Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

s841

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    148
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

60 Expert

Om s841

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

1 595 profilvisningar
  1. Så skönt att höra! Önskar att en viss medlem här på MG också fick uppleva det för hans egen skull.
  2. Nu känner jag givetvis inte alla personligen här på MG, men jag är rädd att du Mellgard blandar ihop foliehattar och rättshaverister (en försvinnande liten grupp här) med kvalificerade beslutsfattare (troligen en något större grupp här på MG), lätt hänt kanske, men var inte ledsen för det, snart är det vår och sjösättning vilket är mycket trevligare att tänka på.
  3. I min ungdom (70-talet) fick jag arbeta en tid på en kvällstidning och fick lära mig något om just passbilder som kunde begäras ut med offentlighetsprincipen. Det var praktiskt när någon känd person misstänktes för brott (allt från fortkörning till mord och "skörlevnad). Visst fanns massor med fina, trevliga bilder i arkiven, men just passbilder får de flesta att se ut som de tagits på bar gärning och omgående ska lagföras och låsas in.
  4. Min far var också högutbildad kemist, men följde med utvecklingen under hela sitt yrkesliv och omprövade ofta " gamla sanningar" vilket är nödvändigt för att hänga med. Precis som jag fått göra i mitt arbete med människor. Så det kanske är dags för dig Mellgard att acceptera att det som var sant en gång inte längre stämmer, tänk på DDT eller Trikloretylen till exempel.
  5. Allvarligt talat, Har ni ingen lärare på skolan som kan hjälpa er med hur man gör en undersökning? Visst är det ett "fiktivt företag" ni skapar, men försök ändå lära er något. Läs noga vad raol svarar, gör om gör rätt och använd tiden på skolan för att lära er något. Ursäkta min något irriterade ton, men jag begriper inte hur låg kvalitet det är på elevers totala brist på hur en undersökning ska formuleras och användas till. Ställ krav på undervisningen så blir er framtid ljusare.
  6. Ja det ska bli kul, har sett klipp där näten går att fälla ut/sänka och funktioner är alltid spännande. Och storleken 55 cm är praktisk när den ska med i båt eller husbil. Bra att tillbehörssatsen ingår nu mer.
  7. Hur går det med bygget av Rivan? Själv har jag fått hem "Svea", men råkade också trycka hem en mindre Fiskebåt Billing Boats Cux 87 i skala 1:33 som jag tänkte börja med, lite behändigare format.
  8. Som Triobatar skriver är Kattegatt väldigt trafikerat så mitt tips istället för flotte är en VHF med inbyggd GPS. Hjälpen är närmare än man tror.
  9. Då tycker jag ff Packraft är ett bra alternativ, den jag länkade till tidigare har packstorlek: 50 x 35 x 35 cm och en maxlast på 300 kg!
  10. En "Packraft" kan ju vara ett alternativ (paddlas dock), väldigt lätt att stuva. Exempelvis https://packraft-sverige.se/produkt/vikingraft-crazyhorse/
  11. Ja nu på vintern minskar båtfrågorna, men varför inte något annat? Samhällstjänsten ersätter inte straffet direkt, den skyldige är ff under villkorlig frigivning så att säga och den kan upphävas om personen begår nya brott till exempel därför sprids samhällstjänsten över en längre tid, som en kontrollåtgärd typ.
  12. Ja det kan man säga. Först döms den skyldige till exempelvis 6 månaders fängelse, sedan beslutas om straffet ska avtjänas i fängelse eller om domen blir villkorlig och där kan samhällstjänsten ingå. Var länge sedan jag läste någon juridik, men om jag inte missminner mig så...
  13. När jag läste filosofi på sent 70-tal talade vår lärare om "de döda tingens ondska", kan de gå fel är det 70% chans att det går fel helt enkelt. Så mitt råd är att låt en objektiv person gömma ett föremål i lokalen och försök sedan hitta det, då kommer du hitta skruven, men inte det nyss gömda föremålet. Lycka till...
  14. Som Lintott skriver "bild 2", även om den inte syns stängd så ger det väl en antydan? Hoppas du vill återkomma med lite bilder från ditt bygge, finns modellintresse här på MG och det är kul med inspiration.
  15. https://www.nettivene.com/en/moottorivene/alfa/932269 Bild 22 visar en infälld variant på akterspegeln (om det är rätt båt?)
×
×
  • Skapa nytt...