Jump to content
Saturday 25 May 2024

Stregnil

Medlemmar
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Trovärdig

About Stregnil

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skulle vårstäda båten och upptäckte ett problem med tilten. Motorn är en Mercury 40hk -19 som sitter på båt av samma årgång. Har ca 50t körtid. När jag tiltade upp motorn så började den tilta ned igen. Den "sjunker" alltså inte manuellt , utan den använder tilt/trim motorn. När den har gått ned i botten så fortsätter tiltmotorn att gå... så jag fick bryta strömmen så den inte skulle bränna (om den nu kan göra det?). Jag kan tilta upp igen men den tiltar bara tillbaka igen. Någon som har en susning om vad som är fel? Jag kan filma av det imorgon om det är till någon hjälp... Tack på förhand!
 2. Godafton pirater, Har en Ryds 486BF styrpulpet från 2019 som har (hade) massa vatten i skrovet. Båten var på land och när jag lutade mig emot den så hörde jag ett kluckande. Öppnade dyvikan och tömde ca 70 liter vatten... Jag har bara ägt båten denna säsong och mina efterforskningar visar att dyvikan aldrig öppnats sedan båten varit ny. Detta innebär att jag inte vet om vattnet kommit in nu eller samlats upp undet de 3 senaste åren. Vattnet är salt, så det kommer inte uppifrån. Båten är omålad och det finns inga skador på skrovet, jag har även kollat relingslisten i aktern, och där finns inget som kan släppa in vatten. Utöver motorn så finns endast en badstege och ett ekolod, alla väl tätade med sikaflex. Någon idé var vattnet kan komma ifrån?
 3. Tack, det var en bra idé! Den kommer inte att röra sig ständigt, men jag kanske behöver dra ut sladden ett antal gånger per år, och då vill jag inte att den är fastsatt med silikon. Var hittade du den som du visar på bilden?
 4. Nästan helt vertikalt... insidan på skrovet i en fiskekajak där elkabel ska dras inne i skrovet från akter till för.
 5. Jag behöver dra en kabel igenom en vägg av plast. När väl kabeln är genom hålet så ska det vara hyggligt vattentätt. Det behöver inte vara snustorrt, men inte öppet så att det t.ex. regnar in i hålet. Jag kan inte använda silikon eller sikaflex för att täta, kabeln ska kunna röra sig fram och tillbaka något. Utmaningen är att kontakten på kabeln är ca 30mm i diameter och INTE avtagbar. Själva kabeln är 10mm. Det finns kabelgenomföring hos båthandeln eller Biltema för 10mm kabel, men då kan kontakten inte vara med än 21mm. Någon idé?
 6. Eniro på Sjön fortsätter att släppa nyheter, så de verkar arbeta på som vanligt https://annonsera.eniro.se/eniro-pa-sjon-nyheter Nyheter i min Android kom för en vecka sen...
 7. Hej, Har ni någon erfarenhet att de olika online utbildningarna som gäller förarbevis? Sjösportskolan kör en variant med egen bok som heter Kurs och Bäring, någon annan kör med boken Fritidsskepparen, Navigation och Sjömanskap är ytterligare en, och sen finns det de som kör med boken Båtkörkortet : förarintyg & kustskepparintyg. Jag har hittat Sjösportskolan, E-navigation och Båtutbildning.se som verkar vara de tre största. Det kanske inte skiljer sig så mycket, men eftersom jag ska göra utbildningen online så uppskattas det att materialet känns modernt, fräscht och uppdaterat. Synpunkter?
 8. Någon som haft möjlighet att testa Autorouting i Eniro appen, det ska vara en nyhet fr. om i år. Jag har testat lite aurorouting (dock to dock) i Navionics app, och det har fungerat riktigt bra så länge man ställt in rätt värde för sig båt.
 9. Dumstrut på... Hur vet man om ett batteri är kass/slut? Jag har ett startbatteri och ett till förbrukning. Har laddat båda batterierna fullt (har även underhållsladdat dem under vintern) , båten används inte (står på land). Har en mätare inkopplad och båda batterierna visar 12-14V, men efter 2 dagar är förbrukningsbatteriet tomt, mätaren står på mellan 1-4V. Jag har inga prylar (stereo etc.) igång. Uppsättningen med start och förbrukare kopplades in inför förra säsongen och fungerade felfritt hela sommaren. Drar det tjuvström nån stans eller är batteriet helt enkelt slut? Bild
 10. Tack för tipset, ständig laddning finns... däremot har jag inte tänkt på värmen
 11. Han kanske har F1, de är 61x15. Jag har den storleken till min T57:a, kanske lite överdimensionerade...
 12. Tack Ove, lyckades hitta en Z4 till ett superpris, ska bli intressant att testa den inom kort.
 13. Tjusig... vilken vax/sealer använder du? (för visst är vax och sealer samma sak?). Jag har en burk Collinite no 885 Paste Fleetwax som jag fått av en god vän, men aldrig provat.
 14. Har en T57:a som har många likheter, följer med intresse... tack för tipsen so far!
 15. Jag tar dumstrut på, och får gilla läget... I inställningarna på Navionics app så finns den bl.a. Depth of sonar sensor Är detta djupet mitt ekolod kan mäta, eller är det måttet om ekolodet sticker ut under skrovet (för att se hur djupgående båten är)? Tack på förhand! Bifogar bild på inställningen Bild
×
×
 • Create New...