde fungera och vara tillräckligt små för att montera hyfsat dolt.
  20. Hej Har tidigare använt mig av Geosafe, men nu har den lagt av och finns inte att köpa längre(hade även bara stöd för 3g). Är det någon som har tips om en tracker utan månadsavgift?
  21. Enklaste är att kolla motsvarande blocket i öststatsländerna, där kan du säkerligen även på beställning få tag på den del du önskar. Även stor chans att du får tag i din egen del som du saknar.
  22. Trodde att motorerna var urmonterade, men då så, på med mutterknackaren och smäll dit muttrar med fel gängor/dimension, eller kommer du inte åt? Alt. hylsa och stång och ta i för kung och fosterland. Ta bara inte för liten dimension så de spricker. Nästa ägare till båten kommer tacka dig att det är gediget gjort och ingen riska att de någonsin lossnar. Vill du göra det enkelt så gängar du om muttern https://braverktyg.se/gangning/gangverktyg/unf/handgangtapp/hoger/volkel-handgangtapp-hss-unf-1-x-14/
  23. Kanske en dum fråga, är det helt omöjligt att skruva dit dom med "våld"? Tänker att dom skall väl sen sitta där för evigt så om du behöver inte tänka på att du ska kunna lossa dom igen. Alt. går det inte att gänga om?
  24. När du löst stoppet, så ät enbart indiskt mat i förebyggande syfte. Du kommer garanterat inte ha fler stopp.
  25. Det var mer ett förslag på "akut" självfix. Håller med övriga inlägg att reklamera till verkstaden. Du är nu i en sits som att du har punktering på cykeldäcket och lämnar det för lagning och att det fortsätter att läcka efter reparation. I värsta fall får du ju vända dig till en annan verkstad och kräva att första verkstaden står för det. Dock så om jag kommer ihåg rätt så har den första verkstaden tre försök(enl konsumentköps lagen= på sig att lösa det innan du kan kräva något sådant. Men låt de göra ett till försök och sen kan du kanske spela det kortet, möjligt de går med på det. Alt. är ju om du inte känner något förtroende längre för dom, komma överens om någon ersättning och försöka lösa problemet själv.
×
×
  • Skapa nytt...