Jump to content
Tuesday 03 October 2023

Brandten

Medlemmar
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Expert

About Brandten

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack jag ska kolla på detta! Vad gäller skydd och överdrag etc... tänker att det inte skadar att ha något som täcker in hela motorn men det finns ju en uppsjö av olika modeller, material och prisklasser. Något speciellt material eller modell som ni kan rekommendera? Biltema har från 179kr och det fanns andra sidor där andra skydd kostar över 1000kr.
 2. Skyddad plats. Inhägnat. Kamera. Belysning. Motorlås. Nautilock. Trailerlås. Grind med kort. Vakter vissa tider på dygnet ronderar. Känner mig trygg på just den biten.
 3. Den hade jag, tillsammans med all dokumentation och servicebok. Dock råder det delade meningar om jag själv slarvat bort den i förrådet eller om båtverkstaden slarvat bort den på kontoret efter att jag sträckte ut den till mekaniker genom bilrutan då jag lämnade in ekipaget för servicen hösten 2022.
 4. Tack. Alltid glömmer man något i beskrivningen. Service utfördes på aukt verkstad. Båten är en Yamarin 5150 BR. Kapellet var på och uppfällt under tak hela förra vintern och såg ut som nytt när våren kom. Lite smuts från träden som blåst in när jag varit där och fixat lite smågrejer (se bild). Tolkar ditt inlägg ändå som att något kanske bör göras, lite olja och sånt. Flera i klubben skulle gå ihop och hyra in mobil service på sina motorer - tror vi snackar 2300kr för olja och service. Inte fått spec ännu.
 5. Hej Har en Yamaha 4-takt F80 AETL årsmodell 2004 som nu gått 405h. Den fick full service innan sjösättning 2023 där packningar, filter, impeller, oljor, propelleraxel, oring m.m byttes. Har senaste 100h endast körts i Mälaren och innan dess i trakterna runt Nyköping. Kommer väl dra upp den på trailern i slutet av oktober. Funderade på att lyfta av motorn i år igen, låta den förvaras i varmhall med enkel service men även det sticker iväg i kostnad. Frågade på båtklubben varpå flera sa (förenklat) Ta upp båten och ställ den under täckställningen (båthus som täcker hela båten (bredd/längd/höjd med kapell)) och inget mer behövs. Vad säger ni? Finns det något mellan 0kr och 10000kr som det här handlar om? 😂💸
 6. Sorry 45kg ska det vara. Vad väger en liter bensin där du bor? Dessutom behöver jag ju inte ha fulltank när jag trailar (om det är dit du vill komma med diskussionen).
 7. Nej 60 får jag i max. 🤷🏼‍♂️
 8. Fendrar 3kg, ankare 5kg, 30m ankarlina 2,4kg, full tank väger 36kg. Tillbehören tar jag i bilen bara. 💪
 9. En Yamarin 5150 med Yamaha 80hk går precis (invägd och "godkänd").
 10. Behöver inte använda den här trailern. Kan köra upptagningsvagn bara på hamnplan eller enklare 30 kärra. Ville bara försöka komma igång med tankarna om en hyttbåt är skittung, en ribbåt lagom vikt, en inombordare lättare än utombordare osv. 🙏
 11. 240kg men får lasta 760kg så den blir nog för klen oavsett. Får kliva upp en liten storlek i släp. Eller - byta bil i förtid så jag får lite mer dragvikt (inte lätt med elbil och vill inte ha Tesla). Såg en riktigt fin kabinbåt i hamnen igår som gick hur stabilt och bra som helst i vågorna. Den var 7m lång men säkerligen inte det enda som spelar in såklart. Annat skrov, tyngre etc. Min 5.5m kändes nästan feltrimmad och slog med fören i vågorna. Därav att jag kikar på en till båt för lite blåsigare (roligare) sjö.
 12. Kollade på en Buster XXL men den verkar väga 850kg + motor. En XL ligger på dryga 600kg men är du ungefär lika stor som den båt jag redan har. Kollar vidare. Kanske någon RIB. 🤔
 13. Hej, Ska evt komplettera med en båt men får dra max 1200kg på kroken 1,5år till innan det är dags att byta bil. Finns ingen bra söksida med vikt-filter så undrar om ni vet på ett ungefär hur stor motorbåt och vilken båt jag skulle kunna snegla på i minst 6m klassen (gärna 7m+) och max 1200kg med båt/motor/trailer. 🙏 Just nu inga krav på övriga funktioner i båten.
 14. Hej Börjar bli less på Skippo som ständigt har problem att skapa autorutt trots att inställningarna för min båt borde ge mig fri rutt (djup / höjd) hela vägen. Att dom dessutom tog bort en massa funktioner ur Pro som jag betalar för och la in detta i en ny modul som kostar ännu mer per år så ser jag nu på alternativ. Jag förstår dock inte varför Garmin har två olika och vad skillnaden är: ActiveCaptain och Navionics Boating? Finns det andra appar också? Har en Samsung mobil och Samsung platta i båten. Uppskattar funktionen att sitta på datorn och planera rutt, spara och plocka upp den i mobilen. Tycker också spårningsplotter är nice så jag får distans och körtid "loggat". Håller till i Mälaren om det spelar någon roll för tillgängliga appar och kort. Kan med tiden även tänka mig att byta ut plattan i båten mot en riktig plotter 10" för bättre vy i solljus. Tar gärna emot tips! 🙏
×
×
 • Create New...