Jump to content
Monday 05 June 2023

ljud

Medlemmar
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About ljud

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag gissar att det är flensarna som ska greppa propellern (eller vad man ska kalla det) som är slut. Jag har varit med om precis det där, dock på en 80-tals motor. Dvs propeller än tappar sig fäste på motorn när motståndet blir för stort. borde inte vara så dyrt att fixa om man hittar delen/delarna.
 2. Hej, jo det har jag men som nästan alltid med utombordare så säljs dom med båt. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad den kostade när jag köpte den 2007, och då med båt. Min gissning är att den borde vara värd nåt mellan 25-40k. Kom på att jag inte tittat på internationella priser, ska göra det.
 3. Hej, Vad tror ni att en Optimax 75hk från 2007 är värd, fungerade, servad och med bytta tändspolar? Har säkert 400 körtimmar. Är alltid kört på Quicksilver DFI olja. Det är ju lätt att byta dekalerna så den ser hyfsat fräsch ut. Tack på förhand!
 4. Haha känner mig så korkad! Så klart man gör så! Större moderna plotter är helt nytt för mig. Tack för tips!
 5. Hej, Har precis köpt begagnad båt som hade en Garmin 7412 installerad, den verkar ju bra. Så länge man inte är på sjön. Jag zoomar hela tiden in och ut, det är den mest använda funktionen när man kör, detta är ju i princip omöjligt när det går lite sjö och och man kör en planande båt. Fattar inte hur dom tänkte här. Allt hade varit fri och fröjd om man haft analoga knappar på + & -. Dom kanske helt enkelt vill sälja fjärrkontroller. Nån som hittat nån smart lösning, utöver en fjärrkontroll för över 3 lax? Min första tanke var att köpa en multifjärr för 200 spänn, men jag tror den behöver paras med plottern för att det ska funka och jag är osäker på om det skulle gå med en multifjärr. Tar tacksamt emot tips! Skepp o hoj
 6. Jag dricker inte alkohol. Det jag försökte säga var att det är lite märkligt att skaffa aluminiumbåt och bry sig om annat än funktion eftersom det är en funktionsbåt. Varför betala för att ha aluminum om man gillar att putsa? Plast har ju massa fördelar som att det är snyggare, högre trivselfaktor, korroderar inte, i många fall tystare skrov och till sist billigare.
 7. Jag har precis köpt en 75 br från 2017. Det är ju en aluminiumbåt, jag var och tittade på den, möjligen hade plasten detta bekymmer, men det var inget jag tänkte på, det är ju en aluminiumbåt som sagt , inget jag bryr mig det minsta om. Förstår nån som köpt den ny dock. Jag tycker det är lite komiskt med alla dessa människor som är ute och finåker på sina nyputsade Anytech. Helt fel användningsområde, köp en gammal fin Riva istället. aluminumbåt är för mig söndernött flytlina, 14 sekundmeter och folköl. Inte seglarskor och prinsesstårta.
 8. Jag köpte en yamarin cross 75 br och det exemplaret jag hade tänkt att köpa blev sålt framför näsan på mig. Jag hade nog trott att det skulle vara mer dött. Ringt runt lite till marinor om vinterförvaring och några har haft fullt för vintern 23. Säljaren till min båt sa att två personer hade hört av sig samma båt dagarna efter jag betalt handpenning. Vi får väl se jag ska sälja min Bella 561 HT, får se hur det går.
 9. Där ser man, våra ekipage är ju lika. Det blir nog Alandia för mig också. Väldigt bra inlägg. Visste inte att dom kunde var dom anlitade varandra. Med båt/motor som har är det enorma skillnader när det kommer till premie.
 10. Båtar som har lucka saknar oftast skardäck. Mina döttrar var 4 och 5 år gamla när ni skaffade Bella 561 2007. Det var inga problem med av och påstigning.
 11. Jag läste att motorstölderna var påväg nedåt, det är ju trevligt om det stämmer. 🙂
 12. Batteritiden är ju inte mycket att hänga i granen. Jag har kollat upp lite spårsändare och de flesta verkar vara alldeles för stora, dessutom verkar tjuvarna ha störsändare. Jag tror själv att rörelsedetektorer och dold kamera verkar var det som återstår.
 13. För min del, som har hyfsat ny och större Yamaha är det ju stöld av båt eller motor som måste funka och dessutom snabb åtgärd från försäkringsbolaget. Det är överlägset det mest troliga scenariot när det kommer till den typ av båt jag har. Men att Alandia, och kanske andra bolag, inte ersätter uppbrunnen båt vid elfel känns väldigt skumt. Man undrar ju varför.
 14. Vissa båtar, de flesta skulle jag säga, ser snyggare ut med inombordare. Sen är det stöldrisken förstås. Om inombordsmotorer var mer ”på kartan” skulle det kanske pressa priserna på utombordare. Hur ser det ut när det kommer till framtidens eldrivna båtar kan man undra, har nollkoll.
 15. Dök på den här gamla tråden. Har det hänt något i utvecklingen när det kommer till inombordsmotorer sedan 2007, när jag startade tråden?
×
×
 • Create New...