Jump to content
Sunday 03 March 2024

Brandten

Medlemmar
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Expert

About Brandten

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Detta kit fungerade utmärkt på min. https://www.amazon.se/dp/B094X3GVFM?ref=ppx_pop_mob_ap_share
 2. Tack ska ni ha, då planerar (läs budgeterar) jag in ett byte innan sjösättning.
 3. Hej, Kan man se/känna om det är dags att byta kamrem? Har tyvärr lyckats lägga serviceboken på något fiffigt ställe så ser inte när/om den bytts tydligare. Motorn är en Yamaha F80 AETL årsmodell 2004 fyrtakt med 409h på tachon.
 4. Svarar mig själv. Kopplade på trädgårdsslangen och efter några minuter sipprade vattnet ur. Tappade drevoljan som såg fin ut och rann utan problem (trodde den skulle vara riktigt trögflytande). Vågade dock inte starta motorn med vattenslangen inkopplad. Ville egentligen köra igenom sista soppan med 1 liter alkylatbensin. Hoppas det funkar ändå till våren.
 5. Kul att jag skrev frågan i september men fortfarande inte fått ut fingret att skölja igenom motorn då båten varit i sjön till och med i tisdags och efter det på båtvård/rekond. 😂 Nu står den hemma men är ju minusgrader ute dygnet runt nu även här i Stockholm så kanske är för sent att spola ur? Tänkte egentligen tappa ur drevolja också men lite på samma spår - kanske för sent det också? 🤷🏼‍♂️🚤
 6. Jag fortsätter här istället för att starta ny tråd för allt jag undrar. 🙈 Tänkte dra hem båten på trailern och spola av den hemma inkl Biltemas rengöring. Förstått att man ska undvika att få medlet på trailer men hur sjutton löser man det då? Lägga presenning på trailern och SEN dra upp båten på? 🤣 Blir lite meckigt att ställa av den på bockar hemma i carporten.
 7. Är det någon av Biltemas alla varianter som fungerar bättre / sämre?
 8. Tack jag ska kolla på detta! Vad gäller skydd och överdrag etc... tänker att det inte skadar att ha något som täcker in hela motorn men det finns ju en uppsjö av olika modeller, material och prisklasser. Något speciellt material eller modell som ni kan rekommendera? Biltema har från 179kr och det fanns andra sidor där andra skydd kostar över 1000kr.
 9. Skyddad plats. Inhägnat. Kamera. Belysning. Motorlås. Nautilock. Trailerlås. Grind med kort. Vakter vissa tider på dygnet ronderar. Känner mig trygg på just den biten.
 10. Den hade jag, tillsammans med all dokumentation och servicebok. Dock råder det delade meningar om jag själv slarvat bort den i förrådet eller om båtverkstaden slarvat bort den på kontoret efter att jag sträckte ut den till mekaniker genom bilrutan då jag lämnade in ekipaget för servicen hösten 2022.
 11. Tack. Alltid glömmer man något i beskrivningen. Service utfördes på aukt verkstad. Båten är en Yamarin 5150 BR. Kapellet var på och uppfällt under tak hela förra vintern och såg ut som nytt när våren kom. Lite smuts från träden som blåst in när jag varit där och fixat lite smågrejer (se bild). Tolkar ditt inlägg ändå som att något kanske bör göras, lite olja och sånt. Flera i klubben skulle gå ihop och hyra in mobil service på sina motorer - tror vi snackar 2300kr för olja och service. Inte fått spec ännu.
 12. Hej Har en Yamaha 4-takt F80 AETL årsmodell 2004 som nu gått 405h. Den fick full service innan sjösättning 2023 där packningar, filter, impeller, oljor, propelleraxel, oring m.m byttes. Har senaste 100h endast körts i Mälaren och innan dess i trakterna runt Nyköping. Kommer väl dra upp den på trailern i slutet av oktober. Funderade på att lyfta av motorn i år igen, låta den förvaras i varmhall med enkel service men även det sticker iväg i kostnad. Frågade på båtklubben varpå flera sa (förenklat) Ta upp båten och ställ den under täckställningen (båthus som täcker hela båten (bredd/längd/höjd med kapell)) och inget mer behövs. Vad säger ni? Finns det något mellan 0kr och 10000kr som det här handlar om? 😂💸
 13. Sorry 45kg ska det vara. Vad väger en liter bensin där du bor? Dessutom behöver jag ju inte ha fulltank när jag trailar (om det är dit du vill komma med diskussionen).
 14. Nej 60 får jag i max. 🤷🏼‍♂️
 15. Fendrar 3kg, ankare 5kg, 30m ankarlina 2,4kg, full tank väger 36kg. Tillbehören tar jag i bilen bara. 💪
×
×
 • Create New...