Jump to content
Saturday 08 August 2020

Stregnil

Medlemmar
  • Content Count

    90
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

10 Trovärdig

About Stregnil

  • Rank
    Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Eniro på Sjön fortsätter att släppa nyheter, så de verkar arbeta på som vanligt https://annonsera.eniro.se/eniro-pa-sjon-nyheter Nyheter i min Android kom för en vecka sen...
  2. Hej, Har ni någon erfarenhet att de olika online utbildningarna som gäller förarbevis? Sjösportskolan kör en variant med egen bok som heter Kurs och Bäring, någon annan kör med boken Fritidsskepparen, Navigation och Sjömanskap är ytterligare en, och sen finns det de som kör med boken Båtkörkortet : förarintyg & kustskepparintyg. Jag har hittat Sjösportskolan, E-navigation och Båtutbildning.se som verkar vara de tre största. Det kanske inte skiljer sig så mycket, men eftersom jag ska göra utbildningen online så uppskattas det att materialet känns modernt, fräscht och uppdaterat. Synpunkter?
  3. Någon som haft möjlighet att testa Autorouting i Eniro appen, det ska vara en nyhet fr. om i år. Jag har testat lite aurorouting (dock to dock) i Navionics app, och det har fungerat riktigt bra så länge man ställt in rätt värde för sig båt.
  4. Dumstrut på... Hur vet man om ett batteri är kass/slut? Jag har ett startbatteri och ett till förbrukning. Har laddat båda batterierna fullt (har även underhållsladdat dem under vintern) , båten används inte (står på land). Har en mätare inkopplad och båda batterierna visar 12-14V, men efter 2 dagar är förbrukningsbatteriet tomt, mätaren står på mellan 1-4V. Jag har inga prylar (stereo etc.) igång. Uppsättningen med start och förbrukare kopplades in inför förra säsongen och fungerade felfritt hela sommaren. Drar det tjuvström nån stans eller är batteriet helt enkelt slut? Bild
  5. Tack för tipset, ständig laddning finns... däremot har jag inte tänkt på värmen
  6. Han kanske har F1, de är 61x15. Jag har den storleken till min T57:a, kanske lite överdimensionerade...
  7. Tack Ove, lyckades hitta en Z4 till ett superpris, ska bli intressant att testa den inom kort.
  8. Tjusig... vilken vax/sealer använder du? (för visst är vax och sealer samma sak?). Jag har en burk Collinite no 885 Paste Fleetwax som jag fått av en god vän, men aldrig provat.
  9. Har en T57:a som har många likheter, följer med intresse... tack för tipsen so far!
  10. Jag tar dumstrut på, och får gilla läget... I inställningarna på Navionics app så finns den bl.a. Depth of sonar sensor Är detta djupet mitt ekolod kan mäta, eller är det måttet om ekolodet sticker ut under skrovet (för att se hur djupgående båten är)? Tack på förhand! Bifogar bild på inställningen Bild
  11. Kör samma... på min förra båt som hade ett blått skrov så var Menzerna grymt
  12. Hej, Någon av er som har erfarenhet att Sony Xperia Z4 tablet (med SIM) som navigation i er båt. Plattan är ju utgången sedan ett tag, men när det begav sig så fick den bra betyg för t.ex. den ljusstarka skärmen. Klarar den idag av t.ex. Navionics (rent prestandamässigt) utan att "lagga" och hur bra är skärmen i solljus och med UV solbrillor? Z4 kör A-GPS, GLONASS samt BDS, det är väl varken mer eller mindre än någon annan tror jag? Tar gärna emot synpunkter från någon som aktivt använder just denna modell?
  13. Hej, Har (från fabrik/leverantör) en installerad Simrad NSS7 Evo2 i min Uttern T57. Båten och utrustningen är från 2015/16 men det är min första säsong med båten. Mitt problem är att ekolodsgivaren inte mäter djup när jag kommer upp över 16-20 knop. Den ser ut att vara placerad på rätt plats (enl. tillverkarens rekommendation) och jag har även testat att justera vinkeln på den utan resultat. Har haft Garmin på tidigare båtar och det har aldrig varit något problem… Någon som har tips hur man kan lösa detta?
  14. Nja, jag har inte provat ännu... men jag var på en marina och tittade på en ny båt som inte hade motor installerad och såg då att +kabeln för förbrukning var den som jag trodde kom från motorn. Min tanke är att eftersom förbrukaren låg på startbatteriet så har jag ström på stereo mm hela tiden. Jag ska flytta kablarna ikväll så hoppas jag det löser sig... men det kanske inte är så enkelt?
  15. Stort tack som vanligt, jag har hittat felet... förbrukarkabeln hade jag lagt på på startbatteriet och + kabeln från motorn på det nya förbrukarbatteriet. Enligt bild som jag länkade ovan så tog jag för givet att den grövsta röd/röd kom ifrån motorn, och röd/svart var förbrukare. Men det visade sig vara tvärtom. Jag köpte oavsett en tångamperemeter som jag kan ha i båten....
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy