Gå till innehåll
torsdag 16 maj 2024

helm3000

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om helm3000

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Göteborg

Mina båtar

  • Båtens namn
    Buster L
  • Bild

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för ert engagemang! Båten är nu blästrad och jag ska inspektera "skadan" i slutet av veckan. Blästraren är en man av få ord men han skrev "Det är nog inte så farligt". Jag hoppas att han har rätt. Oavsett vad så förstår jag nu att Trilux är omdebatterad OCH att om man använder det så MÅSTE man ha rätt primer 🙂 FRÅGA: Nu när jag har en helt omålad botten (och efter reparationer). Vad rekommenderar ni att jag använder för primer och färg? Flera här ovan verkar ha stor kunskap. Vad säger exempelvis @Seawolf och @Alanningen? Stort tack på förhand!
  2. Jag börjar inse det nu. Vi får se hur illa det är. Båten är inlämnad på blästring nu.
  3. Menar du det!? Jag (som är allt annat än expert) valde att rådfråga en "expert" på en känd båttillbehörsfirma i Göteborg. Jag var extremt noga med att beskriva både båttyp och användning. Texten på burken är ju direkt missvisande. Så trött man blir! Båten är inlämnad på blästring nu. Ett steg i taget.
  4. Jag vet att tidigare ägaren lät ett varv ta hand om allt med båten. Tänker att de säkerligen borde haft koll på det. Jag har bara bättringsmålat botten en gång med Trilux Hard Antifouling ("...lämplig för aluminium..."). Vet också att han lät båten ligga i från mars-nov varje år (på västkusten).
  5. Hej alla! Jag hittade hål i botten på min aluminiumbåt (Buster L) när jag skulle kolla över bottenmålningen. Jag misstänker både felaktig bottenfärg och galvanisk ström men vet inte säkert. Står nu inför valet att ta bort (blästra) bottenfärgen för att se om det finns fler skador. Kratrar och andra ojämnheter gör att det känns troligt. Fick ett bud på 50 000 kr för att fixa allt. Har lite svårt att svälja det när jag köpte båten med motor för 90 000 kr. Blästring (hos en annan firma) kostar 5000 kr. Har läst på olika forum men blir inte klok på hur jag ska göra. Går detta allt laga? Är det värt att laga? Mycket tacksam för tips! Henrik
×
×
  • Skapa nytt...