Gå till innehåll
söndag 06 oktober 2024

Brandten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    130
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Brandten

  1. Väldigt gammalt ämne men så onödigt att starta nytt tänkte jag. Är lite sugen att kika närmare på en Nordkapp 500 Avant och undrar om du köpte en och vad du tycker? Mina två viktigaste saker jag vill ha är 1: En fönsterruta man sitter bakom (läs under) och inte ovanför som i min Yamarin 5150 jag har nu. 2: Kapellförvaring bakom aktersoffan så den inte tar plats eller är i vägen när man ska öppna locket. Den verkar dock vara 20cm kortare än min Yamarin vilket kanske känns VÄLDIGT trångt om man sitter 4-5 pers i den?
  2. Dåså. Då införskaffar jag en bra borste och kör upp på macken (10 min) istället för till bottentvätt (1h). 👌
  3. Innan jag drar upp båten (en Yamarin 5150) på trailer i helgen och kör antingen till högtryckstvätten vid macken eller båtbottentvätt (inkl sjösättning i närheten av tvätt) så undrar jag helt enkelt om det blir riktigt bra resultat med båtbottentvätt eller om man lika gärna kan stå på macken med högtrycken?
  4. Såg exakt likadant ut på den som fotades på Facebook. Hittade gamla bilder på båten för 2 år sedan - såg likadant ut. Tänkte också på att knapparna för kapellet passar ju på så som rutan ser ut nu. + att ena skruven inte gick att få upp. = jag lägger ner projektet för denna säsong.
  5. Bad någon på Facebook med likadan båt fota sin på torsdag för att se hur profilen ser ut. Fattade inte helt var den var böjd / trasig på den här bilden.
  6. Mycket riktigt. 👌 Ska skruva isär ramen och kolla i veckan (fick inte med mig rätt verktyg ner).
  7. Tack för svar. Ska ner och kolla imorgon samt skruva lite och mäta vinklar.
  8. Bra tanke men står under ställning (carport-look) med gott om plats runt hela båten.
  9. Hej, Har ställt frågan på Facebook och fått en del tips & råd men inget verkar stämma helt med vad jag ser och "problemet" är därmed olöst. Tänkte göra ett försök här också. Kan inte komma ihåg att jag tänkt på det innan därför antar jag att detta är något nytt fenomen. Som ni ser ligger ena sidan av rutan på min Yamarin 5150 väldigt snett mot andra sidan. Nedersta låsvredet för luckan i mitten har sån långt avstånd från högersidan att den inte fäster. Vad kan ha hänt och hur kan man lösa det? Ser inga uppenbara skador eller något annat lurt på någon sida av rutan. Tyvärr blir det ingen bra ordning på bilderna här på forumet men jag tror ni förstår baserat på informationen och bilderna. Båten är en Yamarin 5150 från 2006.
  10. Gammal tråd men har ibland samma problem i min Yamarin 5150 så undrar om det fungerade?
  11. Tack! Förutom att det ser snyggare ut med nytt finns det någon anledning att byta hela kit'et?
  12. Tycker den här ser lite tråkig ut och undrar helt enkelt vad är det? Är den dålig och bör bytas? Sitter på en Yamarin 5150. 😬
  13. Har en Brenderup 87F från 1998 som jag besiktade 2023-07-31 utan anmärkning vilket indikerar att den rent tekniskt är OK men utseende finns lite att önska. Under 2023 så köpte jag nya kölrullar och sidorullar samt nya vattentäta hjullager på båda sidorna. Att göra under 2024: 1. Nya däck och fälg 175/70R13, ca 600kr (kanske finns på Blocket). 2. Stödhjul på biltema 239kr. 3. Bromsstång rostig och ful, 380kr. 4. Baklampa höger glappkontakt, kostar 250kr/st. 5. Måla trailern. Såg en tråd från 2009 gällande måla båttrailer och tänker att mycket har hänt sedan dess. Någon som har tips på färg, t.ex en burk Hammerite Direct to Galvanized som inte kostar många hundringar.
  14. Nytt batteri idag och motorn hoppade igång direkt, spann som en katt och skvallerstråle som antagligen skulle kunna användas att skära järnbalkar med!
  15. 12.25 mätte det "bästa" efter övningen. Satt i ett nytt 86Ah Biltemabatteri idag och motorn hoppade igång bara jag tittade på nyckeln. 😍🙏
  16. En fråga innan jag skruvar av locket för att mäta packningen, är det förenat med livsfara att börja skruva? Med tanke på bensin och gnistbildning etc...
  17. Man ska ju inte måla fan på väggen än men får testa en snabbis i sjön så återkommer jag.
  18. Så här såg packningen ut, ska ner och mäta lite så får vi se vad jag kan hitta för färdig packning.
  19. En dum fråga så här 7 månader senare (tiden går fort): Kan man köra motorn så här utan sådana där spolmuffar monterade utan att impeller tar stryk? Eller är den här inkopplingen istället för? 😬🤔
  20. Glömde skriva också att motorn tiltade ner hur lätt som helst (lät som bra kräm i batteri) men efter ett startförsök så orkade den knappt tilta upp motorn igen.
  21. Hm det är sant. Ska försöka låna ett som någon VET borde funka. 👌
  22. Hej hopp, Mitt batteri frös sönder i vintras (1,79 V) så jag fick tag i några bättre begagande som jag laddat upp (12,44 V, 12,79 V, 11,94 V). När jag idag skulle starta tuggade motorn några varv men startade aldrig. Lät precis som batteriet inte orkade och eftersom jag har har nytt elsystem i båten utfört av firma så tänkte jag köpa ett nytt fräscht med garanti. Dock vet jag inte om det är några krav på Ah som jag bör tänka på eller är det helt enkelt så att ett 100Ah batteri är kraftigare och bättre när man startar motorn än ett 60Ah eller 72Ah? 🤷🏼‍♂️ Lithium är ju 3x pengarna så känner väl att det blir lite väl dyrt. Motorn är en Yamaha F80 AETL -04 och båten en Yamarin 5150.
  23. Det är dåligt. Mitt förra frös i vinter gick inte att rädda så i väntan på sjösättning nu när jag skulle fixa lite annat så stoppade jag i ett bättre beg batteri som inte ens orkade få runt motorn nu.
  24. Ah! Ännu en anledning att byta ut mitt gamla begagnade batteri till ett sprillans nytt och fräscht. Tack ska testa det samt det du skriver. 🙏
  25. Trycker på knapparna och det brummar bara som det gör när trimplanen ska gå upp/ner fast de rör sig inte. Är felet i den här (pumpen?) eller runt själva trimplanen tror ni? Vad kan jag göra mer för tester för att underlätta tipsen från er mer kunniga på forumet? 🙏
×
×
  • Skapa nytt...